Моето бебе на 6 месеци тежи 7170грами, 69см висок. Меѓу помалите на форумов изгледа Роден е : 3240г и 49см
Еве за да не се секирате дека ви се слаби бебушите, јас си имам глувче кое утре прави 6 месеци и моментална тежина е 5,5 кг. Само да се живи здрави
Ано некаде те читав и мислам дека нашиве се родени со иста тежина и должина. Мојава се роди 2600тешка и 48цм долга. Со 2400 не пуштија дома. Сега има 3250гр ( 42дена е). Што ти викаат докторите како би требало да креваат месечно? Мене ми кажаа дека било во ред за еден месец да се поправи толку ама па на цимерката што се породивме заедно малиот и крена 1.5 кг за еден месец па малку ме замисли
Синко е роден 2400 и 48 цм. Не се секирај. Се што е над 600 гр месечно е солидно. Не секое дете е исто, затоа не си ја мачи душичката да се споредуваш. Кај синко килажата е слаба зошто после вториот месец слабо напредуваше(по 200-300 гр) и тоа заради здравствен проблем. Сега веќе откако заврши операцијата почна повторно да си напредува.
Имам пишувано во друга тема. Имаше операција на срце. Фала богу се се заврши во најдобар ред и сега е добар.
Не сум те прочитала за операцијата, сега прв пат читам. Од срце му посакувам на синко твој да е здрав и жив 100г и секогаш насмеан и среќен. Срценцето да му е најздраво и најубаво да му чука од сите наши
4 мес. И 2 дена - 7000 гр Слабо напредна овој месец малку беше со затнато носе и помалку јадеше. Педијатар вели добро е..
Родилна: 3800гр 51цм Испис: 3630гр 1 месец и 5 дена: 4250гр, 54цм 2 месеци и 3дена: 4990гр, 57цм За два дена 3 месеци: 5600, 59цм 3 месеци и 16 дена: 5830. Не е малку 230гр за 18 денови? До душа така си става од раѓање, а нели намалуваат после 3ти 4ти месец во ставање килажа, но ова па малку ми се виде..
Немaм нaвикa дa читaм oд кoгo е пoстoт ниту пaк ги пaмтaм сите ликoви. Тргнaв дa пишaм пo дифoлт пa видoв декa е твoј пoстoт и се сепнaв, ќе речеш пaк нa тебе реплицирaм. Еве ризик јaк дa не ме свaтиш пoгрешнo. Пo 13 гр. дневнo прoсек ќе дoјде. Ај дa е нoвoрoденче пa пo 20 гр. aмa oвa мене мaлку ми личи зa вoзрaстa. Сепaк aкo не ти кaжaл педијaтaрoт ништo, вaљдa е oк. Ти си знaеш нaјдoбрo дa не имa скoк или пoмaлку пoдoи или некoјa другa причинa.
Кај мене срцка имаше ист случај како твоето. За 17 дена 240 грама. Матичната ми кажа малку е оваа грамажа, без разлика што јас имам млеко, нејзе моето млеко не и е доволно. И ми кажа после секое цицање да и давам дохрана по 90 мл. Пред 2 дена бев на контрола и си имаше ставено за 20 дена 680 гр. И ми кажа да си продолжам со дохрана и во ден да и давам насабајле и пред спиење и по 120 мл без разлика што цица.. Инаку мојата многу и кака. По 5-6 пати секоја божја ден имаме полни пелени кака, многу брз метаболизам има ... а после 4 ти месец се почнувало помалку да ставаат на грамажа. Позз и разговарај со доктор .. што сепак секој доктор различно советува...
Давам и дохрана, два пати во 24ч од скоро по 150мл (инаку по 120 пиеше, но почна многу да плаче после испиени 120). Другото се ни се подои без дохрана плус. Рече и докторкава дека е на граница ептен, од старт става по 600гр месечно. Инаку е мрзлива за цицање, не обожава баш да цица и подоите ни се малку хаотични, фаќа и пушта цело време, прета цел подој, некогаш дури од нервоза и плаче, ретко да фати да цица убаво цел подој, а често по цицање, за саат време е веќе гладна. Докторката денес ми рече да давам дохрана кога мислам дека е гладна и после подој, но да гледам да си го задржам млекото.. јас и тоа сакам да успеам сега, а враќање само на цице без ад, тешко.. иако тоа прво го сакав. Не се загрижи нешто многу д-р зашто па она е едно весело мирно бебе, и се смееше цела контрола, вака убаво изгледа и не е преслаба. Сега тераме лева града подој, десна подој, ад оброк и така во круг. Инаку цитирај ме, не се љутам
I jas mislam deka e malku.Ama.nisto strasno.Neka si e bebceto zivo i zdravo.Mojata prvite meseci kacuvase poveke od so treba.Toa e moe mislenje.Dnevno doagase po 50,55gr.Posle se normalizira.Deka rodena mnogu mala.2300.2100 ja zemavmr od bolnica.Kilo ipol kacuvase za skoro mesec.Sega ne sme se merele cel mesec skoro.Na krajot na mesecov sme na vakcina pa ke vidime kako e so kilazata.Podledno bese 5500na ramno
Вака кога си ја гледам викам нема шанса да е толку, на повеќе ми изгледа.. ама не им се ваљда неточни вагите на сите Си ја видела и во Скриено катче, баш дури и образи има Така е, нека се живи и здрави само