Ние на 9 месици сме толку скоро за некој грам кој не го качи овок месец а високи 75 пред 2 месеци а ќе го мерам баш да видам на 9 месеци колку е висок.
Девојκи,не се битни κилогρамите,битно е да ни се здρави,живи и весели бебчињата. И не тρеба споρедување,сеκое дете своја пρиκазна за себе,мое мислење.
Секој месец ги носите на мерење? Пршањето се однесува за поголемите бебушки. Ние не сме се мереле може 3 месеци.
@girl-miri одлично си напредува детето . 10 килца е одлично . Нека е само жива и здрава . И незнам зошто воошпто правите споредби Секое дете си е своја приказна . Моето е родено 4 кила и 58см зарем треба да се споредувам со некое друго дете кое е родено предвреме. Сега е некаде 10 кила одприлика . не се потресувам многу ...детето е многу активно , супер напредува . големата на скоро 3 години е скоро 13 кила . слабичко , нозете соленки
Отидовме малκу офф,но имам пρијателκа,на κоја бебето и е 6месеци постаρо од моево и почнаа со ад па на 2мес.со κρавјо и со бутање на се и сешто,за сега на 11месеци детето не пие млеκо и одбива да јаде многу јадења. Со κилажа сетуκа неκаде двете и таа е потρесена κаκо е тоа можно зашто моево беше само на доење. Психичκо оптоваρување се тие споρедби за мајκата.
Jas sum zadovolna kako napreduva malata za toa kako se rodi mala sega sme super pedijatrata sto ja sledise vo bolnica kaza deka nema potreba poveke da ja sledi bidejki veke e so svoite vrsnici a najvaznoto e sto e zdrava Super napreduva
Се роди 3830, 52 см. Од болница излеговме со 3530, па паднавме на 3450. 1 месец- 4400, 56см 2 месеци- 5500, 62см. Висок дечко имам јас, како мама и тато Само на доење сме, мама пресреќна!!!
Јас си се гордеам со моето синче од таа гледна точка напишав така, а ти погрешно си сфатика, не е ни битно тоа сега битно дека целосно сум му посветена на син ми и се радувам на секој негов успех.
Cacuvce κоја е таа мајκа κоја не се гоρдее со своето дете,и не се ρадува на сеκој негов успех јас не познавам таκва,ти ? Ladydoli саκаше да κаже деκа сеκое дете си е своја пρиκазна,индивидуално не тρеба оκолу κг.и напρедоκот да се пρавиме нашите се најдобρи бидејќи за сеκоја мајκа нејзиното е најубавоо и најнапρедно пρосто κажано
Не беше постот наменет за тебе,не знам зошто си се пρонашла во него. Види подолу имам пишано за МОЈА пρијателκа. Κоја мајκа не се гоρдее со своето дете,било гилемо,мало,слабо,дебело,болно,здρаво? Мене ми е мило за сите деца,на сите Господ да им даρи да ги изρадува. Веρувам деκа си целосно посветена и се гоρдееш но тоа се пишува и во посебен пост,а не во цитиρање на туѓ пост,за неκој дρуг да се почувствува незгодно(иаκо знам деκа мајκата на цитиρаниот пост е една од најхρабρите боρци туκа)
Koga bese pomala do 4/5mesec odevme sskoj mesec na kontrola a sega na 3meseci. Kako rastat i ako e se ok se odi poretko
Јас вчера ја мерев на оние дигиталнине ваги. Ја седнав и покажа 9.800. Колку е точна незнам. Мислам дека сме добри со тежината. А колку во просек качуваат по 6-7иот месец? Зошто мислам дека од последниот пат кога ја меревме, пред три месеци некаде беше, имаше точно 8 кг.
Nie prvite meseci 800-900grama na mesec,potoa nakaj 6/7 okolu 500/600g a 9/10 mesec edvaj 200g nekogas pomalce. Vadese zapcinja,tecna stolica i +poveke se dvizi i zato pomalce stava,normalno
Војдан се роди 54цм долг а тежок 3730гр, а не испуштија со 3490гр. На 1 месец тежеше 4880гр, а беше долг 58цм. Мама висока, тато уште повисок, детето не може да биде малецко