вчера ги меревме, на 4 месеци без 5 дена, едната 4100, другата 4500, педијатарот рече добри се, по 500 гр за 20 дена имаат качено, само на цицањје сме
Rodilna tezina 3730 a dolzina 54cm Tezina pri ispis 3490 8 meseci bez 1den dolg bese 71cm a tezok 9kg
Мамички кажете ми колку често ги носите бебињата на редовна контрола т.е на мерење. Јас до сега само еднаш (инаку сме скоро три месеци). сега со новите вакцини превата е на два и пол месеци ама план ми е да ја одложам некој период. Па сега се мислам дали да го носам само за мерење кај матичната. Некако не ми се носи, во чекална чекаат и болни дечиња, па да не го мешам. Инаку претходниот пат ми се потврди дека домашната вага ми е точна (колку го мерам дома, толку го измерија и таму). Значи роден е 3450, а сега на скоро три месеци е 6400. Вие како одите?
Јас до 6 месеци одев секој месец на месечен преглед на страна од вакцините, тоа е практика во приватниве... Сакав да видам како оди со килажата дека само на доење беше малата... А сега на два месеци... Не вакцинирам тука па мерењето ми е на месечен. Среќа има различни амбуланти за болни и здрави, па да не се плаши човек.
Па препорачливо е секој месец, барем првите три месеци, ама ако гледаш дека напредува, не дека е морално да одиш и да се малтретираш. Јас пример последниве три недели одев на секои три дена, ама поради што морав за следење, инаку со првото исто практикував секој месец до шест месеци, а потоа поретко.
Jas postarara kerka ja nosev sekoj mesec do godinka.taka sakase i pedijatarot.em ja pregleduvase kako naprefuva em od koga pocnavme so cvrsta hrana si dobivav soveti sto i kako da i voveduvam.duri mi vikase slobodno na list da si zapisuvam sto me interesira i koga odamda go prasam.steta pocina inaky prekrasen doktor. So bebus isto planiram mesecno da ja nosam cisto zaradi sledenje kako naprwduva
Jas do 3 meseci go nosev sekoj mesec, posle vo Sistina pedijatarot mi rece na 3. Maticnata ne mi dade termini koga, pa go nosam retko. Go merat I na vakcini.
Синко мој почнал да забушава... иако педијатарот вика добро е мене не ми изгледа доволно :/ Rodilna tezina: 4400g 56cm Tezina pri ispis: 4300g 1 mesec: 5250g 2 meseci + 4 dena: 6360g i dolg 63cm. 2 meseci i 3 nedeli: 6820, dolg 64 cm 3 meseci i 2 nedeli: 7350, dolg 67cm 5 meseci + 4 dena: 8000g, dolg 70cm
одлично сте мене моево ме загрижува 8кг а роден е 4400, за 1месец и 20 дена само 650г :/ Доволно ли е?
Veke ke pocnat da napreduvaat samo po polovina kilogram mesecno,taka bar jas znam.Nie predhodniot mesec mnogu malku naprednavme.Gledaj da e zfravicko,da polni peleni,toa e najbitno.
Па ми кака на преку еден ден, некогаш и на 3 дена... само се радуваме по дома кога ке се искака... на одмор бевме во Грција, таму 6 дена не беше какан...
@mariz super ste so kilaza mojava sekoj mesec napreduva po 600gr., taka da ne se sekiraj. Na 5 meseci sme 6650. Inaku i nie so kakanjevo sme ko vas, a jas pocnav i so vkusovi probuvanje pa toa moze dopolnitelno vlijae. Ko sto vika galapce utre planiram prv pat krusa da i dadam pa ke vidime rezultat.
Krusata rasteruva.Ova baska od iskustvo i za vozrasni,a i za bebinja ama ne od lucno tuku od majki sto mi kazuvale za nivnite bebinja i od iskustvoto na sinko moj.
Moeto imase period,koga 10,dena ne kakase,se e toa normalno duri cica, i stvarno se radosti koga ke se iskaka konecno
Кај секого различно делува, убаво вика Џој, и кај нас исклучиво запек ствараше. Како и да е, умерено да се дава, да не се претерува секој ден.