9m samo 7.400gr krvna slika odlicna, cica jade ama ne i se faka, temperamentna e, ama mama pak se sekira deka e slabicka
Не е пресудна килажата ич да не се секираш. Битно дете да е весело и здраво. Ете крвна слика ви е одлична. Не е мерило сегашната килажа за понатаму во животот, дали ќе е слабичка или дебелка Може нагло да качува па да намали и обратно. Уживај и не му ја мисли. Живо, здраво и среќно да ти е детенцето тоа е најбитно
Денес ја однесов малата во градинка после пауза ради настинка. Воспитачката ми рече да ја однесам на лекар бидејчи моето дете е зналително поситна од сите останати. Ке прави 11 месеци за 4 дена а има само 7500. Овие два месеци додека идеше во градинка, одбива да се храни таму и тука многу заостанавме. Ја носев на лекар и крвната слика е одлична. Бебе има машала доста апетит и не прави проблем за јадење дома, но има многу редовна столица. Не знам дали да барам второ мислење.... Толку сум испаничена.... што не знам што да кажам Моето е скоро 11 месеци и има 7500... А и јас сум ситна и слаба.. Не знам дали има место за грижи....
Моето е исто слабичко. На 9 месеци беше 8300г, а се роди 3980г. Ама многу е темпераментен, од 3 месеци е нон-стоп во покрет, не се смирува ни за миг, а со секое движење се троши енергија. Исто има и многу брз метаболизам, кака по 4-5 пати на ден. Сабајле што ќе изеде, до вечер ќе го искака. Јас не би се секирала штом си јаде убаво и крвната слика му е добра. Давај повеќе протеини во исхраната, месо, млечни производи, јајца, риба, грашок, грав, леќа.....
На другарка ми ќерката сега ќе прави 1г и има точно 7600кг. Се роди 2850кг. Живеат во Германија. Исплашена дека е ситна беа на неколку места на консултација со педијатри врвни. И добија одговор дека не секое дете е исто, не секое дете е по книга со кг. Малата нејзина е и 68см 7600кг ептен слабичка. Јас ја викам гасеница зашто неможеш во раце да ја додржиш колку е брза и темпераментна. На 7мес лазеше и се исправаше. На неполна 1г трча. Значи е 200 на саат. И како да се очекува од толку темпераментно дете да не е слабо. Крвна слика е супер и ореглед кај ортопед и педијатар супер. Значи такво си е самото дете. Тежината не е мерило дали детето е здраво. И на таа воспитачка да и кажеш повеќе да се грижи за децата и да гледа сите да и се нахранети, а не да дели несоодветни сивети за кој школо нема. Мајка ама ич да не му се секираш за детето. Ако лрвна слика си е топ, си се смее, весело е и си ручка и кака ама раат да си зашто имаш манекенка Компарација најверодистојна и очигледна нека сме ти и ние возрасните. Еве ме 37г и дур јадам сум во движење, 24/7 активна дури и кога спијам мрдам хиперактивна сум и цел живот сум 47кг. И ај како да се здебелев, а јадам фаст фуд секој ден, кока кола по 2л, чоколади и пак сум така. Ама и генетиката е битна еве и мајка ми носи мои фармерки.А ете имам пријателки што се машала над 70-80кг и алтивностоте дневни им се под 30%.
Genetikata igra golema uloga nas taka ni kaza maticnata a i kaj nas se pokaza tocno, mm e mn slab cel zivot jas niska slaba i toa e toa, mislam deka nema mesto za panika i kaj vas ama sepak ti ke si odlucis dali ke pobaras vtoro mislenje
Рт 3600гр. 51см. Од болница излеговме со 3360гр. На точно 1 месец 4370гр. 54см. На 2месеци и 2 дена 5650гр. 59см.
Господ здравје да ти даде мајка. Не знаеш колку психички ми олесна што го прочитав ова. Не сме биле единствени на светов толку малечки..... Јас ја викам шпагетка мојата. Долга и тенка Да ни ги чува дедо Боже бебушите на сите