Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Натална карта

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Gordana10, 27 март 2010.

1. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.731
    Допаѓања:
    9.250
    Не верувам во толкување натални. Денес речиси и да нема човек што не чита хороскопи помалку или повеќе и мислам дека си врзуваат во крпче, па коинциденциите ги гледаат како докази и знаци.
    Мене ми кажуваа повеќе од еднаш дека картата ми била многу убава, што не би рекла дека е така. Да била убава ќе сум се родела во некоја саглам држава и како дете ќе сум живеела таму.
    (facepalm)

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SkyStar99

SkyStar99 Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2022
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    32
    Astro Analiza pogodeno do posledna tocka. :)

Edinstveno ne mi se sviga sto kaj nea nekogas mnogu se ceka za natalna, bukvalno po 3 nedeli!
    Epten treba da ja zamolis i da kazes deka ti se brza za da te zeme porano,
    inace e odlicna.
    Nekogas kazuva i raboti za karakter koi nema da ti se dopadnat onaka direktno i ke se nalutis ama posle ke sfatis deka bila vo pravo.
    Zatoa nejze ne ja preporacuvaat, zosto nema vlakna na jazik ic koga cita Natal.
    Ali e mn. realen astrolog. (y)

Последна измена: 17 август 2022
    На Alex.T му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Dekorado

Dekorado Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2020
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    28
    Баш ми е мило што имаш позитивно искуство јад немам. Многу работи ми нафрли без ред нешто ситно погоди битни ствари не погоди. Особено за работа и љубов све ми утна скроз за се што требаше да се деси од Јануари до сега според транзитни нели. Исто ми кажа лани дека Сатурн влегува во риба од овој Јануари 2022 а ако знаеш малце астрологија знаеш дека Сатурн влага во риба во Феб Март 2023

4. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Ја направив на нет astrotarot.eu
    Aма не ми е јасно нешто овие транзити што ги пишува пример :
    Плутон квадрат Хирон (orb 6° 1' )
    Како можам да знам од кога до кога се ?

5. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.466
    Допаѓања:
    5.475
    Види степените кои се и провери ги датите, колку се поблиску степените и колку е помало растојанието (оrb.) толку е појак ефектот. За конјукција и опозиција до 10 -14, за квадрати може до 7 разлика да е, за тригони и секстили 3-4 до 7.

Последна измена: 18 август 2022
  6. SkyStar99

SkyStar99 Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2022
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    32
    Јас колку . што знам она не се занимава со предвидување туку дава прогнози според моменталната состојба на Планетите.
    Многу е ок бидејќи не заплашува беспотребно, туку баш напротив дава конкретен правец и совет за можностите како да се постапи во одредена ситуација.
    Т.е кажува што е најдобро за тебе според Планетите.

. и секој совет што ми го даде во врска со токсичниот однос со бившиот дечко си беше на место. ми рече да го оставам па така и бидна на крај, и сега сум во нова посреќна врска и имам нова работа зошто ја послушав во кои периоди од 2022 година да правам промени и стварно ми е суперишка. :D

иначе, тебе не ти даде совети за љубов и кариера, не ти образложи ништо , и не ти даде совети за напредок туку само прогнози ти прати и толку? :?:
    Ако е така, чудно и нетипично за неа, искрено пошо мене мн. внимание ми има посветено, директна била . совети дала и ептен сум задоволна зошто за разлика од Александар никогаш не ме има ставено на игнор за консултација или прашање овие 2 год . :)

Иначе нз како беше ама според Сидералната или Кинеската Астрологија Сатурн од оваа година влегува во риби.
    А она колку што памтам ми има кажано на првите консултации пред две години дека работи со сидерална, кинеска и со западно тропичка астрологија.

Правциве дали ги погодив нз , ама во секој случај моето искуство и на некои мои познаници што ми ја препорачаа преку објавите е позитивно .

Последна измена: 18 август 2022
    На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.854
    Допаѓања:
    19.554
    Што си ги фрлате парите безпотреба, што ви е битно ако некој ви каже какви сте? Имате и по интернетот да си толкувате карта и тоа мн важност им давате на астролозите

На Matotheja, Осе, hermosa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Divergentt

Divergentt Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    12
    Здраво,
    Да прашам дали има некој искуство со Снежана Петкаш? Ако може да споделите тука или во порака
    Фалаа

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Shy&Glam

Shy&Glam Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2018
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    42
    Здраво. Размислувам за натална карта, но врска немам што всушност значи и кои информации ќе ги добијам од неа. Еве една слика доколку некој разбира и тие што правеле ве молам препорачајте астролог.
    Благодарам. Screenshot_20220824-164220_Chrome.jpg

На Bori и Alex.T им се допаѓа ова.
  10. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.854
    Допаѓања:
    19.554
    Истото што ти пишуваше на страната тоа ќе ти го каже астрологот не знам зошто си ги фрлате парите

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Dekorado

Dekorado Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2020
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    28
    3500 ден е премногу за да ти каже дека ако во Октомври Венера влезе у вага со Марс у Бик и прави конјуција со Месечина имаш можност да запознаеш дечко. Ама секако нели секој со своето.Како и да е она ми кажа според кој транзит како што може да се деси ништо не се деси хахахах е сега или до неа е или до мене. Како и да е премногу пари е за само нафрлани информации за транзити

На Alex.T и Justicija им се допаѓа ова.
  12. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.854
    Допаѓања:
    19.554
    Тачноо
    Интересна е астрологијата но за марс во овен на 15 степени во 6 поле да ти каже некој дека ти е и да му дадеш толку пари за тоа не ми е баш паметно

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.515
    Има разлика од астролог до астролог, ко што има разлика од доктор до доктор. Некој ќе ти каже дијагноза на латински, а некој ќе го каже истото да го разбере и дете од градинка. Али со цениве што е многу, многу е.

На cresa-jagoda и Осе им се допаѓа ова.
  14. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.036
    Допаѓања:
    10.588
    За некој што уште не е прочуен на пазаров и е no name, цената е превисока. Многу се преценила.

15. SkyStar99

SkyStar99 Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2022
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    32
    Според мене се слагам дека цената е малку висока, ама Астро Анализа е еднакво коректна, искрена и . професионална.А, тоа дека е no name не би се согласила, она долги години работеше face to face лично пред да го отвори профилот.
    Ама секој со своетo искуство нали .
    Додуша во Мк не ја ни разбираат астрологијата како гранка и вложениот труд не па да ја плаќаат.
    Очекуваат гатање, зошто таков ни е менталитетот.
    Штета. :(

П.С Кој од астролозиве има отворено курс и колку чини?
    Сакам да пробам да научам нешто повеќе.

Последна измена: 28 август 2022
    На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  16. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.036
    Допаѓања:
    10.588
    Не знам колку е точно ова, јас друго имам слушнато.

17. Spider-man

Spider-man Активен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2022
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    22
    Здраво Феминки. Ги прочитав вашите последни објави и затоа одлучив да споделам мое видување на нештата. Јас бидејќи правам натални карти од искуство ви кажувам дека цената што е во интервал од 3000-3500 е реална според македонските стандарди. Зошто? Астролозите имаат три типа на работа: едни ви ја објаснуваат наталната карта усно и што ќе запамтите ќе запамтите, други ви даваат натална напишана во ворд, а трети имаат комбиниран пристап од претходните два. Јас лично го преферирам вториот и третиот принцип на работа бидејќи си ја анализирам вашата натална карта кога сакам и кога сум опуштен и сконцентиран, па ви пишувам објаснување на 30 страни во ворд и ја праќам како пдф документ. Првиот принцип на работа не го преферирам затоа што во моментот кога би ја правел анализита на наталната може да бидам депремиран од мои лични проблеми, да имам додатни обврски (приватни и лични) и концентрацијата да ми е на 0 и да погрешам. А, во вториот и третиот принцип се подобри бидејќи седнувам јас кога сакам да ја пишувам и објаснувам вашата натална и кога сум сконцентриран, а вие пак добивате документ за да си прочитате се што ве интересира. Ако ви ја објаснувам усно и немате ништо на писмено, се ќе ви испрари од главите, освен некои побитни инфо и после ќе речите: ,,Ништо не ми погоди, не ми кажа“. Јас кога анализирам една натална ми требаат искрено 5-6 дена за да направам една темелна анализа на една натална, па затоа цената е оправдана. Плус, наталната се прави еднаш во животот. Не правите секој месец или секоја година натална. Ја плаќаш еднаш, а ја имаш цел живот. Уште причина зошто цената е реална. А, се она останато дирекции, транзити, соларна карта, прогресии што се дел од предиктивната астрологија што се занимава со пророкување се чиста филозофија и џабе фрлени пари. Истото, важи и за синастријата со која се прават љубовни хороскопи. И таа е чиста филозофија. Онаа вистинската правилна астрологија ви е наталната астрологија. Во наталот имате се што се интересира: љубов, здравје, деца, пари, странство... А, се остало се измислени глупости од астролозите за да ги полните со пари. Мое искрено размислување е ова.

На ScrappysSunshine, malerozna, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. SkyStar99

SkyStar99 Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2022
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    32
    Се согласувам. Многу неблагодарно. Ама македонскиот менталитет е таков, поише да ти земе ништо да не возврати. Па, читам тука сами си правеле натални, си читале на сајтови, смешки :D

Последна измена: 28 август 2022
  19. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.854
    Допаѓања:
    19.554
    Добро се испофали самиот, ти реков дај кажи ми во лп за мене, но не општи карактеристики копирани од српски астролози од на интернет, но те снема некако :mm:
    Еве ке ти помогнам јас ако ти е тешко и сметам 3500 е премногу за да ми каже некој дека натално ми е ретрограден Меркур што и самата го знам тоа

20. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.854
    Допаѓања:
    19.554
    А од каде "македонскиот менталитет" ќе знае пред да дојде кај вас дека ќе му ги дадете детални и точни информации?