Мамички последно де меревме на 10.10 тежевме 4600 но последниве неколку дена има многу малку мочкани пелени на 3 часа менувам малку се мочкани а си цица на 2 часа а некогаш и на 1час и пол или 1 час го слушам и си голта некогаш цица 5мин некогаш 15-20мин ид што можи да биди мамички само на доење сме
Site se zalat na mala tezina kaj bebinjata nice pak SME mnogu lakomi .Za Edna nedela ke pravime 9 meseci a malata IMA 13 kg.
Ние на полни 7м тежевме 9100гр, а високи околу 68-70цм не се сеќавам дека дома ја мерев матичната заборави
Рт-3070, од болница излеговме 2700, сега има четири ипол месеци и тежи 5200 напредна за 10 дена само 40 грами а почна да и паѓа и косата, во просек напреднуваше околу 500 грами, инаку е на мое млеко а почнавме и каши, имаше и пролив Педијатарот сака да ме прати на детска клиника ,метаболизам и доење, Ме фаќа паника , многу сум загрижена
Крвна слика дали праите секој месец? Доколку е крвна слика супер нема зашто да си загрижена. Е сега ова 40гр за една недела е мавистина малку. Во однос на паѓање на коса, воопшто да не те загрижува нормално е се обновува влакното. Кај некој паѓа кај некој не. Мојот се роди со коса мислиш плетенки че му правам па околу 3-4ти месец му испаѓа слоро цела и еве го на скоро 7мес е трчи-трчи сопнисе влакнана Значи за опашањето на коса немај гајле. Ете сте почнале и со кашички па сега ќе следиш како накачува. Слободно 1днаш неделно идете на мерење за да видите како е ситуација. Доколку крвна слика е океј, полни пелени ( мочка ) , весело е и не е млитаво, тогаш немаш простор за паника. Не секое дете е исто и не секое дете качува исто на кг. Проливот може да е и од кашичките, доколку едно по друго е течна столица тогаш се рачуна за пролив, доколку се десило еднаш во денот нема место за паника. Сепак детето најубаво ти си го знаеш и можеш да приметиш дали нешто не е океј.
Фала за одговорот Софи, правевме крвна слика на почетокот на месецот, се е во ред , сепак закажавме термин на клиника па ќе видиме таму што ќе ми кажат
Na 16ti pravime dva meseci.Pred dva dena koga bevme na vakcina imase 3530.A rodena e 2300,ja zemavme od bolnica so 2120
Рт 2.970 4 месеци 7.900 Докторката ни рече да намалиме малце со млекото зошто многу било тоа за 4 месечно бебе. На ад сме.