Народни ора: дали и колку знаете да ги играте?

Discussion in 'Музика' started by kate21, Apr 4, 2010.

1. PeTrEtO

PeTrEtO Нов член

Знам да ги играм сите ора само на чачакот малце ја грешам.
    ;)

2. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Не знам да играм, никогаш не научив, едино правото можам да го управам некако додека не го забрзат. Поиграв по малце и на матурска и на апсолвентска и тоа беше. На 2 ептен блиски свадби станав, завртив еден круг и толку. Не ме бива. За веселење ке кревам раце, ке пеам не е проблем, ама со нозе не можам да мрднам салам

3. mims-89

mims-89 Форумски идол

Само правото го знам и само тоа го играм на свадби. :D
    И пајдушко знам ама неможам да го играм, многу ми е трчање и тресење, смешно ми е многу кога ќе видам како рипаат на оние брзине ора, незнам како се викаат. Се тресат свадбарките, градите, боси се соблекле ама битно се игра :D.
    Еј, а она машкине што го играат клекнати на колена, незнам како се вика ама ме асоцира на Ооо Тешкото. Пресмешно е :lol: Мислам дека тоа е врвот, секогаш на свадби ја свират пред крај на свадбата односно пред да почне „забавното„ во тој момент мажите кулминираат, секако најпијаните први се фаќаат.
    Малку шала, го почитувам фолклорот. Еднаш ме запишаа на играорна и бев само на еден час, им реков на моите дека несакам да бидам селанка, еее смотана, една другарка цел свет го прошета со Танец.

4. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Aу ќути :lol: И обично најразиграни се некои небитни гости кои младоженците не ги познааат. Па некои на време што им текнало си зеле во ташна домашни влечки, ало бре кај стои свечен фустан со плишани влечки. А бе комедии. Дали јас оти не играм си фаќам само сеир или стварно глупаво изглеа? :D

5. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Само правото :D

6. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Во Африка повеќе знаат за мојата Битола да играат отколку јас на оро кога ќе се џиткам...

7. MilaP

MilaP Форумски идол

Okolu 10god odev na igraorna i ja sakam narodnata muzika i gi znam site ora.Ne gi sakam sega ovie novi pesni sto gi svirat na svadbite kako sto kazaa pogore za tresenje.I mrazam koga ke vidam bosi na oro,ima niski papuci,baletanki sto i da e poubavo izgleda otkolku nekoj doteran,iznasminkan i so fustan ke vides bos (facepalm)

Cosmic Girl likes this.
  8. Otavinea_

Otavinea_ Нов член

Здраво, дали некој случајно знае кое оро го викаат 6ката?

9. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Не знам ни едно:D