До 12 месеци знам дека секој месец се прават контроливе на кои се проверуваат должината и тежината, но после годинка, колку често ги носите децата на овие контроли?
Јагода мојата е многу лоша на контроли во смисла мерење килажа и висина. Заоѓа! Па веќе е 18.5 месеци и само два пати е мерена и тоа зошто морав да знам за ефералган за тт, еднаш заби еднаш вирус.
Denes se merevme 13 meseci i 2 nedeli tezi 9 kg i 700 gr. So ogled deka sme nejadaci ne e loso Nikako ne mozevme visina da izmrrime
Posle 12meseci kontrolite se poretki dokolku e se vo red so deteto. Jas imam kniga od prvata pedijatra 12mes,15,18 i 24meseci. Potoa od 24meseci do 3godinaka samo 2pati dokolku e se vo red,mislam e sekade taka.
Јас пак ни до 12 месеци не ја мерев секој месец. На контрола ја носев само кога стававме вакцина, па и тогаш не ја мереа секогаш. Често пати јас барав од докторката да ја мери, а таа демек ,,ајде буци сте вие, па не мора да ве мериме,, Е како да не, сакам да знам колку напреднала во рок од еден месец. А за висина од болница што не измерија 51см,па дури на 14 месеци ја мереја 80см. Инаку не знам колку треба да напредува дете над 12 месеци?Месечно по колку? Знае ли некој? Имам некаде читано дека во текот на вотрата година од животот на детето треба телесната тежина да ја зголеми за 2-3кг, ама не знам колку ми е точен податокот затоа прашувам.
19 recisi 20 meseci 11 i 800kg so 84cm nie sme cirkus koga treba da se mere visina samo gledame bez da trepneme koga treba da sede da se meri kg pak isto gledame i ne mrdame Inaku edvaj 200grama poslednive 3/4 meseci zapcijna pa letnovo vreme pomalce jadese vazno napreduva