Незнам дали си од битола ама така ми личиш и ако си баш ме интересира кај која докторка беше,инаку за килажата ич да не му ја мислиш и да си ја доиш кога сака и колку сака,по правило детето до година треба да ја триплира родилната тежина и ништо страшно ако има плус или минус.
Не сум од Битола, ама мислам дека докторката е битолчанка, Венера се вика ама презимето не и го знам Инаку не ни помислувам да го применам советот за да не ја дојам малата навечер, зошто стварно не може со ништо друго да ја смирам
Нека се гојат колку сакаат, после ќе ги бркаме со лажичка за да јадат зошто се друго ќе биде интересно, на јадење нема да им текне. Ццц млекцето ја гоело па ај скрати и го. Ќе се направат буциња како бебиња па кога ќе проодат сучки се праат од што трошат енергија. Али докториве ни се ептен писмени, мене ми беше кажано дека носам дебело бебе кога ми беше у меше а син ми се роди 3300
Mene obratno mi kazuvaa do 3500 deka e, go rodiv 4400... denes na vakcina ne merea inaku e 1mesec + 3 dena i imase 5350g bucko moj, pedijatarot mi kaza deka mi povrakjal deka mnogu sum mu davala da cica, ama i dolg si e 58cm i kje mu davam koga i da place, iako pedijatarot mi rece da cekam barem 2ipol casa pa da mu davam cice..
3 Месеци и 4 дена 7000- 700 гр.качено во килажа. Незнам дали добро напредува Минатиот месец кило и петсто, а овој месец половина од тоа Докторката вика супер е, а се збуни мислеше дека има шест месеци па ме прашуваше дали ја дохранувам
Pogolemata kerka se rodi 3300, a na godina dena bese 8750. Imase sovrsena krvna slika i ni ednas se nemase razboleno. Pedijatarot rece deka e super Ne se site deca izlezeni od isto kalapce. Sega e golema devojka od 4 god, taman si e, ni slaba, ni debelka, i e povisoka od nejzinite vrsnici. Ako se rakovodevme po toa kolkacna bese na godina dena sega ne bi bila vakva...pozdrav, super ste!
Родилна тежина 3700 гр. 52 см. Од болница излеговме со 3420. 1 месец и 2 дена 4600 гр. 54 см. 3 месец 6070 гр. 59 см 6 месец 7400 гр 64 см.
i moevo kje bide znaci tuka nekade vidov deka so 4300 ve pustile od bolnica, isto i nas.. a na mesec bese 5250
Ние на 5 месеца 7300, пробај со кашички разни видови, можеби не си и го погодила вкусот Јас давам скоро секакви каши (домашно блендирани овошни) и готови на хипп сите што се за над 4 месеци. Највеќе сака круша, јаболка, модра слива, морков не сакаме многу...
Колку ви е родилна тежина? Се што е дозволено и давам и искрено не можам да кажам дека има омилено јадење. Внимавај на кажите од хип пишува 4+ но не сите се за 4 месеци. И да, машала за вас
Ama me iznervira denes bratucedka edna i vikam kolku kg naprai tvoj bebus i mi vika 6700 (inaku e 4ipol meseci nejzinoto), tvoeto mi vika? i i vikam pa sig nad 5500 e vekje (a moeto e 1 mesec i 11 dena, rodeno 4400) auuuuu mi vika mnogu e toa, pa vikam golemo e rodeno, ne e mnogu... Ne ne mnogu e mi vika tesko kje ti proodi bebeto -.-
Глупости, буцко мој првиот месец ми качи 1 660, а е роден 3 300 сега на 6 месеци е 8,500 а е темперамент невиден неможе мирен ни секунда да седе и плус многу рано почна да се обрка од меше на грбче и обратно, нели велат дебелките деца се по тромави. Секое дете е индивидуално.
Koga pocnuvaat da se prevrtuvaat bebinjata? Na sinko mu e uste rano pretpostavuvam, ama sekogas koga go ostavam na dvosedot strav mI e da ne tokmu togas mu tekne da pocne...