Na 5 meseci bebulevo so duplirana tezina,me interesira dali e normalno ili ne,3900/52 rodilna tezina a sega na tocno 5meseci 7800/70cm
Se mislam da ne e debelko ,zatoa sto citam na 6meseci treba da I e duplirana tezinata,a mojot veke na 5m.e so duplirAna tezina
I mojata na 3 duplirase. Sekoj mesec po kilo i nesto a vo 5ti mesec pola kilo kaci. Pedijatarot vika deka sega ke namaluva na kacuvanje posebno so kasickite od 6ti mesec. I jas kako tebe bev isplasena deka debelo dete pa nekoi mi vikaa duri i da namalam eden podoj. Znaci 6 saati da ne jade. Ama ne mozam gladno bebe da ostavam. Vo majcinoto mleko nema nishto shtetno.
22 meseci -- visok e 94cm -- 14 kg neka se zivi i zdravi decinjata na site,tezinata i ne e tolku bitna.
Pa I mene mi velat,7-8meseca ti e bebeto,I koga i kazam se cudat,bas bratucetka mi mi veli deka bil premnogu bucko za negovi 5meseci,ona ima kerkicka 16meseci a e 10kg,bas pred nekoj den bese kaj mene I koga vide deka pie po 140ml mleko posto ne go doam se odbi,se zacudi I mi veli deka toa bilo mnogu za nego,a ponekogas pie I po 160-180
Ti gledaj po visina, za taa visina ne se previse tie kg.. No cim e na adaptirano samo, pazi si.. kolku treba tolku, kolki ti rece pedijatar tolku...
Rodeni 2750,'izlezeni od bolnica so 2680, a sega na 4 ipol meseci e 6650.me zagrizuva sto poslednioti mesec kacil 500gr
oooo bravo, stvarno ubav napredok, bravo za tebe, mnogu e tesko taka... drugarka do 8,9 meseci istera so molzenje samo..
A ti sakas sekoj mesec kg da napreduva? Pa zamisli sto kje bide toa dete na 1 god ako sekoj mesec kacuva povekje. So duplirana tezina na 4m ti zagrizena si super e, ic da ne se sekjiras..