Страшно, не знам како може некој да не се гади од ова, колку треба да си пристрасен и необјективен за да филозофираш барајќи оправдување за цивилизирани луѓе поврзани со ова. Апсолутно трошка разлика не гледам од оние сатанистичкине ритуали со искасапено маче. Тоа што бебе е вмешано во ритуалот го прави уште појезиво. Крв на бебешко чело бе еј...
Јас вакво нешто не видов . А бев на денот . Најмалку пет парови знам кои беа таму лани и годинава да однесат дар. Ниту бебињата не си ги носеле ,ниту живи јагниња носеле. Ниту пак јас би направила вакво нешто . П.с Ти најде да ми збориш за филозофии? Беше таму ? Виде вакво нешто ? Јас бев цел ден . Тврдам дека вакво нешто немаше -Да мачкаат деца со крв
Искоментираа после постот дека сега не е ни приближно така, ова може било пред 50години, ама ај нека ви биде интересно, продолжете да коментирате и читате селективно само за да имате на што да се "гадите".
Ама и јас се гадам од крв . Чуваме ние дома . Кози. И крави и свиња до лани имавме . Кога ќе ги колеа ,бегав и уште бегам , да не гледам . Ама утредента прва сум на масата да кркам мрвки Еве сега пак ќе земеме крава . Сакам од теле-доенче да варам супи од коските . Многу било добро и здраво , и рскавецот да се јаде од нив . Конкретно за мојот проблем . Ајде сега распнете ме на крст
Леле леле леле шо ти не прочитав ауууу двојни аршани ем јадат месо ем за фатија за јагне поарно да немала деца отколу да заколела јагне море деца не туку скакајте и мајката родена ке ја заколите за да дојдите до дете овоа фигуративно не свакајте озбилно па да се фатите за тоа и да рипате дали знајте колку големи греови правите, колку само си ја предизвикувате судбината со сето ова шо го викате и шо скоката а назад ви е отото а
Не мора ни ти да ми реплицираш. Лично, не би ти рекла ни вака-ни онака. На форум пишувам. Кога не можеш сам да се избориш со емотивен проблем, бараш стручна помош.
Не сум "барала " . Дома ми е . Мислам дека е доволно стручен . Тој ме советува ,јас го советувам, тој ме лечи па јас го лечам и така... Можеби е време да го мењам стручњакот ,а
Па оти немаат бебе во раце сеуште не им е целосна среќата. Не одат таму за магично да исчезнат емоциите и готово, ќе станат среќни. Се оди да се разговара, са се најде изворот на проблемот(а тука веќе кажавме кој е) и да се олесни патот до неговото надминување. Да се најде сила и енергија да се изоди патот, не да се крене раце. Ти веруваш дека еден психолог/психијатар ќе ги направи среќни со муабет таму?
Да се најде сила за а се изоди патот, ама, и да се најде начин, за да се постигне 'душевен мир'. Секој пациент си е посебна приказна... Зависи од формата и интензитетот на емотивниот проблем. За некои ќе биде од помош само разговор, за некои разговор и медикаменти, за некои.. ништо...
Тука знаеме што е проблемот и знаеме што ќе го реши. Да, некoгаш треба време, им треба сила и енергија додека дојде тој посакувам момент, за да се оди патот кој воопшто не е лесен. Делов со медикменти се прашувам и дали е се компатибилно и доволно со останати терапии или кога се во процес.... Ама далеку е од магично стапче за среќа и оп троп неуспешно е советувањето ако сеуште не се среќни. Ги носи чекор поблислу до целта.
Дискутабилно е секако.. секој лек си има предности и маани. Исто како сите терапии кои ги примаат со цел да забременат.
Не сме несреќни,неисполнети сме,некомплетни ќе повторам. Не е проблем,ќе шетаме по одмори,по кафе секаде,ама вечер ко ќе си легниш друга е приказната,то е празнина во душата исто како ко ќе изгубиш близок,не се пополнуват @WildMk разбираш? Стварно цело време се трудиш нешто,ама џабе,ти кажав ова не се скапи чевли шо не мојш да ги имаш па ќе си купиш поевтини или ќе се убедиш дека не ти се потребни.
Разбирам дека ти е тешко, а не сакам да ти биде. Мислиш дека има начин да ти се помогне да не се чувствуваш така, или не?
Не,ако не успеам да се реализирам ко родител валда ќе се помирам,ама никогаш никогаш немат да ми е сеедно.