Сигурно е многу активна и многу троши. Сега помалку ќе качуваат. Ќе трча во дубак, после без дубак....Битно е да е здрава, а тежината како тежина воопшто не е лоша за таа возраст, моево е машко и има 8750гр. Само за илустрација, внука ми (на сестра ми малечката) на 12 месеци имаше 8кг, а се роди на време и со нормална тежина (мислам околу 3300гр). Слабичка е до ден денес (сега ќе биде прваче), ама е супер здрава. Не се секирај, само нека е здрава и весела
@chocolade јас мислам дека е супер,а зошто должина не ти мерат,побарај си,башка мислам на 9 месеци ги мерат и во должина. Мојата на скоро 7 месеци беше 7350 гр,имаше качено само 300 грама,па не му се замарам,многу е активна,живец невиден
Како црвче е и мојата, секунда не седи. Па во право си @green.eyes може повеќе троши сега. А и на темава кога ке прочитам 6 месечни бебиња тежат колку моево уште повеќе паничам ама здрава е фала богу. @azelea само на валкцина ми ја мереа но сега немаме вакцина долго вереме и затоа незнам колку е висока. Следно на контрола кај педијатр ке замолам да ја измерат. Фала ти
леле.. алал да ви е nie 7 kg ке сме за 1 година родилна тежина 1850 и 2200, не испишаа на 15 ден со 1950 и 2050. На почеток не качија многу, не пишувам бројки затоа што на различни ваги ги меревме и секаде различно покажуваше... пред 20 дена бевме 3200 и 3300, и ни рекоа дека за 20 дена имаме качено по 600 и 700 грама, што за доени бебинја без дохрана е сосема доволно. Одтогаш не се мерени, докторката е на одмор, ке ги мериме на 20ти, ама очекувам веке да имаат по 4 кг... a сме 3 месеци ( без 5 дена)
Родилна тежина 3320гр. и 50 см. Не испуштија од болница со 3230 гр. 1 месец-4800гр. 2 месеци и 6 дена-6300гр. 3 месеци и 4 дена-7000гр. и 63см. 4 месеци и 1 ден-7700гр. 5 месеци и 2 дена-8500гр. 6 месеци-8700гр. Овој месец сум тотално разочарана од напредокот, само 200гр., но и очекував вакво нешто после еден месец штрајк со глад на мојата буцка
Ρодилна тежина: 3480/50 Исписна тежина: 3500 Тежина на 27 дена: 5560/53 Тежина на 2 месеци и 20 дена: 7700/60 Ми пρават гρимаси на советувалиште. Па малκу повеќе κачило тежина. Па κаκо цица што цица... на мајчино млеκо е само! Не можам да му ρечам нема цице!!!! Што мислите вие?
Супер сте напреднале! Не се замарај што ти велат, штом е само на мајчино млеко, одлично е! И ние сме крупни, на последното мерење на 4м и една недела беше 8300 .
Кај деца што се на доење, нема опасност од гојазност! Нека си цица колку си сака, и ама баш ич да не се замараш што викаат другите! Толку знаат....
Родилна тежина: 4100 Исписна тежина: 3900 Тежина на два месеци: 7400 Мочкото мој е само на доење и си качуваа тежина.. Е сега докторката наша изреагира како во стил маашала,ама.. Епа само на доење е
Хаха, нека се живи и здрави, ама раце ме болат ако го држам подолго од пола саат.. Порано кога некеше цуцла на секој пола саат цицаше.. Тогаш реакцијата на докторката беше, па чајче давај му.. Ама јас и се побунив.. Ивелам подобро да цица отколку чаеви да му давам, којзнае колку шеќер имаат.. Чај правам кога треба да излезам, и за да имам во моментот да го залажам дур не најдам сооеветно место за да цица.. Нека се живи и здрави, па незначи дека постојано вака ќе качуваат
Родилна тежина:3460 гр; а должина 50 цм Исписна тежина:3400 гр Teжина на два месеци - 6000 гр., должина 57 цм.
ρодени 1850 и 2200, исписна тежина 1950 и 2050 на 15 дена, на 3 месеци 3700 и 4 κг само на доење, педијатаρот ρече добρи се... едната напρедна 500, дρугата 700 гρ за 25 дена, ич не се замаρам си цицаат κолκу саκат на час-два дента, на 3 ноκта, весели се и подвижни, сега помалκу κе напρеднуваат, не давам ништо освен мајчино млеκо... ни вода ни чај, само по κапκа-две вигантол до κρај на 5 месец
Rodilna tezina 3850,visina FD. Prva nedela od 5 ti mesec tezina 7900 visina 70. Mamicki,posledniov mesec maloto mi kacilo samo 400 gr.Dovolno li e? Od koga pocnuvaat da dobivaat pomalku na tezina za razlika od pocetokot koga kacuvase po 1 kg?
Isto i moeto poslednive dva meseci kacuva po okolu 500 gr a sega za edna nedela ke polni 6 meseci pa doktorkata mi rece deka e dovolno deka kako rasne pomalce ke kacuva na kilaza..jas mnogu ne se zamaram so kilazata se dodeka e zdravjeto dobro