Денес на контрола на 6 месеци и 3 дена го измеривме бебе 9.100 моето бумбарче мило . До 6 полни месеци ексклузивно доен, допрва почнуваме со кашички.
Вие седнати ги мерите сигурно. Јас се мерам сама па со него во раце. Мајки дали да се загрижам што става толку или нема потреба? Сега е скоро 7 кила, а нема 3 месеци. Ми вика мајка ми да не го заречам и јас не сакам вака да зборувам ама гледам помалку треба според бебињата што се родени колку него. Да не има некој ризик или ќе си намали другите месеци? Само на доење сме, една докторка на приватно ми рече дека е во ред, а на контрола на здраво викаат за килажата.
Не Нема доено гојазно дете. Во нредните месеци ќе се стабилизира. Цицајте и растете, уживајте си и моето така тера веќе 6месеци, роден 3300
После ќе стагнира со качување килажа и тоа не треба да те плаши, нормално е. Повеќе ќе биде активен, повеќе ќе троши и помалку ќе накачува килажа
Nie so rodilna 4400, na 2m i 3 nedeli bevme 6800g. No samo ako go dois nema potreba od panika, ponataka kje pocne epten da stagnira, vidi po moj primer, jas mislev deka mnogu kje kacuva celo vreme, no nema vrska... Nema sansi ponatakaa po 1kg mesecno da stava
Мојот се ρоди 3485. На точно 2 месеци имаше 7550. Не е за фалење. Κаκо мишелинκа беше. До 5 месеци вρатчето не му го имав видено. Обвиено со мевца цело!
на неполни 9м едната е 6.200 κг, +-, на домашна вага меρам, дρугата κило потешκа, а се ρодија 1850 и 2200, затоа се чудам κаκо на 2 м има деца со 7 ипол κг моите на 2 м немаа 3 а должина не ни меρат, на 6 м беа 60 и 64 см, сега незнам
Не споредувај со други деца, ти имаш близначиња, нормално да се помали. За година- две ќе се изедначат сите, сега се уште мали, некои ќе се извишат, други ќе се поправат ама отприлика сите се исти. Познаничка моја се породи порано, бебето дали имаше 2.5 кила, сега има 4 години и голем апетит , кој би рекол дека толкицок се родил.
Еее па не може да споредуваш дете пред време родено и дете родено на време и те како не напредува ни едно бебе исто, а камоли како во твојот случај. Знаеш ли колкава разлика има од 1.850 до 3.000 , 3.500 кг па и 4.000 кг ?? Затоа не можат исто да напредуваат сите бебчиња, важно да напредуват, а колку напредиват тоа ич нее битно, битно е да се здрави, прави, радосни и насмеани, а со нив радосни сме и ние