7++ сме последно мерење бебуши едниот има качено 300 грама другиот 500 грама.Не е некако малце,педијатар ми вика нормално е сега може и да стагнираат во килажа
2месеци + 6 дена: 5.100гр, 57цм Многу малце ми изгледа како за цел месец, не знам дали првиот пат не ја измерија добро Сменивме поголем памперс, алиштата веќе и се израснати и не ми е јасно како вака е со мерките Ниту пак докторката нешто ми спомна малце дека е
Родилна тежина 3490гр /48цм Испис од болница 3270гр 1 недела по испис 3460гр 2недели по испис 3550гр 1месец 3730гр
Цица на 2-2ипол саати денес сме на педијатар од ова што читам напредува под просек навечер се буди 2-3 пати за цицање ама кратко по 5-10мин и си продолжува. Денес чекам да ја измерат да видиме до каде сме дошле
Јас мислев дека сте биле. Некако малку ко за цел месец напреднато. Не се загрижувај, ќе видиш после. Може наеднаш качила. Давај да цица на макс 2 саати. Мала е за повеќе од тоа, нуди сама.
Да последната мерка е 3 недели и 3дена не е цел месец уствари … денес месец и 3дена сме на контролњ поплсдне ќе видиме како сме оваа недела
Епа добро, јас мислев цел месец, дека они знаат па нагло за една недела да качат, ете кај мене така беше. 500грама за една недела, другите 600 поделени и беа во останатите три недели од месецот.
Педијатаров од систина ми рече ако сакате мирен дом и спокојно бебе на 3саати … пробав и така ама не додржува воопшто тоа беше дерење кенкање лом. Сега на 2/2ипол некако така. Мада јас би и давала и почесто заради ситуацијава со килажата. Денес ќе зборам со педијатарот од систина а наредна недела сме кај матичната па ќе видиме и со неа што како она па се води по старо правило … бебе првите 2 месеци да цица колку сака и кога сака
И све си мислам дека првите 3 недели бњвме со силиконска дека многу помалку млеко доаѓаше до неа отколку вака сега директ од цице
Тоа е старото правило е најдобро. Кога ќе сфати тој педијатарот дека доењето не е само храна туку и утеха, нема да дели такви совети. Син ми е 4 месеци и кога знам дека не е гладен, а е нервозен и непогоден го ставам да цица.
Логично ова е вероватно природен потег … ќе видам што ќе ксже денес докторксва и ќе споредам бројки па ќе одлучам пто ќе правам од утре