Мајки керка ми беше 11 кг а сега на последна контрола 10..Не сака ништо да јаде незнам што да правам..И готвам секој ден но ништо не сака...Може само краставица да грицка или домат друго ништо и по цели денови само вода пие..Ве молам некој совет што да правам многу сум разочарана мн ми е тешко..Што да и правам нешто што ке и биде слатко..Кога и ја подавам лажичката само лижнува и право бега одбива не сака..Ве молам за совет..И никогаш не ми прејафе месо..Веке сме 18+ а месо не сака никакво пробавме и мелено и секако но штом го сети во уста право плука..Незнам што да правам навистина..?
@blessed.an probaj so lazenje, crtani, preku igranje, probaj najdi i zanimacija, a vo megju vreme davaj i da jade. Jas vaka go resiv priblemot, iako imav ista maka kako tebe. Ako nesaka meso ne forsiraj. Dali pie mleko? Cel den bez hrana sedi? Ako e taka, probaj so b complex ili bilo sto za apetit, spored mene premnogu e cel den da sedi gladna....
Да по цел ден ништо не сака да јаде само како што реков може пола краставичка да грицка или домат бидејки по цел ден се и нудам но ништо не сака да седне и како што треба да јаде..За жал алергична е на млеко па пиеме орозово млеко т.е оризова вода е тоа ништо не ја држи..Не сакам сеуште да намалува мн ми е тешко...По цел ден се нешто и нудам но не сака ништо @ilyan
Малаа? Воопшто не е мала! Гледав некоја табела дека за девојчиња од 2 до 3 години горна граница беше 90см за висина, а 15кг за тежина...вие сте машала понапредни Мојава на 2 год. и 5 мес. е едвај 90см, и мислам дека не тежи повеќе од 12 кг, мада одамна ја нема мерено, несака да застане на вага
za apetit probaj ribino maslo po edna lazicka, toa me spasi za sin mi i kaci na tezina. a za jadenje probaj nesto da se zanimava dodeka jadi, stavi igracki, pusti crtani. a ribinoto madlo posle jadenje davaj go. a pie vods otie gladna ne i davaj premnogu voda. i obavezno vidi kaj pedijatar za ovoj problem
2год и 3месеци - 17.700 на домашна вага мерен.Висина мериме на врата од спална со цртање цртички. И баш отворив во картонот од систематски,на 2год ми пишале 97 цм висок,а он сега е околу 96-97цм,сигурно направиле грешка.
23 месеци 11,95 кг. Висина немаше шанси да измерат. Ама се ми се чини дека е исто. Кило и пол за толку кратко? ☺ Мерена е на друга вага тука. Баш ќе ја мериме на истата во МК и ќе пишам пак.