5 месеци - 7 кг / 64 цм Добро напредува и според докторката и според мене, а според графиконот на Светска здравствена организација и со висина и со тежина е под посакуваната... ај да е зив и здрав...
јас не се снајдов на тоа на стр на ремедика ххх ние имаме 4 месеци а се родивме со тежина од 3 400 кг и 50 см а излеговме со 3 300 кг,е сеа на 4 месеца и 5 дена бевме на преглед и тежината ни беше 6 900 кг и 72 см сакам да прашам дали е добро напреднато инаку од предходната контрола пред 3 недели до сеа има покачено 250 гр,а инаку е само на мајчино млеко без дохрана.позз
На денешен систематски не мереа 9630гр 76.5см Со оглед на тоа што е родена 3430гр (од болница не испуштија со 3130гр), и 55см мислам дека е добро напредната за една година Активно дете си е , јаде се ..троши енергија Докторот беше задоволен
Ние вчера бевме на контрола, за 2 месеца имаме точно 6 килограми. Бидејќи било од прородно млеко било напредно, да сум го хранела со вештачко ќе требало да намалам. Облеки носиме од 3 месеца нагоре, се ни е точно во должина, само ракавчињата малку ги виткаме, така да бебе не е дебелко, туку си е и височко,само првиот месец порасна 6 см. Очекувам во наредните месеци да има му се нормализира постепено напредокот, не е ваљда да стигне 10 кг до 6 месеци...
Ние денес бевме на контрола, и да земеме упат за крвна слика која ни е одлична ја правевме во Авицена за 5 минути резултати, (се спремаме за вакцина на 19- ) значи вака тежиме 5.630 грама а долги сме 59 см. од почетната 3430 ( а од болница излеговме 3260) со 51 см матичната ни рече дека добро напредуваме и дека нема врска што сме на ад млеко... досега имаме качено 2 370 гр, и супер сме биле и вака да си напредуваме , воопшто не сме дебели и одлично сме изгледале .... па сега незнам како да тумачам некои викаат на мајчино млеко нема критика на ад има а децата ни се здрави и супер напредуваат и вака и така ...поздрав
На 4 месеци тежиме 6430 (330 грама за 1 месец) висина не сме мерела дури на 5 ќе мериме ама заова дебелинава мака си мачам како може иста килажа( кило е кило според мене ) едно дете да е дебело а друго не само затоа што едното се храни со Ад инаку за првите 2 месеци ние пораснавме 15 см а ова со дебелината ќе дојде како приказната со железото и пердувите едно кило железо и едно кило пердуви кое повеќе тежи
Мојот буцко на 7 и пол недели има 6.500 кг а се роди со 4200, а излеговме со 3.800 од болница. Рацеве и кичмава ми знае како мие...незнам како понатаму се на раце е научен..тешко мене... ама битно тој да ми е жив и здрав и да си расте :=)
еве сме и ние на скоро годинка тешки сме 12 кг а не не измерија во должина зш мн мрдаше палавкото им бегаше...докторката рече дека сме биле супер и повеке од тоа што требало убаво си ручкаме
Ние бевме пред два дена на контрола и тежиме 5140 што ни рекоа дека е супер со оглед на тоа што бебушко се роди 2880, а излеговме со 2840, од тоа каков беше сега е буцко малечок
Ние денес бевме на преглед и бебето мое на 2 месеца тежи 4.830 кг, се роди 3.400, од болница излеговме со 3.200 и еве сега на 2 месеци немаме уште ни 5 кг, јас бев загрижена малку да не е малку,а ама докторката ни рее дека детето супер си напредува и нормално е да качува толку па се опуштив маллку
здраво..малиот се роди 3350кг со 50цм на 3мес имавме 6700 а денес бевме на вакцина па не измерија 7 350 а сме 4мес и 2нед..
Bucko moj se rodi so 4.165 gr. Na 2 meseca i 5 dena bese izmeren 6.800 gr. Mashala. Isklucivo doeno bebe e.
моето бебуле се роди 3550 гр,50 цм денес бевме на контрола после еден месец и има 4680 гр,55 цм само на мајчино млеко сме и супер сме напреднале