Inaku zaboraviv da pisam nie na 5 meseci i 3 nedeli imame tocno 7 kg i 70 cm a od bolnica iskocivme so 2530 i 50 cm
Ние се родивме 3800 гр 51 цм, од болница излеговме со 3550 гр, а сега сме 44 дена стари 4850 гр тешки, а 57 цм долги.
Машала за вашите,изгледа мојата најслаба,почнав да се секирам на 8 месеци и една недела 7.650 гр,може оти нон стоп е во движење и не се фаќа за неа,а и цело време кака
Site bebinja se razlicni, bebeto na bratucetka mi e 7kg, 67cm dolgo, a ima 8 meseci prcle, a moevo 4m pomalo od nejzinoto em podolgo, em potesko.. ama pa i tie se niski, jas i mm sme mnogu visoki
Генетиката игра и те каква улога, а дополнително и полот на бебето - девојчињата се генерално помали од машките, затоа и различни криви на раст постојат,
Синчето мое на 10.5 месеци е долго 75см, тешко 9600гр и обем на главче 45.7 (главчето таман си расте со оглед на тоа што предната фонтанела целосно му се затвори на 6 месеци)
Матичната на син ми ми кажала грешна тежина. Кога го однесов на мерење на 10 и пол месеци, имаше 10 кила и 500 грама. Долг е 76 см.
Моите близнаци се родија поголемиот 2880 грама ,а сега на наполнети 6 месеци и 12 дена е 7400 грама,а помалиот се роди со 2910 грама ,а сега тежи 7 200 грама.Веќе пола месец почнаа да пијат кравјо домашно млеко ,а домашни кашички од 5 месец.
Mamicki kerkami ima 3 meseci i 8 dena se rodi 3070kg i dolga 51cm pred 1 nedela beshe teshka 5160 i dolga 56cm. Imam edno prashanje na kolku meseci pocnavte da im davate kashicki na vashite bebcinja? Jas pred 15 dena pocnav da i davam voda a pred 1 nedela čaj od kamilica.
Majki beba moja rodena 3650 od bolnica 3500, na 4 meseci i tri nedeli e 6500. Znaci napreduva po 600 gr. a sme samo na cicanje. Prasanjevo mi e sto ako ne ja duplira rodilnata tezina do dva meseci? Nekade procitav demek neuhraneto se vodelo. Sega pocnavme so probuvanje vkusovi dva dena kompir varen jade mljacka uziva.
Jas kolku sto znam, znaci ova mi e od pedijatar deka do 6 mes treba da ja duplira a na godinka da ja triplura rodilnata tezina.
Нема врска. Бебчето мое не ја дуплираше. Па што... Важно е да е здраво, право, весело, добра крвна слика... килажата не е пресудна, не се секирај. Родилна 3740, од болница излезе 3500, а на 6 месеци имаше 6950 кг. Пргаво, лази, сама се исправува и стои, сака да оди, цврсто е и жилаво а ситно...