20-25 дневно. Моето искуство беше 75 дневно (што е премногу , знам) ама ќе ти објаснам и зошто кога ме караа што толку качил не се потресував. Поради притисокот малиот уште во стомак стагнираше со тежина. Бидејки беше очекувано да е поголемо бебе (над 4 кг) по конституција (генетски наследно од мама и тато) и тежина испадна спротивното. се роди поситен. Мислам дека и затоа после нагло се поправаше, за да го постигне тоа што генот му го предвидил. Сега сме 9 и пол месеци со 10 кг и нешто во грамови. Затоа ти велам, нема правила. Крвната слика ако е огледало, бебе ако е здраво-ништо друго не е битно.
I nice SME is to za Edna nedela 5 meseci me pravime I IMA 8900kg.Doktorot ni rece da ja drzime na dieta
@Ctete јас не го држев на диета, ниту таков совет добив од педијатрите. На доење беше до 5 месеци, после постепено пробувавме вкусови, со оброк околу 6 месеци почнавме. Го доев кога сака. Од 8 месеци до година стагнираше во килажа на 11 кг остана. Сега е 20 месеци и околу 13 кг, значи си се регулира тежината штом стануваат поактивни, не ставаат цело време по толку. Ако сте на доење, не знам како би ја држеле на диета.
Za mene e neprifatlivo od zdravo i napredno dete so sila da se pravi mlitavo i so umisla da go zaslabnuvas. Site deca ne se isti. Nekoj naglo se razvivaat vo eden period, a drugi pokasno. Spored mene, dete po kniga ne se gleda. Sekoja majka najdobro si znae i moze da prepoznae koga i kolku treba da se nahrani deteto. Eve go moeto, dve nedeli sme, kako topce se napravi. Ako sledev soveti so 150ml cel den mleko da ja drzam, do sega prasanje e sto ke bese so nea. Vsusnost.. sledev. za 24 h propadna, pistese, omalaksa, ja smeni bojata..od beli i rumeni obravcinja stana temna so podocnjaci... I potoa prestanav da sledam soveti.
Nice SME na Ad mleko I na ovaa vozrast treba da pie po 5pati po 200ml Has uste of pocetok go nauciv da pie poveke pati po pomalku (7 pati po 120ml) I noke skoro voopsto I ne stsnuva.E Sega doktorot no rece 5 pati po 120 sto mislam deka e malku za bebeto.Inaku rodilna tezina in e 3450kg I 50 visina Sega na 5 mrseci e 8900 I 64 visina
мојта мома само на доење на 5 м беше 6 900 г. и 63 см родилна 3 300 г. со 52 см сега почнуваме да пробуваме вкусови.
А за малку ќе ме натераа да се посомневам во млекото... Денес му пополнував во радосницата, и гледам во таа чд првото синче и тој машала бил 5900 исто на 2 месеци Нека растат само се би дала макар еден ден како нив безгрижно да го поминам
Родилна тежина на синко 3330кг и 52см. Исписна од болница 3020кг. Денес на точно 3месеци синко е 6600кг и 63см. Само на мајчино млеко е. И плус на водичка и чајче Мама јаде и пие све ( освен алкохол ).
Мамички, денес сме точно 4 недели. Сме напреднале 1кг од тежината со која излеговме од болница. Дали некоја може да ми каже по колку е просекот нормално да се става на тежина првиот месец, ...па и понагтаму...некој линк?
Синчето мое се роди 3750 Од болница излеговне со 3650 По 2 недели 4450 Докторката рече дека е многу. Само на мајчино млеко е .