На дланките кај пулсните точки ама не ги тријам една од друга рацете, така побрзо ми го снемува парфемот, на почетокот од градите, на чешел па ја чешлам косата со него и понекогаш си правам облак од парфемот и поминувам низ него
Прво позади ушите ,на вратот,на зглобот на едната дланка( ја тријам со другата дланка ,а знам дека не треба ) и на коса понекогаш.
Ja stavam najprvo pozadi usite i vratot odpozadi.potoa na dekolteto i na kraj epten malce na kosata.Na zglobovi ne stavam...ne znam zosto...verojatno navika.
Го нанесувам на вратот, позади уши, на зглобовите на рацете и доколку носам фустан позад коленици... (ова го имам читано и затоа така постапувам. пишуваше дека на овие места најмногу траел) Совет од мене : Не нанесувајте парфем на блуза затоа што помалку трае (освен ако не е тоалетна вода) и го губи мирисот....
правев муабет со жена што работела во парфимерија во швајцарија.. и она ми рече дека парфем се става на косата после чешлање на облеката и на вратот.
Се прскам во форма на ѓердан околу вратот, започнувам од ушните школки, по вратот и пак до другата ушна школка, на косата и на рачните зглобови
значи ова ми е совет од мајка ми и јас сега така правам и парфемите не ги ставам на кожата, за да не ми остануваат дамки туку само ставам на облеката.
Позади ушите, на вратот ( од позади, знам ретардирано звучи), косата, некогаш и на зглобовите.. Ама може и да се мрцнам цела во буре со парфемот не е проблем.
Зад ушите,на вратот и деколтето и зглобовите,понекогаш и на облеката,но многу ретко бидејќи кога ќе се исуши стои како флека.