Здраво, ве читам често, посебно на овие теми поврзани со астрологија пошто ми се доста интересни и ме интересираат, верувам во хороскоп и верувам во значењето на секој знак. Веќе имам правено натална кај Unofficial Astrology но не бев баш нешто посебно задоволна бидејќи премногу општи работи кажува, не дава конктетни значења и зборува час ипол општи работи ко да читам општи карактеристики на хороскопски знак а кога ќе и се постави конкретно прашање за одреден период, случка, или било што не дава јасни одговори. Гледам дека овде веќе сте прокоментирале неколку и алал да и е на @MarigoldA , поконкрено и повеќе информации од анофишал а во многу помалку реченици склопени, па затоа би сакала доколку не е проблем и долку имаш слободно време ако би можела да ја протолкуваш и мојата би ти била бескрајно благодарна. Еве ја сликата
@sanja.burgundy нема на што. Ти благодарам јас на повратнава информација. Ми значи. Пораките ги заклучив, затоа што и таму имав доста кандидати. Ќе се потрудам и нив да им одговорам. Инаку, тоа што го пишувам е далеку од тоа како треба да изгледа толкување на натална. Транзити не читам и не толкувам, заради комплексноста на истите. Не можам да кажам некому дека наредна година ќе се разведе, ќе се омажи, ќе изгуби работа, ќе се разболи, ќе добие на лото. Не си го правам ова ни на себеси. Не можете да се потпрете 100% на астрологија. @Tanjamm Дали е убава? Хмм... вака на слика изгледа како и секоја друга натална. Инаку имаш стелиум од 5 планети во Стрелец во 3та куќа. Одлично. Сонцето, Венера, Меркур, Сатурн и Уран биле сите во Стрелец во моментот на твоето раѓање. Најверојатно си полноќно дете , или час +/- ако си родена во Мк, гледано според подзнаков. За аспекти и куќи ќе ти пишам во друга прилика.
Родена сум 12.05 на пладне. Aко сум згрешила нешто во наталната претходно со часот, пладне полноќ, еве ја сега 12.05 на пладне.
Си внела погрешно 12 am/pm. Треба да си подзнак Овен ко така. На првата натална беше подзнак Вага. Вторава е ок.
Извини што дури сега ти одговарам, ама не бев во можност. Фала што одвои време да ми објасниш и да ми ја протолкуваш наталната карта. Ми погоди речиси се’ (освен убавото детство).
Се обидувам да те означам за да ја видиш мојата порака.. Многу ми значи еден преглед на мојата натална карта.. @MarigoldA
Може @MarigoldA ? Многу се интересирам за ова ама сите околу ме прават будала биле бабини деветини.Можеш ли да ја разгледаш мојата да ја пратам?Да знаеш ќр направиш многу добро ќе бидам среќна? Благодарам однапред
mozete i sami da probate da ja tolkuvate natalnata ke ja izrabotite na astro.com i na google se ti pisuva na primer kucas sonceto vo pvrata kuka ke ti dade tekst inace natalnata ne se gleda povrsno eden aspekt sto znaci i toa se e povrzano na primer sedama kuka vo ribi dvojen znak nekoj sto gleda povrsno ke rece dva braka toa nisto ne znaci se gleda celukupnata natalna karta
znaci imas dvanaset kuki vo natalnata prvata kuka e tvojot podznak sekoja kuka pocnuva vo nekoj znak sekoja kuka pretavuva nekoja oblas prvata kuka e tvojeto jas vtorata za finasiiii i tn od planeti gi imame sonce mesec saturn neptun pluton uran jupiter venera merkur mars tie koga si se rodila se nasle sekoj vo nekoja od tie dvanaset kuki i toa si ima znacenje eve naprimer gledas vo sedmata ti se merkur i mars i kucas na google merkur u sedmoj kuci i ke ti dade tekst kakvo znacenje ima pa ke vidis kakvi aspekti pravi merkur na pr kaj tebe eden od aspektite sto gi pravi e merkur konjukcija mars go pisuvas toa na gooogle ke ti dade sto znaci toj aspekt ali toa e kako sto kazuvam amtersko i povrsno astrologijata e slozena nauka koja cel zivot se uci i najubavo se uci so knigi skoluvanje ali ete mozete i sami da istrazuvate na google informacii
Не ти треба никој за толкување. Имаш на нет куп страни за тоа. Еве ти една http://www.astroshop.rs/natalna_karta.php