Skoro 21mesec ke napravi i nekako me zagrizuva so kg Na 1god.beshe 12kg, a sega e 13,7kg. Paticinja nosi 24br.
Таман си е детето со килажа. Мојот има 3г3м па едно кило е полесен од твоето. Односно колку имало твоето дете на 1 година, моето на 3.. Ако јаде убаво и си е активно не се замарај, не качуваат толку многу како растат.
Fala ti mama za mislenjeto. Jade iako so molenje i lazgi sepak si jade ima 3 glavni obroci i 2 uzinki. Aktiven e premnogu ne zastanuva ama bukvalno. Visocok e i sreden, ne bil nikogash nekoe bucko ili slabichko, no ete majka a i prvo mi e pa me stavi vo misli...za okolinata (babi t.e.svekrva) da ne spomnuvam deka postojano zbori deka bil zguljav slabo jadel ne piel icc sokovi.
Абе со тие муабети се врв. Имам пишано тука, јас на 7 години бев 20 кила, многу здрава бев како дете. Сок па за што му е, за вештачки бои и шеќери? Додека е здраво детето и си внесува се што треба нема простор за грижа. Е јас веќе се нервирам за мојов што во последно време премногу изводи и не сака да јаде храна што мора да ја јаде. За чоколади само е заинтересиран. И гладен седи, од инает нема да јаде тоа што му нудам. А во градинка почна да се разболува често, си го поврзувам со (не)јадењето. А килажата како таква воопшто не ми била никогаш важна..
Супер е мојата на 2 год и 7 месеци е одвај 12 кг па секаде каде што сум одела по доктори ми викаат таман е.
Според оваа тема, мојот е најнизок. А во живо е речиси ист со повеќето дечињс негова возраст. Скоро 2 год, висок 86цм, тежок 12 500гр и 24 обувки. Или јас не знам да го измерам убаво, или не знам што е работата, али ме загрижува ова што читам дека повеќето се барем 90 цм на 2 год, не мислев дека е под просек.
Легнат или исправен го мериш? Јас до 1,5 година легнат, па исправен, така искача помалку зашто малку се згрбавени.
Епа тоа е тоа. Да го легнеш сигурно ќе биде 2-3 цм подолг. Не се замарај многу со мерки, гледај да напредува, да е активен, среќен. Вака кога го враќам филмот, во градинка и основно имаше деца цело време малечки и така си останаа и денеска со понизок раст, имаше некои пониски од мене и ме надраснаа во трета средно, имаше една девојка цела глава повисока од сите, а сега е пониска… Не растат сите еднакво на секоја возраст, а и генетика си игра улога.