Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Напредување во висина и тежина (од 0-1 год.)

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 17 септември 2011.

1. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    А тоа никако се знае дека ние треба да ги научиме каки здраво да се хранат нели, а не да даваме и кога нема потреба. На пример моето девојче има висина јаде два пати на ден со една ужина значи да напоменМ не и давам грицки , благи работи м се што е од продавница ништо до сокче си цедиме ама детето е такво док торката вели само трпение инаку не те сватив лошо сакав да ти покажам дека има некои деца не јадат ништо скоро а се малку буцкасти а здрави како суперменчиња:dance:имам пријателки кои се грижат што ке кажат другите па ги ставале своите деца на ригорозни диети и постигнале спротивен резултат;)

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.853
    Допаѓања:
    40.273
    Машала @gjul јас со 19 кила тргнав прваче .
    сметам дека е многу 19кила за дете од година ипол две .
    Што ви кажува педијатарот ?
    Понатаму ќе може да има проблеми со тежината , како ќе расте ќе накачува ...
    дебелината не е здрава . .

На irenna му/ѝ се допаѓа ова.
  3. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    Не ви напоменав имаме дијабет тип два на диета сме долги сме 93 см

4. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    инаку не ви пишав дека сме со дијабетес тип два и сме на диета се мериме два пати во недела и што е најбитно се храниме здраво инаку во државна викаат дека е здрава има висина 93см сме а дваесет месеци имаме ама јас сум дијабетичар така да тука постоеа работи кои не требааа да се случат и не значи дека ке биде дебела или ке се дели од другите деца таа расте како и сите други активна е многу како дете со таа килажа..поЗ

На MacenceEna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.853
    Допаѓања:
    40.273
    Жива здрава да е , хранете се здраво . Пазете на исхрана . Ви посакувам се најдобро @gjul

6. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    26.297
    10ипол месеци 7 ипол кила,висока 72,, мислам дека слабо напредува ал шта је ту је

7. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.995
    Denes bevme na pedijatar.
    Rodilna 3080 i 50 sm
    6 mes i 10 dena 6600 i 65sm

8. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Синко качил само 4цм за 4 месеци... мислев дека треба по 2-3цм месечно. Ама пак со родилна тежина и висина 3200г (50цм) сега на 8 и пол месеци е 10100г (74цм) и докторот рече дека е одлично.

9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Sinko ni 1cm nemase porasnato posledniov mesec, go istegna odnovo da go meri i vika 71cm, a vrska nema pak so bese 70cm :D a pred mesec i nekoj den bese 70cm.. mislev sekoj mesec kje raste po 3.5, bidejki se rodi 56cm, a sega na skoro 6ipol meseci e 71cm, visoki mama i tato i mislev taka kje tera po 3.5cm mesecno :D

10. *цветче*

*цветче* Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2015
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    1.249
    Родилна 3.300, денес на 3 месеци и 4 дена го измеривме 6.500 :hug::lol: јунак мајкин тој :muscle: иначе откако е роден не сме го измериле колку е долг... Заборавам да напоменам а и докторката не ми спомнала до сега. Гушки за сите големи и помали бебуши тука :hug:

11. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    синко родилна тежина 3150,сега точно на 7 месеци тежи 8 300 и 72 цм.

12. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    19 месеци - 15 кг.
    Ми е страв дека е многу тоа. :?:

Последна измена: 1 ноември 2015
    На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  13. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    Moja bebuska:
    Rodena 2940 gr
    Ispis 2720 gr
    3 nedela 3500gr
    2 mesec 4700 gr
    3 mesec 6160 gr
    4 mesec 7700 gr
    5 mesec 8200gr
    6 mesec 9200 gr
    Visina 72 cm, rodeni 49cm.
    Za eden mesec + 7 cm povisoki.

На galapce и irenna им се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Em povisoki, em poteski, a tolku pomali rodeni od nas :D 8400 na posledna kontrola na 6m bevme, a rodeni 4400 :D znaci ne vazi ona pravilo dupliranje na 6m i trodupliranje na tamu kolku meseci neznam bese... Vie do sea imate troduplirano na 6m, a nie nemame ni duplirano :D
    A inaku ima bebus bratuced pomal 40 dena od moj bebus i roden 3kg, so 2700 go ispustija doma, a sega ima isto kg kolku nas :D

Последна измена: 2 ноември 2015
  15. makedonkamak

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    Jas se iznenadiv od visinata, iskreno.
    Inaku, nema pravila. Neka se site zivi i zdravi, toa e najvazno.
    Bebeto na drugarka mi e 8.5 meseci a ima skoro 14 kg. Sekoj organizam razlicno.

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Добро и вака како изледа тоа бебе, не е премногу 14кг?, па не е здраво мислам толку да е бебе од 8ипол месеци, здрави и живи да, ама после мака со дебелината ке имаат кога ке подпораснат... Може сега крвна слика е добра и здраво е бебето, ама кога ке има 3,4 годинки нема да може да ја сопре да не јаде, а со толку јадење тогаш нема да биде здраво бебето, а не па понатака во животот... Синко мој со 71цм и 8400 е баш она право бебе со образи, меше се таман... ама 14кг, премногу стварно.. А со висината ти згрешиле изгледа минатиот пат, нема шанси 7см за 1 месец, синко мој последниов месец ни 1см не беше извишен, јас како што знам по 3ипол см растат месечно нааајвеќе :)

17. makedonkamak

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    Da, premnogu e za tie meseci. Mislam i genetikataima vlijanie, roditelite mu se taka pokrupni i visoki. Taa navli mnogu na meso i deteto puka od debelina. Ama ne mozes da se mesas nikade, moze pogresno da bides sfaten.
    Isto i na mojata snaa i zameruvam, bebeto e pomalo od moevo 1 nedela , a ima preku 10 kg. Taa mu dava bukvalno se z ajadenje, od plazma, ovosni jogurti, celi jajca, supa, frutolino, mleko, strav da te fatiiiiiii. Glavata pocna da me boli koga mi kaza sto deteto nejzino jade i da e tragedijata pogolema saka i adaptirano mleko d a pocne damu dava. Kao navecer d ai spielo. Cuda...
    Ne e celata srekja vo debeleinata. Jas ne mozam nekoi majki da gi razberam.

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Мене синко ми е тежок со 8ипол кг, а не бебе од 14кг :/ и ние имаме братучед со бебенце 40 дена помало од бебуш мој и тоа стигнало 8400 колку нас, а ем 1ипол кг помало од бебуш мој родено, ем помало 40 дена од нас... јас дури некогаш си викам абе да не грешам јас нешто :?: Ама ке си го погледам бебуш среќен, здрав прав и си се смирувам со мислите :D а тоа бебенце од што е буцкасто неможе прстињата да ги спои на рацете, кога ке лупне по маса се тресе цела маса :D уште неможам да се изначудам на овие 14кг, мислам дека јас на 4,5 години имав толку :D

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  19. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    ние денес примивме петовалентна вакцина со точно 5 ипол месеци, и ги мерија, едната е 5.00 кг и е тешка 60 см, другата е 5700 тешка и е 64 см долга... а се доста подввижни, така што тежината не е пресудна за здравјето на децата... до душа мали се родија, едната1800 другата2200, и до пред некој ден бевме само на доенје, сега почнавме со кашички

На Eli23, Kaetana, pilenka и 4 други им се допаѓа ова.
  20. stefanija70

stefanija70 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    970
    nema nikogas da zaboravam, odam so prvoto dete na redovna mesecna kontrola na 8 meseci, moeto 7800, do mene majka so dete 10 dena pomalo od moeto i tezina 13.800. Jas cela nasekirana so manekenkata moja, uste majkava do mene mi deli soveti. Koga gi stavivme edno do drugo moevo ne se glefase, vo visina tuka nekade, ama tezima recisi duplo razlika. Majkava kazuvase deka ja hrani od 3 mes, do 5 i davala kasicki, a posle posto e golema ne ke jade takvi gluposti, tuku se sto jadat i oni, od nivniot rucek. Koga pocna sarmi, polneti piperki, pa grav kolku sakalo so lepce i ne znam sto sve ne. Mi se iznasmeja na moite zalozbi za zdrava hrana, ovosje, zelencuk itn i zakluci deka deteto mi e pregladneto. Sega posle 5 god, vikam fala Bogu sto bese taka. Se sretnzvame i den denes, i dvete se devojcinja, ne e ubavo vaka da kazam ama deteto e masala.... Se preleva salo od site strani, predebelo e za ovaa vozrast, zal mi e ua deteto, ne e do nego, do roditelite e. Inaku kerka mi e nepolni 17 kg na 5 god i si izgleda taman, duri veke ne ni izgleda preslabo. Pa sea ti vidi sto se 14kg na bebe.

Последна измена: 3 ноември 2015
    На Eli23, galapce, pilenka и 2 други им се допаѓа ова.