Немаш некоја табела до година? Палчица моја ни одблиску не е до меркиве за 1година. Скоро 15 месеци нема ни 10 кг, а 76 см дали е или не, ќе ја мерам дома. Но со оглед што е родена 45 см над 30 порастена за една година звучи надежно
Висината е генетика. И колку и да расте не може да си ја надрасне фамилијата. Или колку нив или пониска. Супер е малата. Ќе биде згодница како мама
22.09.2020. - 13 месеци, 8800гр., 77цм. Не додала ни грам месецов. Ама затоа месецов наплати. 22.10.2020 - 14 месеци, 9600гр. 20.11.2020 - 15 месеци, 9740гр., 80цм.
И ние 13кг.и сме 2год. Килажа која си ја држиме неколку месеци.Систина ни кажаа одлично така да тера во висина,да не се здебелува Високи сме 91-92 цм.
@TeddyGrey Што е тајната жено?! Кажи ја магијата додека сум уште присутна со паметот! Ху баба ху, барем до 15кг да стигне до 3та год. Исто 30 месеци 13.5кг 102цм Не јаде и не јаде!
i nie sme isto za nejadenje, setam po nea da ja molam za parce leb ili lazica dve da kasnevo mart ke gi pravi 3god i seuste ne sednala na masa da jade kako sto treba. Vnukata e 2 meseca pomala kako golem covek jade sama Toa e, senadevam so gradinkava ke pocne po malku
Епа јас кријам јадење. Ставам пример парче проја, нормално едно ко за мене. Она пие 3 чаши јогурт, го јаде и плаче за уште. Грицки не давам, ептен уз гости,ама сега нема гости. Отсабајле пие смути или цедено и седнува да јаде одма за 20- 30 минути, ако нема - бара. Не ја ни заситува смути, тоа не го ни рачуна. 20 кила е ама со се алишта, впрочем ко што се мерам и јас. Ручек кога се спрема она седнува и го крева тањирот накај тенџерето. Има и денови кога не јаде, не дека нема, или прибира. Ретко. Не знам што е тајната, а не изгледа ептен дебело, крупна е да ама не е дебела или гојазна, ете @Chanell* на слика ја има видено. Дај да урамнотежиме со некое, малце да дадеме од апетитов.
Да знаеш колку души радо би биле на твое место... И каква дебела какви бакрачи малата ќе си извиши, ќе си спортува. Кај мене сега и заврши месечниот пост, па повторно почна да јаде. Милијарда пати ми помина низ глава: само да јаде, само да јаде, само да јаде...живците ги искинав молејќи ја барем нешто да касне. Така да јас сум цврсто убедена дека нема подобро од дете да си јаде со апетит. Ова ова со нејадењето е најнервозно нешто.
Што да речам јас на 2 години и 2 м е 12 кг со се алишта. Се би дала да јаде, али јас сум тежела 19 кг во прво одделени, а мм 17 и се помирив дека таква си е.