Натприродно (Supernatural)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Leeloo, 25 јуни 2011.

1. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ово дека сум расположена ќе го делам Дин инаку мооооооооооојјјјјјјјј си е.:devil::rofl::rofl::rofl::devil:
    Еве уште материјал за :P:P:P

tumblr_nd3wcmka7Y1s8l4eao1_500.gif

10011422_873796492663067_2396398484448992423_n.png
    :inlove::l::inlove:

Уште од сега се спремам за напад на лигавење на финалето, како да имам 14 години а не 34.......за сТрамота.:wasntme::rofl:

На Marossa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Luna.Lovegood

Luna.Lovegood Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3
    Јас многу брзо станувам обсесирана со работи.Мојата бфф ме замара со нив и оп обсесија.Ама ке ја гледам серијава.

3. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Заклучно со 5 сезона ми беше екстра. 6тата ја догледав ама ми опадна интересот и не продолжив.Можи дека во 3 дена сакав сите сезони да ги изгледам а тогаш 8мата требаше да излези.Ама супер серија по мој вкус би ја гледала пак ама не знам бебето колку сака хорор не би ризикувала дури е во мене :rofl::rofl::rofl:

4. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Леле @bittersweet што е сликава,ќе го сонувам пак изгледа.
    (смајлиселигавидоземја) :inlove::inlove::inlove::inlove:
    Ненормално секси е,10 сезони поминаа,уште си е таков,море и повеќе :D

На bittersweet му/ѝ се допаѓа ова.
  5. baby dool

baby dool Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2015
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    32
    која програма за серии ја симна
    а за оваа серија феноменална е ја имам целата изгледано и нормално чекам последната епизода од оваа сезона

6. Luna.Lovegood

Luna.Lovegood Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3
    Popcorn Time Ги има сите англиски серии и филмови и бесплатна е

7. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.668
    Допаѓања:
    4.619
    На душа ќе ме носиш , ќе си приумрам ! :D Ај ја отидов да си се пролигавам ..... :*

8. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.668
    Допаѓања:
    4.619
    Ја изгледа некој последната ? Мој коментар не се фееееер ! Ваков крај ! Кој ќе чека до есен сега !

9. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Финалето им надокнади за цела сезона.
    Се знаеше дека Дин нема да го убие Сем и штом се спомна Даркнес,одма беше очигледно дека тоа ќе биде дејствието за следната сезона.
    Енигматично заврши серијата,можеби ќе го видиме светот во мрачна верзија,пола уништен,апокалиптично.
    Можeби и Луцифер ќе го вратат,а уште погенијално би било конечно да се појави Господ и он да ја реши цела ситуација.
    Се изнаплакав кога се тепаа браќава,дефинитивно оваа година сите финалиња ми се емоционални,а можда е само ПМС :D

10. bittersweet

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Денес бев фангирл, сум била кај што се одржуваше конвенцијата и чекав да го видам Џенсен, како 12 годишна заљубена тинејџерка.:rofl::rofl::rofl:
    Иииииииии го видов, го видов мачолот,:rock::rofl::rofl:далеку бев за слика, автограм, ептен ми беше срам да се гурам со тинејџерките, мада имаше и постари и од мене и тоа бајаги ама го видов, го видов, лелееееее ептен е згоден, секс на две нозе.:P:P

Ги изгледав последните епизоди, не знам што им требаше да ја убијат Чарли;(, Дин кога им влезе на тие Франкенштајновци .......аууу лудило човече, им ја сотре семката.:muscle:
    Финалето не ми се допадна воопшто, ни како заврши а ни каде ќе оди сторилајнот, ако биде нешто како со Левијатан нема да ми биде интересна, таа ми беше најдосадна сезона евер.
    Ја заборавив и Ровена, што ќе прават со неа, колку моќна ќе биде со книгата, па, па, па, а па што ќе се прави без смртта, нема ли да умираат луѓето?, многу прашање, малку одговори.

Немам претстава што и како ќе биде, прочитав дека нема да биде последна 11 сезона ако се сложат дечките да го продолжат снимањето, само од Џ2 зависи, другото е ин д баг.:clap:

Најтрогателен момент ми беше кога му рече Дин на Сем:
    tumblr_nor8feY8fZ1qejlm2o7_r1_250.gif
    И фацата на Сем;(
    tumblr_nopq6l1fxv1qlcdpmo1_500.gif

Исто многу тажно кога ги стави сликите Сем пред себе и му рече на Дин

“Take these and one day, when you find your way back, let these be your guide. They can help you remember what it was to be good- what it was to love.”
    So sad, so very, very, sad.;(

Ја гледавте пародијата, умрев од смеење.:rofl::rofl::rofl:

Последна измена: 23 мај 2015
    На Nausicaa, do-re-mi и Marossa им се допаѓа ова.
  11. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Леле пародијава :D:D:D:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
    Па и дечкото стварно личи на Дин,генијално :D

И @bittersweet многу ти љубоморам,јас да бев ќе се туркав,и ќе го гушкав и фотки,абе сВе :D

12. bittersweet

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Не е дечко, женско е, мислам глумеше во 200 епизода, сестра и близначката го глуми Кас во пародијата.:lol:

На Marossa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Мене ме мрдна финалето.Секогаш плачам на последните епизоди од сезоната уште кога ќе ја пушатат Wayward son.Прејако беше се,интензивно,емоционално како сите до сега.Не ми се веруваше дека заврши така,сега кој ќе чека до Октомври.;(;(
    :D:D

[​IMG] [​IMG]

На Nausicaa и Marossa им се допаѓа ова.
  14. omg92

omg92 Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    584
    Ајдееее се се случи во серијава. Неостварена желба ми е сеуште да се вратат Lucifer i Michael пошто ептен онака анти климактички завршија двајцата за некои што се наводно толку моќни.
    Толку прашања не одговорени...дали смртта е мртва? Што ќе се случи со Rowena која ми стана една од омилените во серијата? Краули? Кас? Со вакви завршетоци можат да тераат уште 5 сезони
    Само да не бидат сезоните со толку сиромашна содржина како 10та

15. MaggieTatum

MaggieTatum Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509
    Ај и јас да се вратам на форумов, поточно темава :D

За финалето го делам мислењето како и повеќето што се искоментирале тука, ама amplified by a 100... Basically, I hated it. :|
    (ќе пишував во спојлер ама имам заборавено како се става ._. )
    Сите оние паралели помеѓу Cain и Dean (кога му кажуваше дека ќе ги убие Crowley, Cas и Sam) паднаа во вода и за што?? за финале кое го имаме видено барем 100 пати досега и за plot twists that the writers literally pulled out of their asses... Конкретно, смртта на Смртта (?!?!??!?) и THE DARKNESS (what?!?!?)... Океј признавам, сцената помеѓу Sam и Dean беше трогателна, во главно поради одличното глумење на J2, ама?!?! која беше поентата?!?! Стварно не сфатив, дали Dean навистина планираше да го убие Sam?? дали неколку реченици, puppy eyes и две-три слики го убедија да се заврти и да го убие Death?!?! Зошто Dean, кој буквално 10 сезони прави се што можи за да го спаси Sam, сега наеднаш би прифатил да го убие за да не мора да убива никој друг?!?!? Мислам стварно нема смисла, колку што сфатив целата поента на марката од Кеин беше дека Dean евентуално ќе ги убие Cas и Sam, и зошто сега за да ја одбегне таа судбина, би го убил Sam?!?! :^) и дали сериозно понудата на Death беше да го прати Dean во вселената?? и дали воопшто мораше Sam да умре, што, да не случајно изгради ракета и отиде на друга планета да го врати Dean дома?!?! :rofl: I seriously don't get it, someone please explain...

Единствено тажно нешто, или еве единствен cliffhanger, за мене беше Cas.. Единствено нешто што ќе ме загрижува до октомври е Cas...Значи, сфатив дека серијава ја гледам само заради Cas и Misha... :?:

Crowley и Rowena (посебно Rowena) ми беа прејаки сезонава и се надевам нема и Rowena да умре, пошто нели, женско е, а серијава очигледно нема појма што да прави со женските ликови освен да ги направи villains, love interests или really cool characters that end up dead
    Кога сум веќе кај тоа... WHY??? THE??? FUCK??? DID??? THEY?? KILL??? CHARLIE??? :@
    Тоа е реторичко прашање, се разбира ја убија за Dean да има причина да оди на rampage и да докаже дека не е Dean, пошто нели, немаше стотици други работи што би можеле да се случат што би го разбесниле Dean
    и btw, Misha, Felicia и Jensen (можеби и Jared), сите се побунија за смртта на Charlie, Felicia дури и му дала предлози на Bob за што би можело да се случи, ама не - Charlie had to die : ))) И дури и смртта и беше катастрофа!?!?! Значи, Charlie пред неколку епизоди успеа да им избега на два возрасни, целосни (lol) мажи и притоа уби еден од нив, а сега не можеше да се справи со еден човек кој крвари и нема една рака?!?! Ај немаше оружје, ама сериозно бе?!?! (wtf)

и за крај само ќе ги ставам овие зошто се генијални :D

За наредната сезона немам големи очекувања ама се надевам дека:
    • The Darkness ќе е навистина нешто страшно и ептен dark, не како Leviathans;
    • CAS ЌЕ БИДИ ЖИВ И НЕМА ДА Е ПОВРЕДЕН;
    • Sam и Dean ќе ја остават драмата зад себе и нема да продолжат да запаѓаат во неволји и потоа да се лажат еден со друг (ама let's be real, that's not gonna happen);
    • Crowley ќе е жив и ќе е како тогаш кога зборуваше со Sam, кога ме наежи и помислив дека ќе биди the main villain, ама нели и тоа не се случи како и многу други работи кои писателите ги оставаат необјаснети;
    • CAS ЌЕ БИДИ ОПКРУЖЕН СО МАЧИЊА, КУЧИЊА И ХРЧАЦИ И ЌЕ БИДИ СРЕЌЕН, FOR A CHANGE;
    • Rowena ќе преживее барем една сезона и ќе прави уште поголеми сплетки;
    • Ќе добиеме барем една епизода (идеално би било spin-off) со Jody, Donna, Alex и Claire
    • Misha ќе биди во многу повеќе епизоди;
    • DID I MENTION CAS BEING HAPPY?!?!?! BECAUSE THAT'S THE MOST IMPORTANT THING TO ME.
    and that's it, for now :3

Сега си оставам конвенции за летово (иако се изнагледав Misha и Cockles panels), и едвај чекам да излези gag reel-от ^_^

btw, @bittersweet, HOW ARE YOU ALIVE RIGHT NOW?!?!?! Јас да го видев Misha, па макар и од 100 метри, ќе се онесвестев и ќе паднев во кома на лице место :rofl:

На bittersweet и Marossa им се допаѓа ова.
  16. bittersweet

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    @MaggieTatum така бре душичке појави се, ме оставивте тука сама со себе муабет.(lalala):drunk:
    Добро лажам Мароса и Блекејнџел се тука ме дружат од време на време ама ти девојченце фалешееееее.:hug::hug:

Сакав да припаднам кога го видов си викам може ќе дојде да ми даде вештачко дишење:rofl:ама си викам сТрамота е на толкава магарица да паѓам во несвест за Џенсен, као демек озбилна жена, мајка на три деца.:drunk::rofl::rofl::rofl:

Инаку потполно се сложувам со твојот пост, одлично сиже на финалето.:clap:

На MaggieTatum му/ѝ се допаѓа ова.
  17. MaggieTatum

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509
    @bittersweet Aaaaaw абе јас скоро сама бев тука на почетокот од сезонава, ве немаше вас шо си коментиравме тука за 8ма и 9та сезона, и некако ми здосади на форумов :$ А и сезонава не беше нешто нај-нај за коментирање, мислам дека темава цела со негативност ќе ја преполнев, а не сакав на новите фанови да им го расипувам расположението, така да си се преселив комплетно на Tumblr :rofl:

Лелее хахахах па знаејќи го Jensen (барем од тоа што го имаме видено, де :lol:), најверојатно и би ти дал вештачко дишење :rofl: Ахх за него и за другиве од серијата - нема срам, од млади до стари, сите би паднале во несвест :lol: И наредна шанса шо ќе добиеш за конвенција - чекаме photo ops!! :D

Phew, I thought I was coming on too strong :lol: Ама стварно бев разочарана, посебно поради сите оние паралели со Cain и фактот што Jared и/или Jensen имаа речено дека било потрауматично од финалето на 5та сезона, така да it was a huge disappointment :?:

BTW, нешто носталгија ме фаќа за претходните сезони, сака некој да ми прави друштво за s1-9 rewatch летово?? :D Таман и да ја оживееме малку темава, а и да видиме пак што беа добри финалиња :smirk:

На bittersweet и prettyliar им се допаѓа ова.
  18. G.G

G.G Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2011
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    340
    Јас само да кажам дека од тоа колку се збореше за финалето сум крајно разочарана. Искрено од кога ја убија Чарли - не дека имаше потреба од тоа како што напиша @MaggieTatum сфатив дека само нафрлуваат работи колку да ја завршат сезоната. Дин ја уби смртта, мислам сериозно за смртта прави ме муабет барем очекував дека ете веќе кога се решиле на тој чекор барем Дин да го заземе неговото место, или па тоа што сакаше да го испрати во вселената или каде и да му беше планот WOW WTF....
    ( season 11 Sam is working in NASA, with one goal to save his brother so the only thing he needs to do is to be someone else, he needs to be an astronaut.
    Scene 1 Sam is stealing a spaceship
    Sc2 Sam is launching the spaceship
    Sc3 Sam is in space
    Sc4 Cas is also in space, but his an angels so he doesn't need a spaceship
    Sc5 They arrive at the place they think Dean is hiding
    Sc6 they found dean but he refuse to go back, and for the last scene we see Sam and Dean fighting about what they should do as always and Cas standing there and says here we go again... CUT )
    нели по логично би било да го прати пак во "purgatory" со цел таму некако да се ослободи од белегот на Кејн
    И Кас што со Кас??? Барем можеа кога веќе успеа да си ја најде милоста (grace) да биде во целосна сила, а не како паднатите ангели па да гледаме како Дин буквално го крши од ќотек, значи наредна сезона што ќе прават нека прават само Кас да е со целосна сила.
    Се нервирам кога се навраќам вака на некој сцени од сезонава и кога ќе ми текне колку се лоши моменти имаше по вина на луѓето кој што стојат позади оваа серија, ама ќе продолжам да ја гледам па и да има уште 1000 сезони вакви само заради тоа колку добро глумат Џенсен, Џеред, Миша, Марк и ете сега Ровена, за која се надевам дека нема брзо да ја избришат од серијава со оглед на тоа дека она е виновна за целата таа сплетка со лошото што се ослободи во последната епизода.

large.jpg

@bittersweet ќе ти кажам само дека искрено ти љубоморам за тоа што си имала шанса да фрлиш окце на Џенсен, човекот е совршен не знам како издржа да не се онесвестиш :D

На bittersweet, MaggieTatum и Marossa им се допаѓа ова.
  19. MaggieTatum

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509
    ooooh don't even get me started on that :( Ако некој случајно најде начин за бришење на меморија, ќе ве замолам перманентно да ми ја избришете таа сцена од главата :( И на конвенциите што ги видов, Jensen и Misha рекоја дека во script-от пишувало дека Cas ќе се тепал со Dean, ама Misha и Jensen смениле и рекле дека Cas не би го повредил Dean ;( Фактички, таа сцена беше reverse crypt scene, ама некако не ми беше до толку емотивна колку таа во 8ма сезона, повеќе ми беше - please be over, please be over, please be over.... А баш пред да ја гледам епизодата, видов гифсет и последните два гифа беа од сцените кај шо е Dean со angel blade и после Cas целиот крвав, така да мислев мртов е и планирав да ја оставам серијата ама видов промо за финалето и ми олесна ко си го видов Cas жив :wasntme: Не дека тоа ја направи сцената any less painful, ама....
    А и можеби, односно не можеби, туку дефинитивно ќе беше подобро ако во финалето Dean навистина ги убиеше Crowley, Cas и Sam ама со Sam да завршеше онака на cliffhanger, па да се отепаме од плачење :?: И сфаќам колку глупаво звучам зошто само шо реков дека би престанала да гледам ако умри Cas, ама имам love/hate relationship со angst xD А и барем тогаш ќе имаше continuity, видоа и самите писатели колку сите се радуваа кога тоа што demon!dean од 3та сезона му го рече на Dean, се исполни по неколку сезони... Вака цела сезона беше blah blah mark of cain blah blah blah consequences blah blah и на крај LET'S GET RID OF THIS SUPER IMPORTANT STORY ARC AND THROW IN SOMETHING THAT WE'VE NEVER TALKED ABOUT UNTIL THE LAST 5 MINUTES OF THIS EP.

Последна измена: 28 мај 2015
  20. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Ту ама сте се изнапишале,со се' се сложувам што сте напишале само за тоа дека е премногу лошо финалето.Мене добро ми беше,и целата таа приказна за даркнес,ако сезоната не беше нешто па и искрено и 8 и 9 беа такви.Иначе сега ме интересира дали ќе умираат луѓето,зашто нели death is dead.:?: