Немаш потреба од молзење.Бебето на града колку сака и кога сака.Мачно е ама ке издржиш.Мојата знаеше да цица и на 20 мин.Па се среди од вториот месец веќе.
Pa bogami dolgicko slabicko bebe moeto e zamisli 4400 so 56cm rodeno, 62cm sigurno bese tek na 2,3m, a togas bese nekade 6ipol kg
4+2 дена, 67см и 8040 гр. Последниве неколку дена инсистира цицање на саат-два или веќе ѝ е малку млеко или е нервозна заради забчињата?!?
Нема правило за ништо... синко е роден 4400, па ако требаше да триплира ќе беше слонче, не дуплираше и не триплираше он a инаку во висина е со сите 2 годишни дечиња, а има 1 год и 2ипол м Какви гени, такви деца.. знам дека месечно растат од 2-3ипол см во висина... мојот роден е 56цм и на почеток по 3,3ипол растеше, после намали по 2,1цм..
Sega citajki ja imam dilemava,izvini joy 1 sto se nadovrzuvam na tvojot post,nas ni rekoa vaka ,prvo ednoto da cica drugoto ad potoa obratno ok taka no posle cicanjeto treba da pomine 1h do 2 za da mu dadam ad a posle ad treba da pomine 2 ipol do 3 h.Nehasno mi e deka pisuvate i na pola h davate cice,smeam li posle grada ako bara da dadam ad ako.nema mleko normalno?Ova od pedijatar.mi e kazano.
Мајчиното млеко се вари мн побрзо во желудникот за разлика од ад.Затоа за ад се препорачува на 2-3 часа да се дава.Плус ад ке си испие доза од да речеме 90 мл.Цицајки не исцицува секогаш толкава количина и огладнува побргу. Мојата бараше преку ден букално и на 30-40 мин повторно да цица.Мене за доење ме советуваа кога сака -колку сака.Но она цицаше 5-6 мин и толку.После пола час пак и се така во круг првите 8-10 недели.После се стабилизира. Ти имаш 2,родени се помалецки и порано така?Веројатно и затоа ти понудиле и ад за да ти е и тебе полесно но и за да напреднат побргу.Обично децата на ад побргу одат во тежина нагоре. Ако имаш доволно млеко можеш да пробаш шише по шише ад да отфрлаш и да форсираш града. Ако немаш млеко ке си даваш ад . Ако сметаш дека и после доење е се уште гладна дај ад . Но секогаш земај во предвид дека бебињата се галеничиња.Ја бараат мама,топлина,гласот твој,друштво и иако ти се чинат гладни не се.Тебе те бараат
Мислам дека добро си напредува мојто бебуленце,на 2месеца 64см а 5840кг,за неполн месец 1 кг си качило
Фала ти зa сoветoт,дaвaв 1 дo 2 пaти и рече педијaтaркaтa слoбoднo пo пoвеке дa дaвaм a беa пo 200 грaмa нaпреднaти зa 2 недели А пoсле дoење кoлку време мoже дa дaвaм aд?
Lele greska da ne se? 12cm za dva meseci? mojov e roden 56cm, na 2m i 3 nedeli bese 64cm, a nie sme i dvajcata ogromni visoki rodilnata visina da ne mu ja utnale... Mnogu e nekako 12cm za dva meseci
Родилнатежина:3460 гр; а должина 50 цм Исписна тежина:3400 гр 2 месеци 6000 гр - 57 цм. 3 месеци 6850 гр. - 60 цм 4 месеци 7300 гр. - 62 цм 5 месеци 7600 гр. - 65 цм 6 месеци 7900 гр. - 67 цм 7 месеци 8300 гр - 68 цм 8 месеци 8600 гр - 69 цм 9 месеци 9230 гр - 70 цм 10 месеци 9500 гр - 72 цм 11 месеци 9850 гр - 76 цм 12 месеци и 10 дена 10340 - 79 цм Чекам уште резултатите од крв што ќе кажат.Додека му земаа крв си се смееше. Синко битно си е весел, си јаде (до душа последнава недела мора да го лажам со меца и полицаец за да јаде, но изгледа од топлово и 4ки дека вади).
Две лажици (ни тие некогаш не) и одма ми прави не Една 4ка му проби, уште 3 многу подуени... од тоа не јадат 100%. Инаку префрлајте се во категоија Дете, таму запишете се во Напредување во висина и тежина