Мајки, цуцката моја на денешната контрола на вториот месец се поправила 670 грама.... Нормално ли е ?
Ајјј машала да е жива и здрава цуцката... само за штипкање е по ножиња и обравчиња, како си напредува. Јас многу сакам полнички бебиња, мноооогу ми се слатки . Ама синко еве последниве 2 месеци реши манекен да се прави
Ако редовно јаде, не одбива оброци, полни 4-5 пелени во денот и е здрава, немаш причина за грижа! Само направи една крвна слика да видиш како и е крвта. 670 гр не е многу малку, не се секирај!
Таман си е, ич да не и се секираш. И син ми беше на дохрана и толку напредуваше, по 600, 700 гр. во првитр месеци, после по ништо, стагнираше, па по 100, 200 гр. ....такво си е дететп, од сам почеток нејадач и до ден денес, 3 и пол год. не јадач е, тоа е, живи и здрави да се, јас само тоа викам, па ќе се разјадат штом пораснат, ич не се секирам
@Sunshine_1979 @kallias абе јаде за јадење, дури и отповеќе јаде и бара, и додека не и дадам си мислам ќе ме отепа од што рика гласно и потоа многу лакомо го пие млекото...Па се си мислев дека ќе има доста качено на килажа, иако кога ја држам во раце не ми е толку тешка, па некако поради тоа си знаев дека не е многу поправена. Докторката ми рече дека напреднувањево и било задоволително и дека она била задоволна од вакви дечиња кои се развивале во границата на нормала... Инаку се останато беше во ред ...здраво, право и цврсто бебенце , само крвна слика не направивме пошто не побара докторката, а јас не сакав да и се мешам. Здравје следен пат обавезно ке направиме..... Се извинувам на долгиов пост и многу ви благодарам на сите што ми одговоривте за да ме утешите
Моето бебче е родено 3490 kg, 52 cm.исписната килажа беше 3220kg...Точно на 4 месеци има 6030 kg и 65 cm ..за висината сум задоволна ама за килажата нз баш... А и нема редовна столица ..има ли потреба од грижа??
A zosto ne si zadovolna od kg? Ok si e. Na 6 treba da ja duplira rodilnata tezina, imate taman vreme.
Искусни мамички ми имат кажувано дека ако е само на мајчино млеко демек од кило повеќе на месец требало да накачува..Ке почекаме до 6 месеци ке видиме..инаку живеам во герм.и за овдешните доктори се е нормално , кога го носам на контроли ми викат супер е со килажата и 400 гр.да накачува на месец добро е.. Како и да е благодарам на мислењето
Ne e tocno I 800 g da nakacuva vo pocetok e sosema dovolno Kaj mene samo prvite 2 meseci nakacuvase po 1200g.Posle se izdolzuvaat,stanuvaat po aktivni i normalno e da ne e kilo sekoj mesec.
Kaj mene za eden mesec kaci samo 300gr. Za 1 nedela ke polni 7m a e 8.600 gr. Posledniot pregled bese 8.300. Na doenje e i eden obrok na sabajle ili zelencukovo ili ovosna kasicka i zitarici.Pedijatatot mi rece da davam i vtor obrok, ama jas ne sum pocnala uste. Od 7 m ke dadam. Mislam deka ne e strasno samo 300gr? Vase mislenje?
Moeto se rodi 2750 vo 39 nedela a prviov mesec nakaci 1 kilo.imame 7 nedeli.ima premnogu grcevi i knogu slabo jade .po kolku ml pijat vasite bebuski? Me zagrizuva nejzinoto nejadenje ustvari gladna e a poradi grcevite place i ne jade
Ќерками се роди во 39 та недела 3580гр на испис беше 3350гр а денес 10 дена по испис е 3480 гр... само 130 гр поправена за 10 дена ?!?!? Што да правам ? Вака си цица нормално, ја будам навечер со сила да цица... Едино што сфатив дека погрешно сум правела е што за време на едно доење мењав града :/ а не требало бидејќи млекото со јаглехидрати доаѓало покасно во доењето ...А мене никој ништо во болница не ми кажа па дури и сама си се учев да дојам...
10dena ima bebeto, poleka ne se plasi Moze prvite denovi seuste pagjala vo kilaza... Inaku i mene taka mi kazaa eden podoj edna grada, bidejki pokaloricno mleko doagja na krajot od doenjeto. Jas ne go budev, preku den znaese da spie i po 4 saati, a od samo ragjanje ja spie cela nokj i ne go budev da ne go naucam da stanuva, pa posle maka da imam. Povekje na grada ovoj period, taman kje vospostavis laktacija, a taman i bebeto kje pocne da kacuva. Jas lezev so sinko vo bolnica koga imase 7dena i on imase dosta padnato vo kilaza, 4400g bese roden, a na 7 dena bese 4240g, a ne ispisaa od Cair na 3ti den so 4300g, znaci seuste opagjal vo kilazata po ispisot od Cair. Pa posle 10ti den nekade pocna da stava i po 50g dnevno
Фала многу И мене не ми се будеше две вечери по ред па со сила ја будев за да цица ... Ако си фати таков ред ќе со тера така ??? уф дај божее
Pa mojov od ragjanje spie od 9,10,11 do 7ipol sabajle stanuvame so alarmot na maz mi site 3ca mene mi rekoa da ne go budam, gladno bebe kje stane i kje pisti za jadenje no teraj so edna grada na eden podoj...mene super mi bese taka, ednata kje ja iscica, drugata kje se napuni, pa taa kje ja iscica, ne se bunev koja ima povekje mleko, a koja pomalku