На нас педијатарот само ни вика да го тераме да јаде повеќе, еве користиме и витамински капки за апетит ама кашички тешка работа да јаде само млеко. На последниот преглед имаше 6900кг и 70cm, има 9 месеци. По 6тиот месец по 200грама става. Се роди 3270кг и 51cm.
Dr Sajkovski veli, dete rodeno pomegju 3-3.5kg na kraj na sesti mesec treba da tezi 6.500kg. Jas mn se zamarav dali e sitna cuca moja, po ova se smiriv. Bitno e da e zdrava, da se razviva normalno.
И мене ме смири ова, мојов има 7200 на последно мерење. А се роди 3100. Исто и мојов, само за цице А ти кажа како да го тераш да јаде кога не отвора уста? мене не ми е сфатливо, сите ми велат да го терам да јаде, а како, на сила да му отворам уста и да брцам јадење во неа?
6 месеци и 10 дена - 8.100 кг и 70 цм @alisijad и @Annath ве читам се грижите за тежината. Зошто? Па супер сте, имате дуплирано и пред 6 месеци, на алисија ако памтам ситно се роди и нормално е да ја има таа тежина што е сега. Моето сега качило само 300 гр од 5 до 6 месец ама додека е здраво, живахно и се развива нормално ич не го мислам
Е ајде де... Не се замарав, ама ми рекоа по книга малку е. Демек по 600 г месечно треба да става од 3-6 месец, значи 1800 г да биде поправено. Ама јасно ми е дека не може сите по книга да се, мислам не е ни можно тоа. И првово ми беше исто, ама дуплираше и триплираше на време. Ко ова да ми е прво се однесувам. А и јас и мм едни големи што да ти кажам
Мила сега те читам и дури се срамам да ти кажам дека сега на 7 април правиме 9 месеци и има само 6600 а се роди со 2840. А дете има три оброка одприлика јаде 190 гр некогаш помалце цица и почнавме со дохрана од 4 месеци ради тоа али ете дете си е такво што да правам и педијатарот ми вика да не се нервирам дека е слаба на татко и гени се во прашање.
Lugje mojava mala gospoza za mesec dena kacila samo 350gr.... dr vika ne e mnogu, kolku kacuvaat vasite??? Imame 7meseci, teska e 7200. Znam deka sekoedete e razlicno, no cisto informativno.
До 6м поинтензивно качуваат на килажа а шосле помалку. Па замисли секој месец да качуваат по минимум 1кг