Не знам колку иде натална карта, немам правено за пари. Во секој случај, поради тоа што гледам дека немаш никакво објаснување на моето прашање па ми одговараш со глупост, би ти препорачала да прочиташ некоја книга или да се информираш на интернет за оваа прекрасна наука затоа што знам дека ако барем малку ја разбереш, нема да мислиш дека е измама. Астрологијата е комплексна наука и не е за луѓе со низок коефициент на интелегенција, мислам дека луѓето се за жал премногу ограничени и ретко се замараат да дознаат што се крие зад мистериозното. Нема ни 100 евра да те кошта ако пробаш.
Јас немам зборови за Unofficial: Astrology !! Се чека долго на ред, не е ефтино, ама луѓе колку ја бива жената....... Страв да те фати, секоја чест . Апсолутно само пофалби зборови, и препорака за сите.
Астрологија (грчки: αστρολογία - наука за ѕвездите) се занимава со проучување на движењето и положбата на небеските тела и нивното влијание врз Земјата, врз човекот и неговата судбина. Астрологијата се проучува, што повеќе ја разбираш се повеќе веруваш.
Е, до тука си во право, наука за ѕвездите, онаа вистинската стара астрологија која била речиси неразделива со астрономијата, и од неа човештвото всушност имало некоја корист. Со помош на астрологијата се предвидувало времето, годишните времиња, се делел денот на часови, се правеле календари. Едно си во право, комплексна наука за која е потребна интелегенција. Модерната астрологија е шарлатанство, чист бизнис што се храни на очајот на луѓето или смета дека се доволно глупи за да поверуваат дека ако се роделе дома, а не во болница судбината ќе им била целосно различна, или дека да почекале 5-10 минути со раѓањето ќе имале среќа во животот.
Јас не реков дека нема такви што ја користат астрологијата на таков начин како што кажа ти, ретко кој знае да прави натални карти. Поголем неверник од мене немало кога се работело за религии и астрологија порано, почнав да читам и да се интересирам за астрологијата поради мајка на моја другарка што имаше стотина книги дома за натални карти и што уште не во врска со астрологија. Кога си направив натална карта (кај личност што се разбира), мене ми беше опишано целото детство како што било, многу случки, нешто за иднината што исто така се случи, точни работи за мојот карактер и личност, затоа и верувам во тоа. Универзумот влијае на човекот, нема потреба да даваш пари на астролози за да го разбереш тоа, јас лично сум почнала да верувам затоа што сум имала доказ, за се што ми се има случено нема да пишувам, твој избор е дали ќе пробаш да дознаеш повеќе за тоа како влијае астрологијата на твојот живот или не.
Ne znam sto tolku ti kazala, no jas isto pravev natalna karta kaj @unofficial astrology i toa go plativ poskapoto plativ 2000 den. demek natalna so tranziti za 24 meseci megutoa spored mene ona e mnogu opsta, ne kazuva nisto konkretno. Natalnata ja napraviv vo oktomvri 2016 znaci trebase da mi gi kaze najbitnite tranziti do oktomvri 2018. Nisto bitno ne mi kaza, edno cudo bitni tranziti imase od togas koi sto taa ne mi gi spomna voopsto. Ja citam na nejzinata strana i tamu pisuva dosta iako pak opsto, no za natalna ocekuvav deka konkretni raboti ke mi kaze. Me interesirase rabota, ljubov, brak, no nisto. Na postavenite prasanja mi odgovarase filozofski, karikiram na pr. na prasanje: bez rabota sum, koga mozam da ocekuvam stabiliziranje na toj plan? Ona mi odgovori: Aspekti imas stalno, eve utre imas dobar aspekt. Ti si dobar rabotnik, ke najdes rabota. Ova za mene ne e odgovor, barem ne odgovor za koj sto plakam. Ova se opsti odgovori, koi koga ke sednam so drugarka na kafe si gi kazuvame za da se utesime. I mozam da kazam deka iako ne dade nikakvi prognozi nitu datumi, eve retrospektivno gledano nisto ne se ni ostvari. Isto taka imav cuvstvo deka ne e spremna za citanje na mojata natalna, deka sega prvpat ja gleda i deka improvizira. Vistina zboruvase mozebi cas i polovina ama realno nisto ne kaza, a daleku od toa deka nesto pogodila. Isto sakam da kazam deka na nejzinata fb strana imase tolkuvanje na natalna karta na Donald Tramp i na uste edna politicarka so konkretni presviduvanja so datumi, so se. So logicni odgovori zosto nestata se slucuvaat i sl. Jas mislam deka taa gi prepisuva tekstovite od stranski sajtovi ( ili gi prerabotuva dodavajki svoi zvorovi). Na toj nacin privlekuva "musterii". Koga mi ja pravese natalnata mi kaza deka mozam da postavuvam prasanja posle vo msg koga sakam, a koga i pisav prvo me ignorirase potoa mi odgovori pa i skrenav vnimanie deka vo mojata natalna ne spomnala mnogu bitni tranziti, i potoa najverojatno me stavi na blok i ne odgovara voopsto. A i momentot na skrien identitet voopsto ne mi se dopaga, taa znae cii karti obrabotuva a nie ne znaeme koja e taa. Se pretstavi so edno ime, uplatata ja vrsis na sosema drugo ime. Toa e moeto iskustvo so nea. E sega nekoj koj ima praveno natalna kaj Zoran Krstevski neka mi kaze iskustvo ( saka tuka saka vo licna poraka) i molam za kontakt isto taka. Ili nekoj drug astrolog koj navistina znae da tolkuva dobro natalni karti. Znaci ne ne interesira koja planeta vo koja kuka mi e toa mozam sama da procitam, me interesira sto toa konkretno znaci za mene i tranzitite preku natalnite planeti sto ke donesat, znaci konkretni raboti. Izvinete na dolgiot post
Ти кажува жиро сметка со име и презиме за уплата така? Мене лично ништо не ми мења да знам која е, која ми е потребата... Секој доброволно си изнесува податоци за себе си. Јас правев за 12 месеци, сега таа чини 2000 ден. најверојатно поскапено е нешто во меѓувреме. Сега не можам со детали и примери да ти кажам конкретно нели, али мојот целокупен впечаток е крајно позитивен. Особено што не останува само во оној период од 12 месеци, туку ако некоја ситуација од тој период влијае на поблиската иднина, и тоа ти го кажува. Прв пат правам натална, не можам 100% да тврдам, сега ја правев + , времето ќе каже. Здравје ако иде според предвиденото , ќе правам таму септември, октомври пак, па ќе споделам следни впечатоци.
Da, na ziro smetka uplativ. Super, znaci biznis cveta. Ne deka mnogu mi e bitno da ja znam koja e, no sepak e bitno. Ne go razbiram krienjevo na identitet, kako da se srami od toa sto go raboti. Ako stois pozadi toa sto go kazuvas, plus sto so nejzinovo pisuvanje direktno ili indirektno vlijae na mnogu luge i sekoj razlicno moze da gi protolkuva treba da snosis i odgovornost za toa sto go kazuvas osobeno ako zarabotuvas od toa. Sto se odnesuva do tebe, stom si pravela natalna kaj nea najverojatno si steknala vpecatok od toa sto go kazala, dali bile opsti raboti ili kazala konkretno. Jas mozam da kazam deka 80% od ona sto go kaza bese opsta analiza na znacite i planetite, nesto sto moze da se najde na internet bez nikakov problem. Kako sto kazav, za mene dobro citanje na natalna e koga so iskustvoto koe astrologot go ima tocno ke kaze sto se slucuva vo tvojot zivot, ne da mi naredi 10 raboti pa jas da se pronaogam vo niv. Bidejki ne e astrolog nekoj koj ke kaze raboti vo stil, vleguvanjeto na taa i taa planeta moze da donese brak, razvod, tajna vrska, nova ljubov, moze da se preselis vo druga drzava, moze bilo koja rabota od ova da ti se sluci....razbiras sto sakam da kazam Pa ne treba da bides astrolog za da gi kazes ovie raboti, i jas ke ti kazam deka mozes da zamines vo stranstvo, ama moze i da ostanes, moze ke uspees da se vrabotis ama moze i ne....toa e igra na zborovi, i uste se vika izmama osobeno ako zarabotuvas od toa. Toa e isto kako na pr. ti poim nemas od fizika a jas po nesto znam, i pocnuvam da ti se rasfrlam so poimi sto pola ne gi ni razbiras i ti zboruvam 1 cas no vo sushtina nisto ne ti kazuvam . I pak ke povtoram, smetam deka astrologijata e nauka i moze mnogu da se doznae od nea i nemam problem da platam, no ocekuvam astrologot da gi zadovoli ocekuvanjata za koi navodno ima kvalifikacii ( konkretno unofficial astrology se pretstavuva deka e edinstvena vo Makedonija koja ima zavrseno skoli po astrologija vo London ako ne se lazam i navodno uste ne znam sto) i da dade konkretni odgovori a ne koga ke i postavat prasanje na fb stranata sekogas odgovara deka bez natalna taa navodno ne mozela nikakvi konkretni prognozi da dade. A otkako ke ti napravi natalna i ke ti naplati, ti cita opsti raboti (od internet) za znakot, planetite i sl.....ps. btw, i jas prvpat pravev natalna karta, znaci nemam iskustvo....no citam dosta za astrologija
I uste nesto vo vrska so citanjeto natalna karta od unofficial astrology. Pocnuva so citanjeto ( preku skype odi inaku) i zboruva ona, redi nekoi raboti kako sto kazav pogore, ili ke bide ova ili ke bide ona ( rabotite sto gi kazuva ne gi pogoduva ama bas ic, nema vrska so toa sto mene mi se slucuva vo zivotot) jas molcam i ona vo eden moment : ke treba i vie da se vklucite ovde da mi pomognete... i pocnuvam jas da odgovaram na prasanjava... i ona: gledam, se ova sto go kazuvate se gleda vo natalnata. Ste imale pluton vo toa vreme vo taa i taa planeta pa zatoa taka vi se slucilo. Ili 2012 saturn vlegol vo skorpija pa zatoa mi se slucilo toa sto se slucilo. Wtf???! Pa ne e poentata jas da ti kazam sto mi se slucilo, a ti da mi potvrdis tuku ti da mi kazes bidejki neli se toa TI go gledas vo mojata natalna. Taka sto nadolgo i nasiroko, ne sum zadovolna... se e toa manipulacija so sogovornikot i edna sarena laga....tuku kazete nekoj koj navistina znae dobro da procita natalna, suggestion anyone??!
Има една магија за како сама да ти се отвори наталната карта и сама да си ја прочиташ. Заинтересирани, инфо во инбох.
Сепак ќе кажам дека сечие искуство е различно. Многу е битно какви очекувања имаш. Јас немав никакви, и затоа испаднав супер задоволна. Да го правев со цел да дознаам датуми на свадба , иницијали на судениот и сл. најверојатно немаше да бидам среќна. Ова чисто карикирам , не дека ти си имала вакви побарувања. А не сум ни од оние луѓе што слепо ќе се фатат за тоа што им е кажано, и строго така ќе тераат. Јас на тоа веќе ни не мислам. Евентуално може да ми текне ако некоја ситуација ми се поклопи, па да ми светне и да речам ејјјј ова ми кажа, види стварно. Или па ми кажа скроз спротивно, какви глупости се ова значи.... И сметам дека и секој треба вака да ги сфаќа овие работи. Наука е да, меѓутоа кај нас колку е проучена и веродостојна не знам. Истата натална карта друг астролог може комплетно различно да ти ја протолкува. И ако јас се водам според тоа... Што правиме За забава, релаксација, да си коментирате со другарките уз кафе муабет да. Ако се имаат вишок пари што да не. Ако немаш пари и последните да ги дадеш на ова во некаква си надеж........... Сакав конкретно кај Unofficial: Astrology зашто ми се допаѓаат постовите на фб, случајно ја имав запратено страницата и читнато по некој пост. И нејзините предвидувања мене воопшто не ми се мрачни, депресивни и не знам си какви, него баш напротив. Ваљда зависи од свеста на човекот, и како гледа и ги толкува работите. Да не ме сфатиш само дека ја бранам или не знам што, нит ја знам нит ја познавам, чисто си кажав ете мое искуство, како и ти твое, затоа е и форумов. ) Имам другарка што редовно прави кај Зоран Крстевски, и е супер задоволна. Мене па он никогаш не ме привлекол, не знам зашто. Најрадо би правела кај онаа Astroscopia , ама колку што знам 100 евра е само карта да ти изработи, уште 50 евра за читање , ако сакаш прашања да поставуваш уште 20 евриќи , и сега до толку пари за ова баш и не ми се даваат,.
Jas ubavo i precizno kazav na sto mislam, duri i primeri koristev. Nitu inicijali spomnav, nitu datumi, nitu nisto. Nebitno, koj razbral razbral.
Изгледа мене ѕвездите ми беа лошо поставени кога се родив. Се што посакав досега ми е далеку од рацете.
Дали некој знае да ми "пртумачи" наталната карта од слика? На пр : да ми каже општи работи , што сум во месечина , и такви ствари ? Или да не го ставам графикот за џабе на темава
Proveri na astro com ,a od grafikot mozam da procitam kaj ti pominuva saturnot slednive 3 god, tolku samo nauciv