Феминки дај помагајте, кој бил на натпревар по географија во Јахја Кемал ако ги знае прашањата или барем отприлика какви се нека пише фала однапред
Пред околу две недели си сонував како по трет пат одам на натпревар по историја..ама кога се освестив,бев легната на креветот како фока пред расонување.... Од толку голема желба и по трет пат да одам! Ах бре луда главо
обично се во април регионланите ама не се знае изгледа дали годинава ќе има ради акредитацитаја на натпреварот
Да знаам дека се во април обично,но за оваа год. на наставничката и кажаа за в сабота 22,03. Ама не е сигурно и јас да си прашам на фемина,да не знае некоја!? И објавата ја видов. Фала иначе
епа штом тогаш вика наставничката тогаш е, нели стигнува писмо/фах до училиштата на кои пишува каде и кога е натпреварот, ако и е од тамуу инфо на наставничката тогаш е
Неколку пати стигна писмо, но беше повлечено. Конкурсот за акредитација беше до 14 март, па сега ќе видиме дали ќе се одржуваат натпреварите или не. За математика, ќе има на 29 март, но илегално како и секогаш, а за физика уште не се знае
Не е на 22 март, на страната пишува дека е во тек постапката за акредитација и значи сеуште не се знае точна дата.
Нас напочетокот ни кажа дека е на оваа дата,но сега ни кажа дека не е сигурно .Леле јас овие 2 викедна умрев од вежбање . Некој да не има предходно искуство и дали ги имате задачите од 8 мо за 2012/2013. Фала од напред. Спојлер Или тука или во ЛП обратете ми се
Математичари Јас требаше да одам, но не отидов. Пуст страв.. Ти одиш, ќе ни се пофалиш за некоја награда?
Математичари Уфф, абе вежбав ден и ноќ за општински натпревар. Ништо не направив од можни 100 поени 5 дури земав, за срам сум.
Математичари Секоја чест до сите оние кои ја знаат и ја сакаат математиката . Искрено иако имам 5 -ка математика , никогаш не ја сакав и секогаш ја учев математиката оти морав и се напамет ја учев . Но па за разлика на тоа физиката ја обожавам .
Математичари И јас имам петка математика, али оние логичките задачи не ми одат никако. А и геометрија
Математичари Оваа година имаше Кенгур, па не одев оти бев многу разочарана од минатиот пат и повеќе се посветив на другиот натпревар
Математичари Јас веќе 4 години одам на натпревар. Лани зедов пофалница на државен, а вчера на општинскиот имав 80 поени, па најверојатно ќе учествувам и на регионален.
Доволни ти се тие формули од учебникот, други не ти требат. Ако годинава прв пат се натпреваруваш се разбира потешки ќе ти се задачите, бидејќи до сега не си решавала задачи на повисоко ниво.