најчесто прскам и влегувам во облакот А стрикно нанесувам на деколтето, на надлактиците, длапката мислам и на вратот по страните
и јас ставам буквално насекаде но, имам слушнато дека треба да испрскаш парфем во воздухот и да поминеш низ него така тој се разнесува низ целото тело
ама буквално се гушам во парфем нон стоп. пред излегување се враќам 3-4 пати да се подпрснам уште малце
Јас ставам позади ушите, еднаш на косата и на рачните зглобови. А понекогаш и на деколтето. мајка ми често знае да ми викне: Добро дете, ти ги пиеш парфемиве?
Некаде читав дека парфем се нанесува на пулсирачките места, на внатрешната страна на раката и позади ушите.Освен тоа долготраен е мирисот и ако направам облаче од парфемот и „влезам„ во него.
Грешно си слушнала дефинитивно. И јас сум од тие што се „бањаат“ во парфем. Прво ставам на пулсните точки и позади ушите, а потоа прскам каде ќе стигнам. Во лето не практикувам да прскам парфем на кожата бидејќи може да се направат флеки на кожата од сонцето. А за ова да направам „облаче“ од парфемот не сум пробала, баш вечерва ќе видам дали ќе трае повеќе.
Обожавам парфеми, и ''бањање'' во нив. Како што спомна една од членките, има голема веројатност да се задушам од парфеми некој ден. Парфем нанесувам на пределот позади ушите, рачните зглобови, пределот помеѓу вратот и деколтето, а понекогаш знам да прснам со парфемот во воздух, и тој да се залепи на мојата коса. It smells wonderfull.
Зад ушите, на вратот, но сепак зависи што ќе носам. Исто ставам на зглобовите од внатрешна страна и на косата. Зимно време ќе наставам на мене и од кога ќе облечам одозгора нешто пак ставам. Се случува и на јакната да ставам. Кај стигнам таму прскам.