Обична дигитална, седнат го ставам. И претпоставувам дека не е точна, но сепак мислам дека во грамови е разликата а не во кг Тебе колку разлика ти излезе?
10.7 покажа дома, а вчера на педијатар бевме 10500, а во петокот на систематски бевме таму 10550 во грамови е разликата да...
Па тоа ми е, и да не е точно, може уште 200-300гр разлика да има, ама пак малце ми изгледа. Манекенче ќе го правам а и сега е во фаза на лазење и активно истражување и се троши доста.
мамички дали е нормално за една само 140 гр да качиме ? тоа е од 4 до 11 ден од раѓање одкако си излеговме од болница. Јас не знаев убаво да го дојам, уште млекото не ми беше доволно надојдено и не ми беше јасно ништо. Ја ставав на града ми заспие одма и јас се ттргам мислам доволно е за разлика сега повеќе си влече. ни рекоа сега до петок требало да ја врати родилната тежина па се надевам дека ја има вратено.
Toa e 20g dnevno, sto e normalno na pocetok deka seuste pagjaat vo tezina na pocetokot. Jas mislam deka sega si kacuva i povekje, pa deka i ja ima vrateno rodilnata ne se sekjiraj, odi guskaj ja bebuska, ne se nerviraj po forumov
Керќичката се роди 3100 г. и 49 цм. Од болница излеговме 2960 г.Сега сме два месеци и е тешка 4700г. Сега за сега добро напреднува.
da vo toa vreme do 6 meseci bevme ekskluzivno na doenje i super napreduvase i do 14 meseci jadese sve sto kje mu dadam pa posle toa pocna pekolot so molenje nisto ne jade
за да знаеш точно качи се прво ти на вага, а потоа со бебушот во раце пак...вторава тежина - првата...и да не е точна вагата ќе ја имаш точната тежина.
на 29 бебче мое направи 9 месеци, го носев на контрола, го меревме, тежина 8200 а се роди 4200 има само напреднато 4 кг овие 9 месеци, али не е слаб, ич не му се секирам , важно си јаде, си цица, е такво ми е бебето, само сокче не сака да пие, по малку водичка, во глобала е добар, и крвта му е добра 115 железото исто добро, се на се , добро бебче, така и нека остане
Мојата момичка е родена 3860 гр. 53 см. после 1 месец ја носев на контрола - 5030 гр. 58 см! Душичката на мама си цица и расне!
Мојава принцеза ке сака манекенка да биде изгледе.Тежината туку речи иста како предходните 2 месеци. Сега сме 8 месеци а тежи 8800 а висина 70 см.Докторката вели дека многу активно дете и затоа не качува а и послабо јаде
Nie sme 3 meseci 8 kg. i 64 sm.A se rodi 3,5 kg,samo na doenje sme ama nekako mnogu mi kacvi na kilaza ko buce e.Ima nekoja mamicka kako mene ???