3 месеци нема качено ништо? Со јадење/ млеко како е? Како растат се очекува помалку да качуваат ама да не качува ништо малце загрижувачки. Педијатар што вика?
Фала богу се си јаде, нема шанси да јадеме ние а он да не јаде. Има 2-3 оброци дневно и едно шише 210 адаптирано пред спиење ако оди во градинка а кога е дома и кога ќе стане сабајле пие млеко исто 210. Во текот на ноќта не пие. Од кога тргна во градинка повеќе е болен отколку здрав, температура, пролив итн... Може да е од тоа? Докторот вика нема простор за грижа пошто не застанува а и маж ми дека бил такво бебе ситно слабо ама мене некако сумливо ми е
Секако дека има везе што е болен. Нека си крка бебе, нека си пие млекце, ќе си качи килажа. Мене големата ми беше на 1 год 7 кила и 800 ама исто си јадеше многу, само што она по 200 гр си качуваше месечно, не се случи да стагнира. А и реално во градинка не јадат многу многу, појачај му дома оброци со ад, гриз, нешто така да внесува повеќе калории.
Само 2 млека? Не е малку? Мојот пие на 3 саата млеко(150мл) и има секој ден 3 оброци и навечер исто пие на 3 саати.
Па мислам дека не е малку млеко, постепено му ги заменував млеката со оброк. Навечер веќе не се буди за јадење, ако се разбуди со цуцлата и одма презаспива. Пред да му го укинам млекото наврчер почна да пие по 2-3 голтки и да не сака веќе и сфатив дека му е од навика. Од кога го укинавме и поретко се буди. Колкаво е твоето?
Родилна: 3720г 52цм Исписна на 5ти ден: 3500 1 месец: 4980г 2 месец: 6320г 3 месец: 7570г 65цм 4м и 18 дена: 8200 Точно полни 6м: 8600г и 71цм 6м и 20 дена: рамно 9000г. Утре 6м и 24 дена и почнуваме и со ручек. Доено бебче.
Кога сакаше и колку сакаше (а машала сакаше) и прв и втор по 1500г стави Топче беше, сега веќе е и извишена и баш е како 12м бебе. Нема никаде фалти, ако е тешка
Мојата цица цело време прв месец 1100 втор 1200. Трет 840гр… ама многу во должина израснала. Си викам нешто да не ми фали на млеково.
Нееее па одлично е и тоа Се што е 700+ не е за загрижување. Мојава помалку после ставаше после 3м (односно таман), сега па пак ставила доста за 20 дена. Ама цица дење, ноќе душа ми вади. Спиеше цела ноќ, а сега месец дена цица од 2 до 5 пати од 00 до 6 сабајле Ќе видиме ручекот дали нешто ќе и смени. Заби мислев се, ама па и тоа абер нема...
Majki zdravo. Imam edno prasanje. Jas dojam,bebe mi e staro 22 dena. Se rodi 2670 a izlegovme od bolnica so 2540. Do sega mi ja ima vrateno samo rodilnata tezina. Mu davam 2-3 dohrani,mnogu malku kacil na kilaza spored mene. I so kakanjeto imame problem. Nekogas mi kaka na 3 dena nekogas na 6. Ve molam za sovet Pisav i vo doenje..
Не ти цица убаво изгледа, или немаш премногу млеко. За 22 дена само 130 гр е премалку. Толку за недела треба да качи. Зголеми на ад. Да не има жолтица? На колку време цица? Пробиотик даваш? На почеток е нормално да не какаат и до 7 дена.
А мочка ли убаво? Родилната треба да се врати до 10-14 дена... ако нудиш по секој подој млеко, го пие? Молзи ако имаш, давај нуди на секое. Не гледај саати. Првиот месец знаат да се успани, мислиш цицало.. а тоа дремело само на цице...
Pa mn mi gi razrani pupkite,plitko fakja. Pa imase zoltica dali ima uste neznam. Pa zavisi koga kako,nekogas na 2 saati nekogas na 3,ama mn kratko. I osekjam kako da nemam mn nleko. Sega se molzev samo 40ml izvadiv od evete gradi. Davam probitok, babytol. Za mockanje ubavo mocka.
Mocka za mockanje,mn se uspiva go budam za cicanje i za mleko. Sega vo 13:30 mu dadov 60ml adap.i plus na cicka 10nin ama zaspa. Poise ja dzvaka odkolku so cica. Stv se nerviram so ne mi kacuva na kilaza.