Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Народни и верски обичаи за забременување

Дискусија во 'Бременост' започната од Maya12, 2 мај 2019.

1. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.776
    Се прашувам само зошто коментарот од членка од темава упатен кон мене во СДК кој гласеше „има дана за мегдана“ не ти падна во очи, а тука секое мислење спротивно на твоето ти е навредливо.

Избегав во друга тема и дојдоа да ми солат памет и таму, па после „ама зошто вие што не не' поддржувате идете во оваа тема“. Епа ај банирајте не сите и тапшајте се по рамо понатаму колку вие сте посочувствителни од нас неверувачите во исцелители.

П.С. Само немој да ми кажуваш „ама јас не сум модератор во таа тема па нисам одавде“.

Последна измена: 8 мај 2019
    На candy.cane, Amellie13, Anomis11 и 7 други им се допаѓа ова.
  2. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Тоа ми беше муабетот. Дали ќе убиеш животно или ќе умрат тројца на фарма за киноа во Перу, ти не си помалку сурова. Само не го гледаш "убиениот".
    Еј, мислиш тие луѓе не одат по гинеколози и ембриолози?

На fana и Rama им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Кој кажа да немаш различно мислење? Имај си. Зарем некој може да ти забрани?!
    Јас зборувам за сосема друго, не си ме разбрала. Жалам.

За другото, не сум ја следела дискусијата. Друга дискусија во таа носока тука е одвишна.

На fana и ocicka2014 им се допаѓа ова.
  4. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.776
    Ајдее пак испревртувајте зборови затоа што тоа најдобро го правите. Не зборувам за различното мислење туку за нивото на сочувство за кое зборуваше и ти. Дека тие коментари таму не ти паднаа во очи а тука се' ти е навреда.

За другото, нормално ќе се правиш дека врска немаш што се случува. Не ни очекував нешто поинакво.
    Модераторство at it best.

Последна измена: 8 мај 2019
    На candy.cane, Rebecca_R, Asparagus и 3 други им се допаѓа ова.
  5. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.221
    Допаѓања:
    56.903
    Интересно. Се фати за месото а избегна коментар за се' друго зашто тоа е единствено што правиш за поубав свет па ти е доволно да се сметаш за подобра од другите. Што е со кашкавалот и ампулата за кучето?
    Козметиката не ти е круелти-фри. Те следам низ темите. Се трудам ти е исто ко да кажеш веган сум, се трудам да не јадам месо.

Не ги убиваат со свои раце јагнињата. Некој друг ги убива пред нив. Па ги јадат. И јас не би можела. Ама можам да јадам месо од продавница, па си викам ќути си, иста си.
    Тоа е исто ко некој друг да ги убил во фабрика а тие ги ставаат во сендвич или му ги даваат на кучето во конзерва.

И пица пола пола - со шунка за дечкото а само со кашкавал за тебе не придонесува ништо за поубав свет. Сори. Меурчето те лаже.
    Не јадеш месо, браво! Даваш свој придонес како што можеш. Ама кога си виновен по многу други точки, некако е лицемерно да обвинуваш друг за ѕверство.

На Rama, didi1982 и ocicka2014 им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.032
    Допаѓања:
    268.543
    Не, не ме разбра изгледа.
    Одат по гинеколози и ембриолози, ама психолошко советување?

Не само за бременост, за секоја ситуација, болест... побрзо одат по гатачи него по професионалци.

А да, пак ќе кажам, јас не можам да делувам глобално. Ама можам локално.

Така што тие муабети за тој во Перу... надвор од моја моќ е. Ама она што е во моја моќ да го сменам, го менувам.

Можеби.
    Јас не се чувствувам така :)

Светските индустрии не можам да ги оправам, ама бирам подобро секогаш кога можам.
    Некогаш немаш избор, на пример, ампулата за кучето, па бираш помало зло. А помало зло е кучето да го заштитам од болести, за себе и сите околу себе да ги заштитам.

Со козметиката се трудам да ги променам навиките. Не го игнорирам тоа што сум го направила.

На Anomis11 и Rebecca_R им се допаѓа ова.
  7. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.638
    Допаѓања:
    35.279
    Постои нешто што се вика човечност, осет, емпатија. Некој го има, некој не :?:

На Martka и didi1982 им се допаѓа ова.
  8. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    Изедначивте колење на јагне заради прехрамбена цел, со колење на јагне со цел принесување жртва.
    Првото датира од секогаш пошто ланецот на исхрана така налага, а второто е паганизам, сквернарење на туѓ живот, принцип на душа за душа, нешто кое одамна требало да биде оставено зад нас, а не да е присутно на големо денес.

На Bitter-Sweet, candy.cane, Amellie13 и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.150
    Допаѓања:
    88.436
    Доволно беше да не ги осудувате жениве што при мака и за сламка се фатиле..Ништо повеке ни помалку.
    Цела наука развивте на темава,а немаше потреба.

На orhideea, Alishan30, Harper и 12 други им се допаѓа ова.
  10. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.638
    Допаѓања:
    35.279
    Алелуја :bow:

11. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    А за тебе нели тие што родиле на 40 беа себични?:?:
    Сега ние зошто сме ги осудувале.

На Someonespecial, Purplelilac и Nausicaa им се допаѓа ова.
  12. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.221
    Допаѓања:
    56.903
    Мислиш дека на јагнето би му направило разлика ако е убиено на лента па изедено или убиено на камен па изедено?

На orhideea, christinnn, Harper и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.922
    Уште неколку вакви постови фалат, што подраматично да се долови колку им е тешко и еве ќе сменам мислење, поточно ќе ми проработи емпатијата што очигледно ја немам. Како натпревар ви стана кој поубав пост ќе напише и кој има поголемо разбирање. Ве разбирам, тешко е да одолееш. Ај сега ти кажи ми дали вистина мислиш дека сме тука за да се правиме попаметни, поразумни и мислиме дека сме единствени што не веруваат во моќта на каменот па затоа сме малку посебни? Не веруваш ни ти, ама одлучуваш да мочлиш по твое мислење заради поддршка и не сакаш да одземаш надеж. Јас статистики гуглав за да покажам дека најголем дел ќе имаат деца само треба време. На таков начин јас давам надеж. На крај секој ќе си прави по свое ама во оваа тема ќе сум објективна затоа што ниту ти ниту јас ги знаеме приказните на сите па да ме убедуваш дека сите одат само во краен случај а не затоа што се шират верувањата и стануваат дел од секојдневие за сите можни проблеми што ги има човек.

На Joi, andromedae, Anomis11 и 7 други им се допаѓа ова.
  14. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.153
    Допаѓања:
    13.517
    Добро ај еве исти нека бидат чичко Милојко што бае по телефон и каменов во Св. Николе.
    Ете и да е исто пак мене не ми менува во штонда верувам во што не и никогаш нема да ги вреѓам тие што мислат дека тој човек ќе им помогне ако се јават.
    Нивни живот нивна работа, ќе пробам да им објаснам, но ако се упорни нема што да досаѓам да се убедувам како вие тука што правите.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Леле, леле...
    И после тие со спротивни ставово биле лоши и навредувале :) Баш како што викаш-човечност, осет, емпатија. Слободно почни од себе :)

На Anomis11, Rebecca_R, Someonespecial и 2 други им се допаѓа ова.
  16. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Апсолутно. Јас сум за задолжителна посета на психолог за секој човек во државата. Сите треба на психолог да одиме. Апсолутно сите. Сакал бебе или не.

На Rama, WildMk и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  17. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.638
    Допаѓања:
    35.279
    Оф се навреди ли? Ич немав таква намера, извини.
    Ај размисли што сакав да кажам, па дојди после глуми жртва тука и дели памет и совети таму каде што никој не ви ги бара.
    Ве разбирам... тешко е да одолееш и да ја покажеш својата супериорност, важност, памет, објективност и што уште не. Само... која е потребата за тоа токму во темава?

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Ана, толку од мене :) Ајде сега биди ми поздравена и се читаме по другите теми.

19. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Баш како што кажав. Бираш дали ќе ја гледаш суровоста или не.
    Не ја менуваш, само ја заменуваш од една во друга.

На Rama и LivingGlam им се допаѓа ова.
  20. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.153
    Допаѓања:
    13.517
    Време?
    А кај некои што се на 25год веќе пред менопауза треба ли да остават на време?
    0,09амх на 27години. Ако разбра воопшто што пишав.
    Од самиот доктор не е препорачливо да се чека на време, да се проба сега бидејќи само годините може да ја спасат ситуацијата.
    Држававата со оваа бројка не одобрува ваучер, туку те упатува да одиш со донирани јајце клетки.

И викаш требаше на време да се остави се?

На Harper, fana, Martka и 6 други им се допаѓа ова.