По колку месечно треба да непредуваат бебињата во 6,7,8 месец? Знам дека првите 3-4 месеци напреднуваат од 700 до 1000гр месечно и тоа се смета за нормално (ние и по 1500гр напредувавме тогаш ), а сега во овие месеци знам дека по помалку напреднуваат месечно но не знам по колку е нормално? Знае некој?
Ќерка ми со цицање и вештачко, за 38 дена качи 620 гр. Ако и давав повеќе вештачко, едноставно не сакаше. Кога бев на вакцина ми кажаа дека е во ред килажата. Штом е над 500 за еден месец, педијатрите сметаат дека е нормално качена килажа.
Се родивме 3220 Не отпуштија од болница 3020 Прво мерење точно на 1 месец- 4120 Второто мерење неполни 2 месеци (за 6 дена 2 месеци ке правевме)- 4920 кг. Педијатарот рече го надминала максимумот за 2 месец. Демек 700-800 гр биле крајна граница за 2 месец.
Vie site super napreduvate za razlika od nas. Rodilna tezina 3400 Na 6 meseici i 2 nedeli (denes) 6800 Koj znae kako ponatamu
И вие сте супер Ики, ние исто тежиме. Пред една недела се меревме бевме 6645 кај педијатарот, а 6500 ни измерија на вакцина во ист ден. Долг 67,5. Ни рекоа дека супер напредува како за доено бебе. А вас ви рекоа дека слабо напредува или ова е само твоја констатација?
Da ni rekoa deka slabo napreduvame. Barem nad 7 kg da bideme. Od utre mi rekoa da pocnam so kiselo mleko i zolcka po polovina na 3 dena. I za 3 nedeli na kontrola. Mi dadoa i vitamini da pie ama 450 den se i ne gi zedov. Ce pocekam do sledna kontrola
Nemame dosega ispitano krvna slika. I jas znam deka zolcka treba pokasno no taka mi rece. So kiselo mleko ce pocjam od Ponedelnik a so zolcka za 1 nedela.
Како немате крвна слика испитано? Нас два пати не праќаа, на 3 и на 6 месеци. А да отидеш и кај друг педијатар да чуеш и друго мислење? Мислам дека вие скоро почнавте со дохрана ако не се лажам, ако не сум те помешала со некоја друга мајка? До скоро бевте само на доење?
А да прашам мамички ние на 10 месеци сме 9.400 што мислите добро мене некако според овде пишуваниве мислења како слабо да напредуваме
Kaj 2 pedijatri bevme i koga im rekov krvna slika da napravime rekoa nema potreba Da skoro pocnavme so dohrana no slabo jademe. Ufff od ovie slatki maki
Ама што се толку оптеретувате со тежината?Толку ви е битно да имате крупни бебиња?Здрави нека бидат. Плус после 4 ти месец не накачуваат толку колку првите три месеци.Поактивни се,помалце спијат преку ден и во ред си е тоа.