Читам и гледам дека многу од вас стават на градите. Јас пак практикувам на градникот од далеку по еднаш на секоја корпа да ставам. Така сум приметила многу се задржува мирисот.
И мене ме интересира за мошусов, пишете ми лп ве молам. Инаку шприцам на врат, позади уши, зглобови, и не на градите туку на прслучето.
Најчесто ставам позади ушите, на вратот и меѓу градите На коса многу ретко ставам, ептен ако мирисот на шампонот веќе изветреал. А на пулсните точки скоро никогаш затоа што вообичаено носам часовник на левата рака, па не можам да ставам.
многу ми трае парфемот ако го нанесам на вратот но посебно под косата а исто така сакам да прскам малце и на чешелот и потоа се чешлам и ми мириса убаво косата наместо да нанесувам директно парфем на неа а и чешелот ми мириса после со недели
Ве молам за помош. Имам парфем без механизам за распрскување. Не знам како да го нанесам. Ставам на врат, под ушите, но нагло многу ми се троши така. Дали можам да најдам распрскувач или да го префрлам во друго шишенце, но како, отворот е многу мал...
Јас побарав во продавница за парфеми на точење така не сакаа да ми продадат,па отидов до Џамбо и најдов пластично шишенце(односно одеа три во комплет)од кои едното беше со распрскувач.Чинат 60 денари,од по 60мл се и добро ми дојде,зошто и јас имав проблем таков,сакам на коса да напрскам а без распрскувач никако не можев
Здраво каков оригинал мошус какви бакрачи сум ве исполажала како не знам што. Ама дури вчера дознав и јас Го гледам маслено, трае, мало а скапо, и си викам ооооо. сепак, одете на зелено пазарче и ќе го најдете по 700-800 денари. Моето е околу 500 и нешто денари дека мајка ми преку пријателка ми го зема, а првото такво парфемче ми беше поклон. Како и да е јас уште ќе си го викам оригинал бе, па што ми е гајле и да не е Еве го како изгледа шишенцето, само кутивчето ми е фрлено
Мошус можете да побарате и под друго име јас редовно го користам i love musc-oil се вика и е 14 мл а 500 денари инаку се нанесува само на пуслни точки поззз
Јас нанесувам на дланките, на двете страни од вратот и на облеката. А имам прочитано дека и ако прснеш малце мирис на чешелот и ако ја исчешлаш косата, ќе ти мириса на парфемот.. Од кога само викам дека ќе пробам вака, и се заборавам
Со некои од парфемите буквално се капам со нив цела од главата до долу... А така тие што ми се побитни на вратот и под дланките (кај шо се мери пулс )
Oд вратот надолу се прскам за да има повеќе мирис . На дланките,на рамената,на вратот,на трупот,на нозете...
На пулсните точки има најголем ефект најмногу така трае и се чувствува. A може и косата со дезодоранс или парфем ама да се прсне од подалеку или прснете пред вас облаче од парфем и застанете под него!
Ме нервираат луѓе што без осет ставаат парфеми и ми ги силуваат дишните патишта. Се нанесува само на пулсни точки во нормални количини и на одалеченост од 30 сантиметри за да се разнесе рамномерно во ситни капки, за да не се концентрира на едно место. За нанесување на коса мислам дека е штетно и го суши влакното, а на облека никако затоа што пред се нели парфемот е наменет за кожа и на различна кожа различно мириса.