Родилна тежина 2740 Исписна тежина 2580 после првиот месец 3900 после втор месец 5300 просекот во напредуванје по ден ние 50 грама Само на доење сме
Денес бевме на прва вакцина и не мереа во кг и должина и докторката не пофали дека супер напредуваме На 2 месеци тешка е точно 5.000 кг и висока 58 цм Морам да се пофалам дека 90% сме на мајчино млеко, а 10% на вештачко и супер напредува бебушка што ме посебно радува оти цица
Само на доено. и тоа во просек еден оброк и се состои од една града. Мерев со одмолзување, пие 60мл на секои два саати. Ретко повеќе. Навечер обично немам млеко, па сум дала 3-4 оброка вештачко. Нели јас замрзнував мајчино, па давав од тоа навечер. Јас си го викам зимница. Насабајле имам премногу па замрзнувам за денови кога нема. Инаку ајде чекаме слика во другата тема. Бацки до вас.
Nemora da znaci deka kolku ti si uspeala da odmolzis, tolku cica i bebeto... Toa si vlece kolku sro mu e potrebno, jas na pr sega nemozam ni 30ml da odmolzam, a bebus koj e skoro 10kg, se nacicuva od edna grada
денес ги меривме.. на 7 м и една недела едната 5700, (родена 1800) другата 6700 (родена 2200), должина не ни мерија, супер се, активни, јадат и цицаат примивме хекса вакцина - шестовалентна
Родилна тежина 3000 со 50 см 1 месец-4270 2 месец-5590 3 месец-6370 со 64 см 4 месец-7200 5 месец-7500 6 месец-8200 За висина не ни мерат воопшто само на 3 месец на вакцина измерија а сега ке почекам до следната за да ја измерат пак
На 2 месеци и 12 дена 6710 Само ние вака мериме без врска од нареден месец планирам точно на месецот.
Ooo супер сте, браво за малишанот, само на цице е нели? И јас овој скоро цел месец го дојам само, па за 1 недела сме на кнтрола и вакцина кога ќе биде точно 3 м и мнооогу сум радознала колку е качила за 1 месец
@kallias само на цице сме и мислев ќе ми рече нешто педијатарот ама рече браво. Немало дебели ексклузивно доени деца.
denes go nosev na pedijatar sin mi oti se razbole. 14 meseci 12kg i 250g 85cm visok. doktorkata rece dobro napreduva,mene bitno mi e da jade pa za drugo i ne e tolku bitno
Денес бевме на вакцина и не мереа во кг и висина, на 3 месеци ќерка моја тежи 5.800 и висока 60 цм. Докторката е презадоволна како напредува. Да напоменам дека сме само на доење
Bevme denes na pregled 9 meseci i 10 dena 7800 i 68 sm Dva meseci ne sme bile, po 400 gr ima stavano na mesec .dr kaza deka si e dobra Krvna slika i e dobra pa utre zdravje ideme na vakcina