Ти благодарам. Цвеќево е од локален маркет. Букет е и трае 3 недели. Не знам како се вика за жал но овој вид на цвеќиња растат во македонија во дворовите на многумина во бела и портокалова боја, го имало и во розева јас не сум го купила од македонија.
Кикин искрено не знам. Сопругот го купил од Буњаковец пазарчето и не прашал за име. Му се допаднало многу и го купил. Издржливо цвеќенце е. Не бара секојдневно полевање а ми вирее и на темно место и на светлина. Ако го дознаам називот ќе ти пишам
Кoлку честo им стaвaте вoдa? Читaв декa требa дa бидaт вo прoстoријa каде темперaтурaтa е секoгaш нaд 13 степени. Вoдaтa требa дa биде oдстoјaнa. Мoевo кaкo секoгaш дa е жеднo.. @Ketchup ?
@sanjaeva Дома денеска го добивме на поклон. Јас знам дека треба да стои и покрај прозор, му требало светлина. За вода искрено не знам, треба да побарам по интернет, доколку некоја знае нека сподели. Иначе ми кажаа дека и на пролет требало да го пресадам и малку да му ги скратам врвовите.
Девојки денес добив прекрасен букет кој сакам да го сочувам па макар и сув да биде. Само проблемот е како да го исушам а да не се распадне да си остане така убав каков што си е
Да прашам видов дека неколку овде го имаат божикното цвеке, на почетокот кога го добив беше премногу убаво, неколку лисја сами си паднаа, мислев нема да го спасам ама среќа го спасив некако. Знам треба да се кратат врвовите знае некој ли кога се кратат?
Toa cveke e sezonsko i nisto ne mu mozes. Prirodno ke izumre isto kako rezeno cveke vo vazna so voda.