Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Натална карта

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Gordana10, 27 март 2010.

1. BossGirl123

BossGirl123 Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2020
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    21
    Јас на фб го најдов и го додадов. Таму и ми се јави откако му пишав. Побарај Илија Бошков Крајнички и ќе ти искочи.

На poppie, Alex.T и facule им се допаѓа ова.
  2. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.889
    Допаѓања:
    19.631
    Дали верувате во натална карта? И дали мислите дека со поместувањето на планетите нас ни ја запишуваат судбината?

На Alex.T му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Traveler91

Traveler91 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2019
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    916
    Да , мене ми излезе се како што и ми беше предвидено.

На Alex.T му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.889
    Допаѓања:
    19.631
    кој ти ја правеше наталната?
    Јас сум шокирана од раскажувањето од страна на астрологот, све негативно ми раскажа

5. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.518
    Искрено, мислам дека не може да се одговори стриктно со да и не. Верувам во натална карта, ама порано многу се измачував, имав дилема околу судбина и слободна волја. Можеби поради тој факт пропуштив животни искуства кои требаше да ми бидат лекции во овој живот. Сега верувам и во судбина и во слободна волја. Некако се испреплетени, ете. Судбина ни се родителите, браќата, сестрите, децата, удобствата што ги живееме, смрт на родител исто верувам дека е судбина. Правиме избор за партнер, професија, место на живеење, е сега имаш лоши и добри избори. На наталната сум се ослонила зошто ме мачеле некои прашања зошто ми се случува тоа што ми се случува или дали ако се решам да направам нешто е добар периодот или треба да почекам, дали ќе имам успех во тоа и какви се аспектите.

6. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.777
    Допаѓања:
    6.710
    Здраво. Дали ти ги испрати по меил или треба лично да се видиш со човекот? И што поконкретно те прашуваше кога ти се јави?

7. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.688
    Допаѓања:
    39.781
    Натална карта е исто точно колку одење на гатачка или бајачка.Никој вистински не би знаел да каже.
    Пробај си.

На venus♡ и Justicija им се допаѓа ова.
  8. BossGirl123

BossGirl123 Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2020
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    21
    Не меил. Кога ми се јави му кажав само датум,време и место на раѓање и според тоа ми кажа доста работи.Доколку имаш прашања околу наталната ти следува секако и бесплатна консултација таа недела.

На TheDreamGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.889
    Допаѓања:
    19.631
    Се надевам дека е така, пошто астрологов ми изнакажа само негативни работи што дури се уплашив (facepalm)

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. macunka

macunka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    204
    Леле и јас кога бев пред две години само лоши работи ми кажа, се мислам сега дали пак да ми прави некој.

11. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.889
    Допаѓања:
    19.631
    а ти се оствари нешто?
    мене уште што не ми кажа подобро да умрам него да живеам :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

12. macunka

macunka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    204
    @Justicija Па вака кога ќе размислам ми се оствари една голема работа, ама ми остана она лошо чувство кога ми кажа дека нема да ми се погоди никој во животот, се нешто ќe ми сметало, така ми биле поставени ѕвездите.
    Затоа се мислам сега пак да отидам, ама кај некој што ќе ми даде напишано, кај оваа демек другарка ми снимаше на тел, уствари не снимала :)

13. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.688
    Допаѓања:
    39.781
    Па добро кога ќе наброи некој 20 работи има шанси една да се оствари по случајност.Не си фрлајте пари за џабе за после да седите и да се мислите кога ќе се случи нешто лошо што ви го кажале.

14. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    2.804
    Ако веруваш во Бога , тогаш ти е јасно дека наталната карта не може вистинита да биде , бидејќи со Божја помош и милост се надминува " судбината ". Тоа е всушност само замка во која упаѓаат оние кои се изгубени во духовниот свет и измамени да веруваат во лага.

Ако пак не веруваш во Бога , тогаш како можеш и да помислиш дека е можно да постои некое невидливо влијание , од далечни планети , кое управува со тебе како да си марионета...
    Зарем постои невидливо во кое веруваш, а не веруваш во Творец на истото тоа невидливо и ова наше видливо кое е испреплетено со споменатото?

Астрологијата е само глад по духовна храна , но за жал таа храна е отровна и штетна.
    Можеби е и корисно што ти е сервирана и во лоша амбалажа , за полесно да ја исфрлиш од себе.
    За астрологот кој се осмелува да сервира чист отров , не размислувајќи дека можеби и трајно ќе го промени животот на една душа или на десетини ....со огромна жалост можам да тврдам дека неговиот е уништен во голема мера...

Може ли добар човек да посее лоша мисла ? Што бараш кај лош човек , па уште да ти нуди одговори за твојот сопствен живот, одговори и решенија на кои само ти самата имаш право, бидејќи тебе ти е доверен...

На LadyD, meri11 и Justicija им се допаѓа ова.
  15. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.179
    Допаѓања:
    1.051
    Screenshot_20210920-180724_Drive.jpg

Некој што се разбира да ми каже? :)

16. Ivanna23.

Ivanna23. Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2019
    Пораки:
    518
    Допаѓања:
    1.020
    Никој не ти сервира отров. Никој не рече дека во картата ти е запишана судбината, туку ти е како водич. Ако имам потенцијал според картата да бидам бизнисмен, а јас лежам по цел ден и чекам да падни од небо, ќе бидам бизнисмен само оти така ми се поставени планетите? Не. Знаеме дека во животот за да имаме нешто треба да работиме на тоа, ништо нема напишано во универзумот и ќе ти падне тебе од небото...Споредбата со верата и астрологијата што ти ја правиш е чиста глупост, сакаш верувај во астрологија сакаш не, твое право. Исто како што ти не веруваш во астрологија, некои не веруваат во господ.

На poppie, INNERBEAUTY, Martka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    2.804
    И одговорив на @Justicija , бидејќи ми делуваше разочарано од толкувањето кое го добила....инаку немаше да употребам толку " тежок " збор.
    Секако дека постојат астролошки " вистини ", во спротивно не би можела да опстои илјадници години.....но, многу е погрешно да дозволиме истите да завладеат со нас , бидејќи кога се позитивни, лесно можат да не направат мрзливи и горди , а кога се негативни да не исполнат со страв и да не заробат како во пајакова мрежа.

Астролог кој дава негативни прогнози , отров сервира , често несвесно , суетно и гордо ,наводно во име на вистината , која ја гледа во една обична мрежа од симболи.

Сепак " човекот е повисок од ѕвездите " , водичот треба да му биде сопственото срце.

На Irida и Ivanna23. им се допаѓа ова.
  18. Ivanna23.

Ivanna23. Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2019
    Пораки:
    518
    Допаѓања:
    1.020
    Може ли некој да ми каже за поле работа, кариера ? Ќе пратам карта во ЛП. :):)

19. хОхси

хОхси Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2016
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    152
    Сакам да правам натална кај Зоран, некои искуства? Дали вреди за парите?

20. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.889
    Допаѓања:
    19.631
    не

На Need for Speed му/ѝ се допаѓа ова.