Форумџика на годината

Напредување во висина и тежина (од 0-1 год.)

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 17 септември 2011.

1. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.840
    Допаѓања:
    109.369
    Поплукај да не ми го подречеш :wasntme:

На kukla21, Igle и mariz им се допаѓа ова.
  2. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.726
    Допаѓања:
    18.440
    @mariz колку е родена твојата кукла?
    Мојов на 6 дуплираше бидејќи е роден 3240г.

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    3800гр е она.. :)

На sofi2107 и Igle им се допаѓа ова.
  4. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Мојот на 3мес и 14 дена сеа глеам сум пишла тука 7.190гр :). Роден 3330гр и исписна 3.020гр.
    Очекувај дека ќе е над 9кг на 6мес како мојов :) кичма ќе те боли ама ќе го гмечиш по фалтите :inlove:

На karibian, Capricorn Taurus, Igle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.554
    Така е, да се живи и здрави. Педијатар ми рече подобро да не е многу дебелко бебето, туку пожилаво и поцврсто. (Секако не да го изгладнувам, ама да не го прејадувам) И за проодување било полесно. Моето е 4+ 6500 должина 65

На didisi, pile30, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Trufe

Trufe Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2017
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    265

Мажето на 4 месеци: 6500 гр. и 63 цм.
    Ексклузивно доење

На didisi, stevemila, kukla21 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Мајки малку сум разорачана ама тоа е.. беба моја на мерење на 4м беше 6100, почнавме со дохрана по 60мл по секое цицање по препорака од педијатар и два оброка по 150мл во рок од 24ч. Ја мериме по 7 дена, она тежи 6130... :( Бев премногу болна, не станав од кревет со висока температура 3 дена, осетив дека градите ми спласнаа, ама не претпоставив дека млекото секнало... а болничка е и она, плачлива беше деновиве и мислев дека тоа е дека е болна... Па после последното мерење веќе давам цел оброк ад на секое и не ми испива ни 70мл... така и се навикнало желудничето, само на тие 60мл кои ги пиеше... (а цицаше пред тоа, ама очигледно ништо не цицала). Ке почне ли да пие повеќе? Како да правам? На колку време да и давам млеко? @stevemila твојата знам е на ад, на колку време и колку мл пие?

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.097
    Два месеци 3850 гр :)

На Capricorn Taurus и emkaemka им се допаѓа ова.
  9. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.593
    Допаѓања:
    15.668
    Се сеќавам истиот период мојава кога наполни 4 месеци не сакаше да цица многу ,цело време ми се тргаше од града и кога ќе и направев АД исто не го допиваше цело.Дали беше некој период или што ама мене после две недели така градите ми спласнаа и се намали и тоа млеко што го имав,па продолживме целосно со АД и колку што се сеќавам пиеше 90 мл до 120,не можеше повеќе,а и до поглема остана со таа доза 120 мл,ама напредуваше нормално на 5 месеци ја дуплира родилната тежина.Така да на 3 саати или евентуално на 2 АД давај ,може и толку и собира желудничето ,па не е работата да и го прошириш или да ти поврати од прејаденост,колку сака давај и ,ќе осетиш кога е гладна,а може и ако не била добра да и е намален апетитот.

На mal.ecka, emkaemka и mariz им се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Ама она сакаше да цица и цицаше по 20мин, па по тие 20мин цицање и давав 60 ад и го пиеше скроз.. знаеше и да се расплака за уште, па ја враќав на цице назад... на 4ти беше 6220, на 7ми 6130... паднала во килажа, а цицаше и пиеше ад по 60, дури и два оброка по 150 имаше, ме чуди како паднала... Денес е поарна, нема температура, а не пие повеќе од 60,70мл, жал ми е уште за цицањето и пробав да ја ставам да влече ама не сака... повлече 2мин и почна да плаче да се трга да прета.. ке и давам на 3ч, давав на 2ч дека ептен малку пие, па да не ја држев толку многу...

На mal.ecka и stevemila им се допаѓа ова.
  11. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Bolnicka bila zatoa.Ke bide dobro nemoj ic da se sekiras.Mojava jade po 150 na 3sati,nekogas se slucuva na 2ipol.Nemoze da doceka 3.I davam i kasa no nema uste obrok.Ne jade bog znae kolku.Moze i period i e.I mojava taka okolu edna nedela,piese po 90ml placese turkase sise.Nema prostir za panika,Od Remedika Marina mi kaza se dur ne paga na kilaza ne se sekiraj.Ke se stabilizira.Ete bolni ste bile

На emkaemka и mariz им се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Спие од 11ч, не е убаво наспана дека кашла ноќеска, па ке видам колку ке сака. Пак ке направам јас 150, па ако не пие ке фрлам.. боље да фрлам, него да и фали... Фала ти...

На kukla21, mal.ecka и stevemila им се допаѓа ова.
  13. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Kr pomine i ova voopsto ne se sekiraj.Znam lesno e vaka da se kaze,ama znaes moevo bese 2kg ne piese ni po 30ml.Gram nemase kaceno.Togas bese strasno.Veke se pogolemki.A i periodi gi faka.Samo ti bidi silna i trpeliva:hug:

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  14. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.097
    @stevemila по колку качуваше Дариа месечно? Еве и Неда со 2400 излезе од болница а сега е 3800. И пак ми е малечка и пие секој пат различно. До сега требаше да почнеме по 120мл ама она некогаш и 90мл не ми испива до крај.

15. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.726
    Допаѓања:
    18.440
    7 месеци бебе тежи 7620г и долго 70см.

@mariz не очајувај, ќе се нормализира и ќе почне да качува. Немам некој мудар совет, само подршка сакам да ти дадам. Ептен се измачи со доењето и баш ми е жал. Најважно бебе да е сито и ти да не се нервираш.

На stevemila, mariz, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.593
    Допаѓања:
    15.668
    Ехе не се секирај,и мојата не беше некоја лапачка на млеко,едвај 90 испиваше,120 после 4-5 месеци почна да пие,некои се полакоми некои помалку:)

На EuHenIa и mariz им се допаѓа ова.
  17. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    126.790
    @mariz zal mi e...mislis deka od temp.snema mleko?Jas od ova imam mnogu strav pa cesto so pumpica proveruvam dali ima:|

18. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    A mojava gospoza od 40 dena pie po 150ml (facepalm)

На joy1, TutiFuti, Capricorn Taurus и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Мами, а да ми кажете дали е таман, бебе родено 52см, а сега мерена, два дена пред 5м, 66см. Дали е во ред? Некако малку ми се виде според тоа тука што сум гледала :$

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.011
    Допаѓања:
    32.452
    Мене педојаторот ми рече дека додека не се исправат сами од себе и не проодат нема поента да се мери должина зашто не може никој убаво да ги растегне бебињата за да ги мери прецизно.
    Се додека качува на килажа и се гледа дека се издолжува (облеката му станува мала) во ред е.

На karibian, Capricorn Taurus, Annath и 4 други им се допаѓа ова.