1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Начин на нанесување на парфемите

Дискусија во 'Парфеми' започната од RedRose97, 29 август 2010.

1. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Кога како..некогаш само на вратот и зад уши,ама некогаш кога ќе се затерам низ цела облека од горе надоле :D

На LittlePinky, Elena69221, summer-lover и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    2.990
    Допаѓања:
    10.380
    Од поскапите парфеми ставам само на пулсните точки пошто знам дека ке ми трае
    Со бију и со цитру се капам :lol: и пак не ми е траен или јас немам осет за мирис :lol:

3. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.774
    Допаѓања:
    99.976
    На местото каде што го нанесувате парфемот втријте малку вазелин.Подолго трае.

На Dvolicen му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Femina777

Femina777 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    534
    Допаѓања:
    236
    Секаде на вратот,косата,облеката :D

5. RedHeart

RedHeart Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    47
    Па зависи кога брзам само на пулсните точки ставам а онака се капам во него

6. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Најмногу што мразам е кога ќе видам некоја како се бања буквално во парфем, од тука и логично е зошто на некои девојки парфемот им трае едвај 2 недели.
    Исклучиво дискретно нанесувам од него, на пулсните точки на вратот и на раката. 3-4 пати шприцнувам максимално без разлика каде и да излегувам. И според мене е многу попрактично затоа што парфемот ми трае подолго а и не е нападно. Ако ми се доаѓа парфемот на мене немора да значи дека луѓе на еден километар околу мене треба да се гушат во истиот. А сум имала такви непријатни ситуации кога на факултет се прскале ко луди со парфеми, а јас неможам баш секој мирис да го поднесам па ми се слошувало дури.
    Парфемот треба да го нанесеш за себе, и за да мирисаш убаво на оние кои што баш блиску се доближуваат до тебе, но и не значи дека на сите треба да им се смачи од истиот зошто немаш контрола во нанесувањето.

На Barbie20, kikkki и magic.girl им се допаѓа ова.
  7. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.773
    Допаѓања:
    6.710
    Само во делот кај градите и стомакот и ептен малце на вратот многу ретко, верувајте трае :)

8. magic.girl

magic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    204
    на коса на облека и на врат и имам приметено дека на облеката највеќе трае парфемот и мн ставам на косата зошто многу сакам да ми мириса :)

9. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    4.846
    Да,да,баш така.
    Мразам луѓе што кога ќе поминат покрај мене,прават да се закашлам од што немаат контрола во нанесување на парфем.
    Обично користат или парфимиран дезодоранс,или пак некоја ефтина тоалетна вода со која се капат.
    Нема потреба од бањање во скапи парфеми кои и онака со 2-3 прснувања на пулсните точки го имаат веќе оној ефект кој треба да се добие,а тоа дефинитивно не е да предизвика мачнини и гадење кај други,од парфемот.
    Јас не се бањам во парфем ако истиот е ефтин,а доколку пак е скап да го штедам.
    Сосем погрешно.
    Секогаш користам оригинални парфеми,реално скапи за наши, поточно мои стандарди(минимално од кај 3000,па до некаде 6000 и кусур денари,за 50 мл).
    Пошто сум претставник на авон,сум порачала и некој од нивните парфеми кои пак се доста ефтини,пример досега сум користела Нуит од Кристијан Лакроа, ТТА од Селма Хаек,Пурбланка,литл блек дрес и сл.Но,едноставно не ми биле тоа што навистина го сакам,не траат толку долго како и оригиналите, што е и нормално,за цената се супер,ама колку пари толку и музика.
    За 1500 денари не очекувам некој ваоо ефект,или цел ден да ми трае.
    Нанесувам,на коса,облека и на врат и деколте,не се гушам во парфем,а секогаш ми го забележуваат парфемот и ми викат дека убаво мирисам иако јас не го сеќавам што е и нормално,зошто се навикнувам на мирисот. ;) Идам во парфимерија,мирисам неколку,одбирам 2-3 кои најмногу ми се допаднале,и избирам еден кој ќе ми се допадне најмногу од тие две-три,за на крај пак кога ќе појдам дома да си речам,,требаше да го земам другиот,,! :D

10. erica

erica Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    1.312
    Допаѓања:
    2.036
    Секаде на облеката на рацете на вратот на косата :D

11. MalaMedena

MalaMedena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    178
    Најмногу на вратот,облеката и малку на рацете :)

12. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    429
    Најмногу на вратот и облеката :)

13. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Па најчесто ставам на вратот,пулсните точки и косата,но некогаш знам да се изнашприцам низ целото тело. :D

14. MademoiselleB

MademoiselleB Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    398
    Обавезно на врат, облеката, позади ушите и косата :)

На soffce му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Уште не сум си пивнала од него :D
    Ние од АП (Анонимни Парфемохоличари) сме си такви :lol:

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. zoketo

zoketo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    128
    Секадее :rofl:
    Премногу ставам . :inlove:
    При секое излегвање од дома мм ми вели
    ДоБро пак ли цел парфем го истури врз тебе :lol: :rofl:

17. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Има парфеми кои се навистина лесни и убави, но кога некој ќе се избања со истите клку и да мириса убаво делува нападно. Јас парфем секој ден не ставам, секојдневно користам спрејче а парфем само за излегување сеедно немам навика да се бањам во парфемите. Си ставам 3/4 пати и толку мислам дека е доволно и го чуствуваат тие околу мене, нема потреба кога ќе поминам на 10 метари од мене да се трујат сите.

18. Beasty

Beasty Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Зависи колку е јак и траен мирисот на парфемот... Обично ставам парфем на пулсните точки или на целиот врат, на косата, на деколтето и на рацете веднаш после дланката :D

19. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.130
    Јас пола парфем за едно излегување трошам, премногу ставам не гледам дали на рака или на врат ЦЕЛА, и после кивам 5 минути |(

20. Marijasp

Marijasp Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2014
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    15
    Коса, врат, зглоб на рака, облека.