Родилна 3730гр, должина 50цм. исписна 3500гр. На два месеци 5000гр, должина 57цм. Три дена пред три месеци тежина 5500, должина 61цм.
ние сме 4 ипол месеци, и едната ( двете се женски) е 5.200кг, а се роди 2200, другата 4.500, се роди 1800,двете само на доење, знам дека е малку, сеуште несакаат да ни стават петовелентна вакцина затоа што се ставала на деца над 5-5ипол кг, ама се родија со мала тежина, а не сакам да им давам адаптирано млеко, на месец качуваме по околу 600 грама што е нормално за четврти месец, уште некој ден планираме да воведеме цврста храна сокче и кашички, па се надевам дека ке продолжат да качуваат
@volsebna одлични се, па веќе ја имаат дуплирано родилната тежина, бацки до кукличките и секоја чест за доењето
денес точно 4месеца,се меревме и сме.точно 7кг а високи не запомнаб крв.слика одлична 135хемоглобинот.прв пат му земам к,слика, родилна тежина 4200.кај нас.бебче пп малку напредуваше по 500гр месечно,не сакаше мн да цица,зорле му давав,не ср.откажав и еве уште си цицаме.аум задоволна
Rodilna tezina: 4400g 56cm Tezina pri ispis: 4300g 1 mesec: 5250g 2 meseci + 4 dena: 6360g i dolg 63cm. 2 meseci i 3 nedeli: 6820, dolg 64 cm 3 meseci i 2 nedeli: 7350, dolg 67cm 5 meseci + 4 dena: 8000g, dolg 70cm 6 meseci + 9 dena: 8400g, dolg 71cm, pocnal da stagnira epten, normalno e ova?
11 meseci 11 kg 500 g 80cm visok. malku mi napredna za ovie dva meseci,de zesko,de zabi vadi ama sepak sum zadovolna
Ептен нормално И јас како тебе се уплашив зошто од 6 до 9 месец имаше качено само 900г (значи по 300г месечно), а пак од 9-12 месеци качи само 500г. Ако качуваа по кило секој месец, ќе беа 15 кила на година, толку колку што тежи едно дете од 3-4 години
Mene mi se svigja sto vaka stagnira, nesakam prase bebe hahaha isto i samo 1cm porasnal sto mi e cudno i toa ne bese ni 1cm, prvo go izmeri vika 70 se vrti da zapise na listot i glea deka i minatiot mesec 70cm bil, vika cekaj pak i go meri i pak 70,71cm tuka nekade bese
Зашо прасе бебе ??/ па керками има дваесет месеци 93долга 19 кг има и цел ден е неуморна трча ко коњче не запира а нејаде скоро ич а здраво се храниме ако е бебето здраво не му фали ништо супер е се само треба да се внимава нели????
Abe nie nemame ni predispozicii za da bide debel bidejki se sme slabi vo familija, jas koga bev mala bev kostur so baterii a jadev nenormalno mnogu, eve bebus cica ubavo, krka kasicka bez problem, a neznam sto te zbuniv... Sakav da kazam deka okej napreduva, bolje zdravo bebe, otkolku bebe miselince, znam takov slucaj kaj sto bebeto bese mn krupno i do 14god devojceto bese pa moze nad 100kg.. i od kompleksi se ispomaci da oslabne. A za toa se krivi nejzinite zasto ja butase koj stigne koga bese malo bebe..