2 години и 8 месеци 11.400 89 цм Минијатура е, доста помал од врсниците Ама ѓаволче што не седнува на газето по цел ден Здрав е, да не го урочам . Тоа е битно, другото не ми е
И ќерка ми поголемата, многу ми е ситничка, веќе е за второ одд, она нај ситничка и во градинка и во одд е..многу се замарав и се нервирав, ама веќе престанав, не дека е моја ама умница права е , кога почна да оди во градинка, и мм ја прашува учителката,демек моево најситно а? тоа беше на две години и 4 месеци, и таа му вика пааа да, најситничка е ама како збори, како комуницира, и нема рамен, нека се живи и здрави само, помалава па, таа ќе не надрасне сите изгледа
Здрави да се само, плус генетика е генетика Не се бега од тоа, и не може да се смени. И јас и мм сме биле скроз неухранети деца, иста килажа имав од 12 до 33 години..... тоа е, не може тежок и многу висок да биде Додуше, израснал многу во висина од ноември до сега (6цм за 7 месеци), изгледа затоа не добил многу тежина плус
Мене ми е срам да кажам колку кг има, факт е дека послабо јаде, ама па и кога јаде ко да не и се фаќа, таков бил и мм, трчале со тањир по него, а и дефинитивно има градба на него.
2 години и 10 месеци и скоро 19кг има мојава, машала си јаде, а висината, не сме ја мереле одамна ама последниот пат околу 90цм беше
3г. и 1м.-13кг. и 95см. Слаба е знам ама искрено и нема на кој да биде дебела, јадењето не ни е омилена активност, ни на мене ни на мм, па и она да не биде покусо
На година треба да ја има триплирано родилната тежина, а колку што паметам од првото, во просек до вториот роденден треба да има качено три кг плус минус некој грам. Што не значи дека кај сите ќе биде исто. Најбитно е да е здраво и весело и да не губи на тежина.
Ic nemon da se zamaras so toa, bitno da ne slabee Moeto na 9m imase 9.6kg a na 12 -10kg. Kako rastat i stanuvaat aktivni ne kacuvaat tolku na kilaza. Vo sprotivno bi bile 20 na 2g
јас мојата ич ја немам мерено од годината наваму.Дома на вага мм проба да ја застане ама не стои мирно.Има околу 11-12 кг а 3 годинки