Висина демек мереле на три и на 6 месеци. Баш и јас сакав да знам колку е висока цирката, ама со пола уста ми рекоа ,,не мериме секогаш,, Како божем ќе ја кошта нешто ако го измери детето, секако беше голо на вагата. Плус тоа тежината не е гаранција дека се е ОК... Нека си јадат, пијат и какаат како треба
Masala bravoo, ama golemko bebce imas i ti, moevo e skoro 42ra nedela rodeno i zatoa pokrupnicko od tvoeto, ti mislam malku porano se porodi taka? T.e. znam so carski bese ama ne mi teknuva koja ned
Фала мила Родилна тежина му е 3410, излезе од болница со 3300. Мене не ме загрижува бројката како бројка, ме загрижува што многу слабо напредува физички последниве 2 месеци. На 7 месеци имаше 8300гр, на 8 месеци 8270гр, на 9 месеци 8350. Му излегуваа запчиња во меѓувреме, многу има проблем со запчињата (последниот пат дури и крвареше), сменивме клима додека бевме во Македонија.... Од друга страна, го гледам дека ментално напредува одлично. Не знам, се надевам дека следниот месец ќе има барем 100гр накачено, јас цело време давам се од себе, не знам повеќе што би можела да направам.
Може му е период. Давај му тоа што сака да јаде и колку сака. И кај нас е исто, некогаш јаде одредена комбинација ,некогаш не е расположен за ништо. Тоа најубаво си знае...ајде ќе помине периодов, не се секирај.
Јас се запрепастив кога го меревме синко сега на 4 месеца. Се роди 3300, сега е 7700. Не очекував, пошто е тнок, ребренца да му броиш, половинче мало, се што ќе му купам во должина добро, а широко му е. А не е ни нешто долг, ако правилно сме го измериле, околу 66 цм. Али на раце тежиииии, нејќеш да го носиш хаха
Помалиот син го носев на мерење минатиот месец. На 9 месеци имаше 11 кила и 500 грама. Висината не ја знам. Никогаш не ми го мерат во висина. Овој месец пак планирам да го носам на мерење. Во март, кога имаше 6 месеци, имаше 8 кила и 200 грама. Добро си напредува.
Samo sto vlegov tret den vo devetti i me porodija. No dur ja terav bremenosta postojano mi kazuvaa deka bebceto e dve nedeli plus.Deka majka mu i tatko mu bile golemi i toj golemko. Se trudam da ne go gnetam so sila.Doktorkata rece deka do treti cetvrti napreduvaat poveke posle ke stagniraat.
Nie denes bevme na merenje 6100 gr imame dovolno li e toa za 4 mesecno bebe? Se rodi malce porano vo 36 nedela so tezina 2730 ....i kako kapak na sve postojano sme so antibiotici
Nie sme 4+12dena 7800 toden 36+1 2550 ama bebevo zema zalet 2 i 3 mesec kaci po 1600 a prvoto dete sega 6god e rodeno 40ned 3550 na ovaa vozrast tezese 6500 Zaklucok-nema pravila se e vo red dodeka napreduva ne e bitno kolku e
Го однесов денес на мерење. Има значителна промена во јадењето негово во последниве 2 недели, и затоа и го однесов, ме интересираше колку качил. Очекував до кај 100гр максимум, сепак пред 2 недели го меревме. Арно ама, синко многу ме изненади, качил 310гр, плус пораснал уште 1цм. Сега тежи 8660гр и е висок 71цм. Ми се плачеше од среќа, се надевам ќе остане вака подолго.
Ај да се преслушам и со вас. Бебуш е две недели и е на цицање. Родилна тежина 3770, првите денови падна до 3470 а од болница не пуштија кога почна малку да накачува со 3500. Денес беше 3880. Мака си имаме малку со какањето, не е фатен редот уште и не е редовно, но секогаш е со полна пелена и редовно си мочка а после цицање е задоволна . Според мене 400гр. за пола месец е нормално,од мајките со искуство би ценела општ впечаток/ мислење за бројкиве.
Одлично напредува, посебно што е само на доење. Им треба време да се стабилизираат и да фатат ритам на јадење, какање, спиење.......Ако нормално си цица и си спие, не се секирај. Ќе качува и повеќе во следниот период, уште е малечко
Добри сте мила супер син ми на почеток првите 2 недели ставаше помалку, ама затоа после почна по 1200 грама 1300 месечно,според сите педијатри се што е над 600-700 грама месечно е одлично така да вие за пола месец сте ставиле 400 гр. топ е,повеќе гушкање сакање љубов,додека да се адаптира бебуш после ќе си фати ред гајле ќе нема ќе стане цела девојка не се секирај ти,уживај си се е ок многу брзо растат овие моменти сега се безценети за вас бацки до вас
Родилна тежина 4280г - 52см на 3 недели 4550г - 56см на 1 месец (и 2 дена) 4800г 2 месеци (без 2 дена) 5880г - 63см 3 месеци (без 4 дена) 6750г - 65см 4 месеци (без 5 дена) 7380г - 68,5см 5 месеци (и 5 дена) 8410г - 72 см 6 месеци (и 2 дена) 8920 - 74 см 7 месеци (без 6 дена) 9400г 7 месеци (и 3 дена) 9500г - 75см 8 месеци 9760 - 76см 9 месеци 9950г - 76см 10 месеци 10кг и 500г - 78см 11 месеци 10кг и 760г - 82см