Друго е ова. И кај нас има и спаѓаат под воспитно поправните домови,во Тетово и Велес. И таму нема инциденти и сите се со пресуди. Ама тука се работи за редовна настава. А како што реков колку има вакви деца во градинките тек. Што допрва школо ке одат и секогаш за родителите се само “деца” Проблемот е што родителите не сакаат да признаат проблем и го кријат.
Ментални болести и состојби. Не знаеме што има детето. А да стане психопат детето само одбрало? Не зборуваме за личност од 20 години туку за дете од 7 години. Тука одговорност има само родителот. И тоа дете треба соодветно да се третира за да има понатаму нормален живот и да не малтертира никого. И не е касно, како може на 7 години да биде касно. Во едно општество како нашето многу е тешко да признаеш дека твоето дете има проблем. Реалноста е многу поинакава од форумот. Едни сме зад тестатурата, други надвор. Премногу осуди и предрасуди. И после децата се монструми. Не, децата заглавиле во оваа гнило општество и плаќаат.
Согласно КЗ на РМ детето исполнува квалификации за мслолетнички затвор. ПРИТОА најверојатно сите ќутат ради тате и се прат на удрени оти тате знсе што го следува синот
"Малолетничкиот затвор може да се изрече само како главна казна и тоа само на ПОСТАР малолетник кој стприл кривично дело за кое е пропишана казна затвор од пет години или потешка казна, но ако делото е сторено под особено отежнувачки околности и при висок степен на кривична одговорност на сторителот и притоа не би било оправдано да се изрече воспитна мерка" Не спаѓа во категоријата
Оти глеам сите тука поштени се праите, ја би го пребила тоа малото гомно, па после дали ја ќе го лежам, или мене некој ќе ме лежи, небитно. Yolo. Битно НИКАД нема да свиткам кичма за МОЕ ДЕТЕ, ако е невино, и никад нема да дозволам да расте со менталитет на жртва.
Нема напишано. https://m.facebook.com/story.php?st...NYyXQtRvfD4oLhl&id=1373383402&mibextid=Nif5oz https://m.facebook.com/story.php?st...Yzrnwxav9l&id=100000557315032&mibextid=Nif5oz Читај коментари..
Сега треба да биде фокусот како другите деца да бидат тргнати и заштитени од детево. А Родителите на насилничево ако сакаат дома нека го чуваат бидејки е само дете и нека се лажат себеси. Родителиве на другите деца нека не ги пуштаат во школо додека не го тргнат.
Детето е опасност за другите и мора да биде ставено во институција. Ама, родителите на другите деца треба да му заржат на Оливер инаку ништо нема да се направи.
Тогаш знаеш дека ви никој случај на 7 години нема да одговара. Заради законот. А и цитираш сосема друг член. Ама еве јас мислам дека родителите треба да одговараат. Нека го сменат законот. До 14 години ти си одговорен за детето. Баш ме интересира на кој деген е детево. Он е за стрелање.
Не сум сретнала досега родител што ке признае дека детето има проблем. Дали обичен човек,филмаџија, спортист,познат бизнисмен сеедно,сите до еден не признаваат,субјективни се.
Како не можат?! Па, зошто постојат стручни служби во училиштата? За украс ли?! Ова не е прв пат, се случувало од почеток како што разбрав. Сигурно било пријавувано до сега мал милион пати. И?! Што направило училиштето и „почитуваните„ стручни служби?! Ништо!!! А имаат ингеренции да реагираат во социјални служби ако увидат дека детето е запоставувано од родителите. Ама... они пошо се партиски поттрчковци направиле едно големо НИШТО!!!