Напредување во висина и тежина (од 0-1 год.)

Discussion in 'Бебе' started by koritsaki, Sep 17, 2011.

1. darcy

darcy Популарен член

Немаме и ние правено крвна слика, еве сега сме 4+8 дена. Без причина секако нема потреба да се боцка.

ZojaP likes this.
  2. Kaetana

Kaetana Популарен член

И ние пред 10 дена ја меревме на контрола на полни 5 месеци, за еден месец 400 грама. Нормално било да намалат во качување.

Крвна слика ако има потреба.. Или здравствено, или за вакцина.

TIGARCE86 and ZojaP like this.
  3. joy1

joy1 Форумски идол

Крвна слика се прави на секои 3-4 месеци во првата година од рагање на бебето.

Kaetana and ZojaP like this.
  4. MarkoDavid

MarkoDavid Истакнат член

36+1 ned.2550 rodilna - 2360 ispis Sega 4meseci 7500 i 65cm

Prvoto dete pres 6god rodeno 3550 vo 40 ned.na 4mes 6400

Se e individualno dvete gi rodiv a kakva razlika vo rastenjeto zatoa ne treba da se sporeduva ubavo e da se citaat iskustva no ne da se sporeduva

Пчела, ZojaP and zuto like this.
  5. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Мацо! Заρем таκа ти ρече дρ? Еве ја и нашата ситуација!
    Ρодилна: 3480
    Испис: 3500
    27 дена: 5150
    Додуша дρ ми ρече за две години да го запишам на училиште! Ама јас си мислев во позитивна смисла ми збоρува таκа.... и јас само го дојам!!!! Да не ми се напρави κаκо тρупче бебенцето???? Аууу....

Mekuska likes this.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Jas bebe ako ne e kako miselinka ne go smetam za debelko :D sinko moj i baska dolg e... 58cm bese na eden mesec so tezina 5250... i si ima sekade po malku ama miselince ne e :D cim ste na doenje, ubavo si napreduva... Majcino mlekce, pu pu da ne go urocam ama masala bravo :)

Mekuska and SpangeBob like this.
  7. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Подобρо да биде манеκен бебе ама здρаво и живо,отκолκу 'мишелин" а со масонотии. Да бидеме ρеални,бебе еκсκлузивно доено до 6 месеци напедува и во висина и во должина и не може да биде гојазно,па аκо саκа и еден тон да цица млеκо, а за да биде 'мишелин' дополнително внесува дρуга хρана(леб манџи итн). Мене лично паκ,таκвите бебиња ми се κаκо дуени балони.

green.eyes, ilyan, MarkoDavid and 3 others like this.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Kjutii... Imav bratucetka od bebe ja butase so hrana koj stigne (a ziveese so tetka, baba, dedo, mama, tato)... Bebeto bese miselin od 7 meseci so ogromni obrazi, na 2 god da ne moze dedoto da ja krene vo race zamisli... Sega stigna 8mo odd i dusa imase komplex radi debelinata i se ispomaci da oslabne kolku tolku...

9. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Нема многу промена, очекувано :| Тежок е 8350гр, долг е 70цм. Се надевав дека ќе биде барем малку поинаков од мене и сопругот, ама тоа е, изгледа дека генетиката си го прави своето :)

TIGARCE86 and Kaetana like this.
  10. Moira

Moira Популарен член

^ Колку месеци е дечкото? Исто е колку мојот, на 6м е 8300 со 71цм :)
    Дали е здраво бебе и дали има добра крвна слика? Тоа да ти е важно сега, се друго ќе си дојди на место, ниедно дете не останало со цицката/цуцлата до школо :wasntme:

11. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Дечкото има 9 месеци :) И запчиња го мачат многу, го болеа непцата, знам дека и тоа игра голем дел, ама по се ми изгледа дека ќе биде многу голем нејадач. Не дека нема на кого, и мајка му и татко му биле многу проблематични бебиња и деца за јадење :$ :|
    Здрав е, весел, многу сака да си игра, активен е......Крвна слика не сме му провериле од кога имаше 4 месеци, матичната вели нема апсолутно никаква потреба, вели дека би бил многу успан и без енергија ако има проблем со крвната слика. :| А ова е многу весело и активно дете, заигран постојано, ептен љубопитен, редовни и нормални столици има...Не знам веќе ни јас што да мислам.

12. azelea

azelea Популарен член

На 6 месеци 7.040 гр,и 67 должина

Kaetana and green.eyes like this.
  13. Moira

Moira Популарен член

Нема што да мислиш, ќе си шибаш напред, ќе си го гушкаш, играш и мазиш, и супер ќе си биде :l:
    Забите и кај ќерка ми беа страшен проблем + егземите, па еве ја порасна цела девојка (со брат и' ќе се мажела (facepalm)). Само опуштено и трпливо, ниедно бебе нема да е мирно и разиграно ако е гладно :f:

green.eyes likes this.
  14. azelea

azelea Популарен член

@green.eyes ич да не му се секираш,не ти треба дебело дете,многу улога има и генетиката,мене матичната постојано ми вика не барајте децата да ви се дебели,туку здрави,постојано тоа им го потенцирале на секој семинар и советување,бидејќи има страшно дебели деца пред се од нездрава исхрана

Kaetana and green.eyes like this.
  15. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

надвор од темата е ама да реплицирам на моира , и мојава ке се мажела за брати Дадај *така го вика*
    :rofl::rofl:

green.eyes and Moira like this.
  16. irenna

irenna Популарен член

@green.eyes направете една крвна слика, ако е паднато железото може да му се намали апетитот.
    Ние мака мачевме со тоа јадење, па и забите го намачија, се разболе и случајно излезе да направиме крвна слика, железото 97, пробав еден месец со храна, ама немаше подобрување. Морав да дадам сируп иако бев против, за една недела му се врати апетитот, сега сам брца по тањири, на непознати луѓе им ја зема храната од раце, се мора да проба.
    Инаку и моево дете со 39 температура се смее, се закача, на докторката не и се веруваше дека детето има температура.

green.eyes likes this.
  17. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се надевам ќе почне да јаде деновиве, веќе има подобрување вчера и денес, малку повеќе јаде, сабајлево му пробија двете запчиња, ако не ќе мора да направиме. Овде е малку процедура и малтретирање за крвна слика :|

irenna likes this.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Denes ne merea na vakcina, na 2 meseci i 3 nedeli: 6820, dolg 64 cm, malo golemo bebe :)

Kaetana, kjukli, azelea and 4 others like this.
  19. zuto

zuto Форумски идол

@green.eyes, не знам колку ви е родилна тежина. И моево е слабичко а си јаде убаво. Сега на 13 месеци да имаме некаде околу 9 кг...
    Не се секирај само здраво и весело нека е.

Kaetana, green.eyes and galapce like this.
  20. galapce

galapce Форумски идол

Jas deneska go nosev do maticna.Vo visina ne mi go merat nikogas,neznam zosto..
    Se rodivme so 3850 gr...sega sme isto dva meseci i tri nedeli a tezime 7140gr.

Kaetana, pilenka and mariz like this.