Џабе е убавината и квалитетот на парфемот ако некој не умее да го нанесе,впрочем нанесувањето и носењето на парфемот се многу битни.Не секоја жена знае да се носи со одреден парфем.Мора да се доживее парфемот и жената да знае како да го носи.Не е поентата само нашприцај и крај! Јас ставам на пулсните точки на раце,на врат и зад уши,не треба да се бањаме во парфем како што 1 моја другарка прави од глава до пети.Поентата е да е дискретно нанесен и да се осеќа кога некој ти е во близина,тоа оддава сензуалност и да заинтригира а не да труе цел влез од нашите парфеми-ОВА ЗА МЕНЕ Е СЕЉАЧКИ! Кога некој ќе се доближе до нас треба да мирисаме пријатно и заводливо а не некој да се загуши од нашиот парфем.
И меѓу градите. На тие места се става парфем бидејќи циркулацијата на крвта и плусот се таму најизразени, па мирисот најдолго се задржува.
Точно така ,од скоро и таму почнав да нанесувам ,ама само по една малечка капкичка ,да биде нежен мирисот ,а не да се креваат облаци и торнада
Прв пат слушам за вакво нешто. Најчесто го оддалечувам дезодорансот, и ставам врз облека за да не ми остави флеки.. А парфемот исто така го одалечувам, или ставам кај вратот или овде само подоле, и после си ги тријам таквите. Ама од сега знам каде да си ставам.
Од глава до пети, не е чудо што за еден месец трошам еден парфем, се бањам со него. Спојлер Добро, ако е некој поскап го штедам, на вратот само тогаш.
море ништо не штедам! еден живот,ќе штедам како не! сеа ако не мирисам убаво,кога?! 65мл булгари отиде за 2 месеци, претходни ричи ричи.....траги оставам по мене, татко ми ми вика аман сине, шишенцето „загреа„
Позади ушите, меѓу градите и на пулсните точки ставам од оние од авон што се рол-он парфемчиња. Под пазуви ставам стик течен па дезадоранс(знам колку не треба така, ама јас така си пркатикувам од секогаш). На вратот ставам мошус маслен оригинален парфем од кога знам за себе. А на косата, облеката, грбот си прскам некое парфемче убаво, свежо, заносно. Не сакам јаки парфеми и не користам скапи оригинални парфеми. Знам сега превртувате очи зашто погоре го спомнав мошусот оригинален, ама тоа е шишенце од 500 денари кое трае една година. Имам мало богатство од парфеми, си купувам секогаш кога сум при пари и си ги сакам премногу. Сакам убаво да мирисам, совршено да мирисам и секогаш различно. И сакам кога пример влегувам во автобус или општо на улица и се вртат сите после тебе само заради преубавиот мирис кој останува во воздухот по тебе. Или кога ќе влезеш последна во некоја просторија, на факултет или кај друштво и ќе ти речат леле колку убаво мирисаш Уф се наежив.
Секаде - вратот најмногу, косата дури и на облеката ставам и сите блузи ми мирисаат на парфеми во плакарот.