На 11 ипол мес беше 75цм, од тогаш не е мерена ама ја гледам дека е порасната, хеланки 80ка и се куси. Знам 25цм негде треба од раѓањр да пораснат.
Колку се високи толку. Не може да ги извишите колку и да сакате. Во пубертет ке си постигнат висина според гени.
Zdravo, kolku mleko pijat vasite deca? Moeto ima 14meseci i pie samo pred spienje odprilika 120ml. Da napomenam deka jade sekakva hrana
18 месеци и 9 ипол кила е малава. Има место за загриженост? Некако мн малце ми е, а и ситничка е ептен. Висока а слаба.
Внук ми е 2ипол години и има 10кг Тежината е индивидуална се додека детето е здраво и крвна слика во ред, нема потреба од мисли колку килограми треба да има
Еве сме ние 18 месеци и едвај 10 кг, матичната воопшто не е загрижена за килажата. Ќе качи понатака се надевам повеќе. А со висина како сте?
Како ги мерите тодлерите за висина, додека стојат или легнати? Кај мене го мереа во тек на два месеци и легнат и застанат и покажува различно баш.
После 3 месеци Висина немам мерено, по панталоните порасната е. Тежина 12 кг Само бројот отишол до 23