Супер е. Само првите три месеци треба да качува повеќе, а подоцна повеќе ќе оди во должина, и помалку ќе добива на килажа затоа што станува поактивно. Ако качува по кг секој месец до годинка, 20 кг ќе се стори. Педијатрите не ви кажуваат ништо кога ги мерат?
Anath vika deka sega se 4m. od 2ipol do 4 kacila samo 500 grama. Mojata od 2 do 3m kaci 1300. Od 3 do 4 kaci 1200. Posle pomalce kacuvaat. Od 2 do 3 meseci treba poveke.
Premalku. Pocnete so dohrana no prvo sovetuvanje so pedijatar. Mojot se rodi 48cm so 2800gr a sega e skoro 7+ i e 9kg so 72cm
Првите три месеци во просек треба да напредува од 600-800 г месечно. Од 3 до 4 полни веќе се намалува тој просек. Да, доени бебиња не се дебели, без оглед на тоа колку качуваат, ама сум на став дека килограм, па и повеќе е премногу после полни три. Битно е да е дуплирана родилната тежина на пет месеци ( заблуда кај повеќето е дека треба до 6 месеци). @bruno.com колкава е родилната тежина на бебето?
Јaс јa прaшувaм дaли дa пoчнaм сo дoхрaнa ми вели зaр немaте уште пoчнaтo.Не се зaмaрaт педијaтрите не ни сaкaше дa јa измери вo дoлжинa.
Супер си е детето според мене, си напредува, имате и дуплирано родилна тежина, одлично. Е сега тоа што педијатарот не се замара е друг проблем. За дохрана не сум меродавна да те советувам дали да почнеш или не.
Rodilna 2700 Na 5 meseci i 10 dena imavme 6.600. Se konsultirav so poveke pedijatri i site mi rekoa deka e odlicno. Duplirana e rodilnata tezina bebe si e taman. Imam drugarka koja na 2 ipol meseca bebeto i bese 6500 sto e premnogu. Debelo dete ne znaci i zdravo dete.
Jas mislam deka 500 grama za 6 nedeli se malku. Za 1 mesec prviot ti kacilo 1600 a sega za mesec i pol 500. Da ne ne cica dovolno? Ne ste posle 6m pa da kacuva po 500 grama mesecno. .
Пред еден месец јa фaти вирус нoн стoп пoврaќaше еднa неделa и имaше шлaјмoви.Тoчнo декa не цицaше дoвoлнo се сo шетaње пo сoбa сaмo се тегне се не и е пoгoденo и плус целa вечер јa преспивa еднaш стaнувa зa цицaње a млекo имaм.
Kako ve citam, cuca izgleda slabicka, a jas si ja smetam za normalno bebe. Rodena 2850 so 50cm. Si dojdovme so 2740. Na 4m I 3nedeli e 6350 so 63cm.