Здраво да ве прашам за искуство од натпреварите од народна техника оваа година стасав до републички ?
Здраво.Сакам да одам на натпревари по биологија.Јас сум 4та година и прв пат ми е.Може ли некој да ми каже прашањата дали се само од учебникот за 4та година и 3та година (така пишува во сајтот) или од сите 4 години ?
beshe li nekoj na world scholars cup vo strumica ili skopje? jas sum 9to bev i dobivme 2ro mesto od juniorite ama za zhal nema da odime na globalno (kvalifikuvani sme ama mn skapo nad 1000$ kms) sakam pak da odam dogodina oti iako nema da mozham da odam na globalno mn beshe interesno so debatite, testovite i esejot, nekoj drug kje odi slednava godina??
Јас бев, моето школо го организираше. Бидејќи ние бевме повеќе тимови ни ја намалија котизацијата на 300 долари за глобалната рунда. Пак излегува скапо кога ќе се соберат и други трошоци ама тоа е. Сега на 20-ти одиме во Барселона, а се надевам и во Њујорк потоа (ако треба од врата на врата ќе барам спонзори ). И мене ми се допадна многу, а отпрвин бев скептична бидејќи ни го промовираа како натпревар по англиски, а далеку е од тоа. Само јазикот е англиски. Патем, ако следната година доаѓаш во Струмица извести ме, би сакала да те запознаам. Тогаш ќе бидеш во сениорите па можеби и ќе се погодиме заедно во дебата.
не знам, средно ќе одам во скопје, ако има во скопје догодина регионален изг таму ќе одам ако ми даде нст по анг шо ќе ми предава хаха
Здраво, Сакам да ве прашам како да ги најдам тестовите од натпреварите по биологија од минатите години. Ви благодарам однапред
Мислам дека ги нема, на страната на Друштвото ги нема со сигурност. Едино ако професорт има некои тестови од меѓуопштиснски и регионални од минатите години, па да ги даде да ги погледнете.
Здраво, да ве прашам има ли ги некои задачите математика шо се паднале на општински за 8одд, фала однапред
Здраво! Сакам да го споделам моето искуство со натпревари. Ученик сум во прва година средно гимназиско образование, во мала провинција.Во претходните неколку години во основно учествивав на натпревари, и притоа давав многу труд. Но, не ја имав потребната литература и сеуште немам, па имам големи потешкотии со решавање на задачи и слично. Толку сум исфрустринана од моето претходно искуство, а и сегашното, децата од големите градови секогаш ги имаат сите книги од кои се прашањата, секогаш таму има можност за приватни часови во кои му ги даваат прашањата. Давам толку труд, но неможам да постигнам толкави резултати. Не сакам са навредам никого од поголем град, но факт е дека таму има повеќе можности. Се извинувам ако мојот коментар е неприкладен, сакав само са го споделам моето искуство. Поздрав. Јас имам некои тестови, ама незнам како да ти ги пуштам. Која година/одделрние си?