Sum zaboravila i tuka da pisam, na 20 dena kerkickata tezi 3.800 kg i 53 cm, rodena e 3.000 kg i 50 cm visoka
Odlicno e toa, nie 900g za cel mesec kacivme, mislam ti davase ad, vreme e da go otfrlis ako ne si go otfrlila, super ti napreduva bebeto mamino mlekce si e mamino mlekce
@mariz i @Kaetana togas davav povekje ad, deka na pocetok bevme i imav mnogu pomalku mleko od sega i taa mnogu cesto mi barase da jade posle sekoj podoj i davav ad, cicase i plus ad zatoa sto placese vristese za jadenje i zatoa mislam deka stavi tolku mnogu za necel mesec, otkako se vrativme od pedijatar jas pocnav samo na cice da ja stavam i sega sme povekje na majcino otkolku na ad, spomnav vekje i vo drugata tema deka ad i davam vo kraen slucaj da odnemam skroz mleko, a taa da e uste gladna i togas i davam ad, toa se slucuva 1-2 pati dnevno, ostanatite casovi od denot e samo na cice
Pa ne jas nekade kako da procitav deka posle cicanje i po 100ml ad ti piela... Nemoj da se lazes mn so ad, da ne se boris so gojaznost posle, nie ne te karame, taman rabota da ti receme ostaj go gladno bebeto... Sinko buce se rodi 4400, pa ne gledav da go odrzavam buce da bide, na 2h mu davav tocno da cica, posle 3,4 meseci na 3h, pa odlicen decko si e so top krvna slika... Gledajte da se zdravi decata, a ne sto poteski...
Da, pisav deka do sega 2 pati ima iapieno 100 ml ad ne e posle sekoj podoh, toa e mnogu taman rabota uste sega tolku da pie, toa mi se slucuva ponekogas koga e mnogu gladna, a sekoj cas, na 2 na 3 casa cica da reces ne cica dolgo vreme, ne znam ni jas zosto ponekogas mi vristi tolku mnogu za jadenje i pie pie kako da ne videla mleko.....sekako retko e toa, ne e sekoj den, no ete se slucuva.
Grcevi mozebi? Se tesat bebinjata so cice ili so nesto sto mozat da vlecat, gi boli i drukse nemozat da go iskazat toa, ili kje preta i kje place, ili cice za da se smiri... Moze namesto ad da i davas cajce da i ublazis bolki vo meseto :/ Moeto bebe nemase grcevi i neznam kako e, ama eve na drugarkava primetuvam place i preta, sutira so nodzinjata i a ja krenam ja stavam na prozor na svetlina se smiruva... Stvarno majce 800g za 20 dena e odlicno, ama do 1200g mesecno e taman, povekje ne bi bilo zdravo za bebeto... Na tebe sepak ostanuva kako kje teras
Тоа е многу мала количина на ад што можеш да ја исфрлиш комплетно. Пробај давај само да цица 10 дена... Види колку ќе качи. Нормално, во тие денови ќе гледаш и пелените да не се посуви. А плачот на бебето е нормален. Особено навечер. Тоа ти е, Марфиев закон..
Ima razlika od bebe do bebe, moevo i dosta e dolgo i kilogramite si odgovaraat so negovata visina. A ona pravilo pa deka treba da ja troduplira rodilnata na 1god ic ne vazi, nie ne ja ni dupliravme na 6m, na 7 duri ja duplirase. Sega dosta si stagnira, ne stigaat drugarcinjata poleka poleka
Golemata aber nemase da ja triplira rodilnata tezina na godina dena, a ko sto,gledam i malovo e manekenka od mali noze. Abe zbesnav vise, ama,toa e... Golemovo bese i nejadac, ova malovo ne se pretrga od jadenje, ama,pa i si jade redovno, ne odbiva, cica cesto, si odi,super vo dolzina, ama,bre slabo.... I dzabe nervozi,takvi mi se decata,na glava da stojam, resile,da bidat manekenki,i,kraj.
Ama eden den kje se raduvas sto imas kjerki slabicki kako manekenki bolje slabicko nego naduvano kako balon so stomak na 3 dela jas bev strasno slaba kako mala, kostur... A si jadev, ama takov organizam kako dupnata bev tek koga stanav devojka (dobiv mn kasno na 14god), togas pocna i vodata da mi se fakja na mene ama nikogas ne sum bila debela... Duri i so nad 100kg trudna koga bev ne izgledav debelo
Uff se pronajdov.nema pogolema maka od toa dete da ne ti jade.pogolemata ima 5 ipol god i e najsitna vo gradinka.sram mi e da kazam deka ima 15 kg.ama takvo si e sto da se pravi.vikam utre vo skolo ranecot potezok od tebe ke e.a da ne ja urocam neznae za antibiotik.ko pomala se raxboluvase dva pati godisno, sea ke i potece nose ke potkasla i tolku.krvna slika top. Malovo sea gledam ima zelba za jadenje i ne prebira pa ke vidime.mada kaj nas u familija i nema nekoi djinovi pa sve si vlece..